swego czasu to dość popularny sprzęt był

Moderator: Albert_N
mroku serio nie ma nic prostszego, ja używam oruxa na przykład odtatnio albo my trails,Mroczny pisze:ale jak zrobić aby na tym mieć widok jak google earth? da się ?
no dobra
doczytałem
android
czyli jednak nie dla mnie
lbl78 pisze:mroku serio nie ma nic prostszego, ja używam oruxa na przykład odtatnio albo my trails,Mroczny pisze:ale jak zrobić aby na tym mieć widok jak google earth? da się ?
no dobra
doczytałem
android
czyli jednak nie dla mnie
bardzo fajne można mapy z gooogli robić (automatycznie) bez kombinowania, linux z pisaniem niezrozumiałych komend to dawno przeżytekteraz łatwiej na linuchu niż na windzie
Mroczny pisze:dobrze
już chyba zrezygnuję z papierowych map. Wczoraj znów pobłądziłem na Ukrainie a dzisiaj obczaiłem na google maps, ze bezrozumnie mieszałem błoto jakieś 200m od celu. A ja się wracałem kilkanaście km![]()
co mam sobie kupić? chcę duży ekran i prostotę. I wgrać tam mapki - najlepiej z googlemaps i cieszyć się navi. Mały latop i zewnętrzny gps? Gdzie ten laptop w tujocie zamontuję? Do sufitu? I odwrócę ekran jakimś programem?
Podpowiadajcie dobrzy ludzie
no ale jak dobrze rozumiem, nie muszę tylko googlemaps wrzucać. Mogę sobie tym programem co Łukasz podpowiedział każde inne źródło pozyskaćJureq pisze:Wojtek_W jeśli kupiłeś peiying'a 5003 to nie dziwota, 5005 jest ciut szybszy ale z mapą eu też słabo będzie, do tego ekran ciemny i ... no cóż, tanio![]()
na dzisiaj szybkie i dosyć solidne 5 cali z WCE to Navroad Auro S z prockiem 664MHz i 128MB DDR2 - dobry do AutoMapy i innych "stacjonarnych" map - mimo wszystko do googlowych lepszy będzie tablet z androidem przy czym mała uwaga: http://www.komputerswiat.pl/blogi ...
khym... GoogleMaps? Wolne, wiesza się, nie dociąga... lepiej Androzic i przygotować sobie mapę na kompie przy pomocy MOBAC - jak skonwertujesz do 32 kolorów to bardzo mały album z wieloma layerami wyjdzie. Mi z 68MB wyszedł 6MB album trójmiasta. A i Androzic lepiej działa z mapami MOBAC niż OruxMaps - ten drugi głupieje na granicach albumów.Jureq pisze:mimo wszystko do googlowych lepszy będzie tablet z androidem przy czym mała uwaga: http://www.komputerswiat.pl/blogi ...
u mnie nie ma najmniejszych problemów, płynnie przerzuca do nastepnej mapy o ile taka jest przygotowana, albo nawiguje po białym tledk75 pisze:... Androzic lepiej działa z mapami MOBAC niż OruxMaps - ten drugi głupieje na granicach albumów.
Oho... zaczyna sie..Mroczny pisze:dobra, jest tak
nie kupiłem jeszcze tego larka bo czekam na ofertę
ale testowo pobrałem trekbuddy na BB i działa
tylko nie umiem zrobić mu map
mobaca użyłem, kazałem mu zrobic w formacie bb - nie widzi
mappuzzle robi png i jpg - i też tego nie widzi...
help!!
Mroku wstrzymaj sięMroczny pisze:używam czasem
ale nie o to mi chodzi - ja chcę mieć widok z satelity sporego obszaru i strzałkę pokazującą gdzie jestem
tego na 3" wyświetlaczu nie ogarnę
garmin topo jest git w Polsce - gdzie co 10m trzeba zdecydować w którą na skrzyżowaniu. Ale jak jesteś na UA gdzie ten dylemat masz 3x dziennie to właśnie satelitarny widok lepsiejszy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości