Moderator: Marcin-Kraków
Armon pisze: - niezłe hamulce (nawet po zmianie kół)
Różnica w ocenie układu hamulcowego wynika z faktu iż w nowszych modelach Sportage (tak zwane Sportage II - po 1998 roku) jest nieco inny układ hamulcowy - inne są klocki z przodu, dołożono też ABS na przód. I może dlatego są lepszeleon zet pisze:
Hamulce
Skutecznością nie powalają. W dodatku moje auto (rocznik 1996) wyposażone jest w oszczędnościową wersję ABS działającą (a w zasadzie już nie działającą) tylko na koła tylne! (Niedowiarkom, twierdzącym, że coś takiego nie istnieje podeślę na maila skan ze stosownego papiera.). ABS ów sprawia, że zachowanie auta podczas jego pracy jest zupełnie nieprzewidywalne...
... w kwestii "szczegółów" chodziło mi tylko o o to stwierdzenie, no i żeby zachować rzetelność informacji, a całą reszta nie musi być na poważnie rzecz jasnaw Vitarze z przodu nie ma McPhersonów - amortyzator i sprężyna są oddzielnie, ale to szczegół..
Nie kwestionuje "terenowosci" Twojej Wspanialej Kily, tylko smieszy mnie dyskusja czysto akademicka pt. "Ktore zawieszenie jest lepsze - niezalezne, czy niezalezne"Armon pisze:... w kwestii "szczegółów" chodziło mi tylko o o to stwierdzenie, no i żeby zachować rzetelność informacji, a całą reszta nie musi być na poważnie rzecz jasnaw Vitarze z przodu nie ma McPhersonów - amortyzator i sprężyna są oddzielnie, ale to szczegół..![]()
Wiem, że temat "terenowości terenówkach" to nierostrzygnięty temat rzeka.... nie śmieszy mnie tylko jak jakieś "niedźwiedzie" kasztanią fajnie rozwijający sie temat [/list]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości