Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
adalbert78 dzięki za fotki , ale nie rozumiem za bardzo działania tego przedniego patentu
- adalbert78
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ma to Zabezpieczyć przed wywinięciem się wieszaka w stronę tyłu auta.
Hamster Ciapek
http://www.sudetyoffroad.pl
wieszak w czasie prawidłowej pracy ma się wysuwać na zewnątrz, a antywywijacz blokuje możliwość pracy w złą stronę czyli do wewnątrz
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
to wiem ,tylko na fotce przód różni się od tyłu w sposobie wykonania a zasada działania jest taka sama
nie liczy się wygląd, tylko efekt 

SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
- adalbert78
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dokladnie. U mnie wspawychomik. pisze:nie liczy się wygląd, tylko efekt

Hamster Ciapek
Witam, dawno mnie u was nie było
mam do was pytanie moi drodzy. Jaka jest masa całkowita przyczepy w dowodzie jaką może ciągnąć samurai? z osią hamowaną i niehamowaną. Z góry dziękuje za pomoc 

1300 i 500KG
Zastanawia mnie jak Samurai ma pociągnąć 1300 kg :] Prędkość przelotowa 50 km/hlukassos pisze:1300 i 500KG

Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.
probowales kiedys cos ciagnac samuraiemyahoo33 pisze:Zastanawia mnie jak Samurai ma pociągnąć 1300 kg :] Prędkość przelotowa 50 km/hlukassos pisze:1300 i 500KG

Ostatnio zmieniony pn kwie 02, 2012 12:37 pm przez daro 16v, łącznie zmieniany 1 raz.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
ja brubowalem ale niestety skonczylo sie dachowaniem

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Nie ciągałem Samuraiem przyczepy, dlatego się zastanawiam jak to jest. Nubira ciągnąć przyczepę z jachtem klasy Fin jechało się już kiepsko.daro 16v pisze:probowales kiedys cos ciagnac samuraiemyahoo33 pisze:Zastanawia mnie jak Samurai ma pociągnąć 1300 kg :] Prędkość przelotowa 50 km/hlukassos pisze:1300 i 500KGi ile bys chcial miec predkosc przelowowa z przyczepa?
Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
jeżeli przyczepa jest samohamująca to nie ma problemu problem zaczyna się gdy ktoś ciągnie tym samochodzikiem 1300kg na przyczepie jednoosiowej bez hamulca
bo wtedy to przyczepa kieruje samochodem a nie kierownik za sterem heheh.

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
jeszcze jeden wazny czynnik wchodzi w gre rozstaw osi przyczepy i samiego 

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
ja za samuraiem na przyczepce jednoosiowej bez hamulca targalem 1500kg mokrego piasku i nie mial z tym jakis wiekszych problemow..ale jechalem z 40km/h bo kilka lat temu ferozą z podobnym bagazem jeblem drifta ,na szczescie zaczep sie zerwal w momencie gdy przyczepka sie przykleila do boku auta i poleciala sama a feroza ustala na kolach choc opony do wyrzucenia bo na zablokowanych kolach tarłem o asfalt dobrych kilka metrow.
Ogolnie pociagnac to nie problem ale utrzymac na drodze i hamowac to juz inna bajka z przeladowana przyczepa
http://www.youtube.com/watch?v=Y1jzEPk3Z8g
Slynna juz driftujaca przyczepa
Ogolnie pociagnac to nie problem ale utrzymac na drodze i hamowac to juz inna bajka z przeladowana przyczepa
http://www.youtube.com/watch?v=Y1jzEPk3Z8g
Slynna juz driftujaca przyczepa
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Ty się chyba powinieneś leczyćdaro 16v pisze: ... bo kilka lat temu ferozą z podobnym bagazem jeblem drifta ,na szczescie zaczep sie zerwal w momencie gdy przyczepka sie przykleila do boku auta i poleciala sama a feroza ustala na kolach choc opony do wyrzucenia bo na zablokowanych kolach tarłem o asfalt dobrych kilka metrow.

Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15

Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
ze co Ci sie nie podoba?okino pisze:Ty się chyba powinieneś leczyćdaro 16v pisze: ... bo kilka lat temu ferozą z podobnym bagazem jeblem drifta ,na szczescie zaczep sie zerwal w momencie gdy przyczepka sie przykleila do boku auta i poleciala sama a feroza ustala na kolach choc opony do wyrzucenia bo na zablokowanych kolach tarłem o asfalt dobrych kilka metrow.- wybacz @daro16V ale sam się to prosisz
To ze popelnilem błąd ,nie majac respektu przed przeladowana przyczepa?Dla mnie historia nie jest ani smieszna ani powodem do dumy ale opisuje zdarzenie ktore moze byc przestroga.
Czy to ze napisalem o tym na forum ? Nie wiem czy cos ciągasz na haku i czy ciagales ale czy zawsze zachowujesz tonaż zgodnie z papierami? ...
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
na drodze nie jesteś sam - wali mnie to jeżeli sam sobie zrobisz krzywdę - Twoja sprawadaro 16v pisze:ze co Ci sie nie podoba?okino pisze:Ty się chyba powinieneś leczyćdaro 16v pisze: ... bo kilka lat temu ferozą z podobnym bagazem jeblem drifta ,na szczescie zaczep sie zerwal w momencie gdy przyczepka sie przykleila do boku auta i poleciala sama a feroza ustala na kolach choc opony do wyrzucenia bo na zablokowanych kolach tarłem o asfalt dobrych kilka metrow.- wybacz @daro16V ale sam się to prosisz
To ze popelnilem błąd ,nie majac respektu przed przeladowana przyczepa?Dla mnie historia nie jest ani smieszna ani powodem do dumy ale opisuje zdarzenie ktore moze byc przestroga.
Czy to ze napisalem o tym na forum ? Nie wiem czy cos ciągasz na haku i czy ciagales ale czy zawsze zachowujesz tonaż zgodnie z papierami? ...
to do czego doprowadziłeś nie świadczy o braku respektu dla przeładowanej przyczepy tylko .. sorry .. o totalnym braku wyobraźni ( niektórzy powiedzą ... o głupocie)
ktoś inny pojedzie przeładowanym tirem i też nie zachowa respektu - a Ty pojedziesz z przeciwka .... resztę sobie dograj sam
powodzenia
No tak Ty to jestes przezorny ,mądry obywatel ,ktory nigdy błędów nie popełnia i żyje zawsze zgodnie z kodeksem prawa i moralnosci ...typowy ,znany na calym swiecie POLACZEK 

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
dobra koniec konstruktywnej krytyki powiedzcie lepiej z czego dobrać okładziny hamulca ręcznego , dzisiaj byłem w sklepie typu lublin i niestety nic w tym rozmiarach, jeszcze muszę sprawdzić motocyklowy asortyment może coś spasuje
zabrakło Ci argumentów - bywa i tak ... ale nie chwytaj się brzytwydaro 16v pisze:No tak Ty to jestes przezorny ,mądry obywatel ,ktory nigdy błędów nie popełnia i żyje zawsze zgodnie z kodeksem prawa i moralnosci ...typowy ,znany na calym swiecie POLACZEK
życzę trochę więcej przezorności .... sobie też bo święty nie jestem i włóczyłem tonę za samim wiele razy i nie tylko po czarnym
za chwile trafimy na Classical Foch - z mojej strony the end.
okino pisze:zabrakło Ci argumentów - bywa i tak ... ale nie chwytaj się brzytwydaro 16v pisze:No tak Ty to jestes przezorny ,mądry obywatel ,ktory nigdy błędów nie popełnia i żyje zawsze zgodnie z kodeksem prawa i moralnosci ...typowy ,znany na calym swiecie POLACZEK
życzę trochę więcej przezorności .... sobie też bo święty nie jestem i włóczyłem tonę za samim wiele razy i nie tylko po czarnym
za chwile trafimy na Classical Foch - z mojej strony the end.

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413