dodam tylko ze czesto chodzi na ziiimnym silniku i jezdzi krótkie dystanse.
mam uno 1.1 na LPG i w zimę jak ciagle na niedogrzanym jezdziłem spalił mi 13l... jak tam u Was ze spozyciem
Moderator: Albert_N
Ford fiesta 1100, w zimie,odcinki po 5 km spalal 10 l.A jezdze w miare lekko.Za to na trasie,zima czy lato spala 6-6,5 lpg.wiciu pisze:czy 23 l LPG/100 po miescie (nie pałowanie auta)... to norma![]()
![]()
dodam tylko ze czesto chodzi na ziiimnym silniku i jezdzi krótkie dystanse.
mam uno 1.1 na LPG i w zimę jak ciagle na niedogrzanym jezdziłem spalił mi 13l... jak tam u Was ze spozyciem
Dobrze dobrze ale to akurat przesadawiciu pisze: ale generalnie przy tej masie i przy tych obciazeniach(4x4) nie ma cudów auto musi swoje palic
No jasne próbuj, kombinuj z tym zapłonem - wartowiciu pisze:nie wiem czy nie pogrzebac troche przy zapłonie...na gazie lepiet roche przyspieszyc - tak robie w uno.
To nieźle to wcześniej tarło... i pewnie też się mocno grzało.Mobutu pisze: Jednak wymiana bębnów dużo dała.
jezdziłem po mieście z 4 osobami na pokładzie ... podjechłam na stacje i wlizło 27l do butli ... tzn spalanie wyszło 16 l na 100Mobutu pisze:Wczoraj zrobiłem ponownie tą samą trase wraz z przyczepą (z betoniarką)
I spaliła 12.5 l LPG na 100km.
Jednak wymiana bębnów dużo dała.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość