KAWAŁ II

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
ffrt

Re: KAWAŁ II

Post autor: ffrt » wt paź 16, 2012 10:10 pm

potkali się raz Idealny Mężczyzna z Idealną Kobietą.
Zawarli małżeństwo i wiedli idealne życie.
Pewnego razu, tuż przed Bożym Narodzeniem, jechali do Lidla na zakupy. Na skraju drogi zobaczyli człowieka. Zatrzymali się, aby mu pomóc, gdyż byli idealni.
Okazało się, że to Święty Mikołaj. Postanowili pomóc mu rozwieźć podarki dzieciom.
Jechali tak szosą, aż wpadli w poślizg. Katastrofa była wielka, a tylko jedna osoba się uratowała.
Kto?

Idealna Kobieta. Dlatego, że Idealny Mężczyzna i Święty Mikołaj to fikcja!

Dalszej części opowieści kobietom czytać nie radzę.

Panowie, jak wiadomo Świętego Mikołaja i Idealnego Mężczyzny nie ma. Kto więc siedział za kierownicą i spowodował wyje*istą kraksę?
Idealna Kobieta...

A jeśli, Wy, Drogie Panie, nadal czytacie tę opowiastkę, to kolejny dowód na to, że kobiety nigdy nie słuchają co się do nich mówi!

Awatar użytkownika
Robert75

Post autor: Robert75 » czw paź 18, 2012 1:47 pm

michalxl600 pisze:Dlaczego kobiety żyją dłużej?

Bo nie mają żon :)21
A ja słyszałem, że dlatego że Pan Bóg chciał im zrekompensować czas stracony na parkowaniu :)
Taka jest moja koncepcja,
Tak ja to widzę...

Awatar użytkownika
Stefan
Kontaktowanie:

Post autor: Stefan » śr paź 24, 2012 6:27 am

Wigilię spędziłem na chirurgii urazowej. Nawet fajnie było. Tylko pierogów nie pojadłem, ale barszcz przez słomkę był zacnościowy. A wszystko przez te prezenty pod choinkę. Siedzę sobie, czytam gazetę, a żona, jak każda kobieta, gdy czyta się gazetę, znowu zadaje pytanie:
- Co mi kupisz pod choinkę?
- Świeczkę zapachową - odpowiedziałem zgodnie z prawdą, przeglądając właśnie kolumnę ze sportem.
- Aha... A co ty byś chciał? - żona drążyła temat.
- Ciebie, zapakowaną tylko w kokardę - odpowiedziałem na odczepnego, bo w sumie, czego ja mógłbym od niej chcieć... Chyba tylko tego, żeby znowu mi nie zaczęła jęczeć nad głową.
- No wiesz!? Prezenty powinny być podobnej wartości - burknęła obruszona.
- To dorzuć jeszcze dwie dychy.
No i film mi się urwał, ale święta naprawdę były fajne. W końcu raz miałem święty spokój.
!! FOR FUN !!

Awatar użytkownika
michalxl600

Post autor: michalxl600 » ndz paź 28, 2012 11:18 pm

Obrazek
kobiety też mają prawo programować.Dlatego kupujemy im pralki :)21

Awatar użytkownika
Fiba

Kontaktowanie:

Post autor: Fiba » pn paź 29, 2012 9:23 pm

Władze Tuskmenistanu uznały, że sytuacja jest zła więc trzeba wprowadzić POdwyżki, w kolejności alfabetycznej - na A? - "alkohol' wykrzykuje Rostowski, na B ? - "benzyna", ktoś woła, na C ? - "cukier" zakrzyknął minister rolnictwa, na D ? - "drewno" krzyknął Sikorski, na E ? - "elektryczność" woła Pawlak, na F ? - "fszystko " wycedził przez zęby Komorowski !
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8

Awatar użytkownika
ffrt

Post autor: ffrt » wt paź 30, 2012 2:20 pm

Z innego 4um:

1. Amerykański standard szerokości torów kolejowych (odstępu szyn)wynosi 4 stopy, 8.5 cala. Prawda, że to dziwaczna liczba? A czy wiesz dlaczego taki właśnie standard się stosuje?

2. Ponieważ w ten sposób buduje się linie kolejowe w Angl
ii, a właśnie angielscy przybysze budowali amerykańskie linie kolejowe.
Dlaczego jednak Anglicy budowali je właśnie tak?

3. Ponieważ pierwsze linie kolejowe, budowali ci sami ludzie, którzy budowali wcześniej linie tramwajowe, a tam właśnie stosowano ten standard. Dlaczego jednak stosowano tam ten standard?

4. Ponieważ ludzie, którzy budowali linie tramwajowe, używali tych samych szablonów i narzędzi, jakich używali przy budowie wagonów tramwajowych, które miały taki odstęp kół. W porządku! Ale dlaczego wagony miały taki właśnie dziwaczny odstęp kół?

5. No cóż, gdyby próbowali zastosować jakiś inny odstęp, łamali by pewną starą zasadę budowy dalekobieżnych dróg angielskich, ponieważ mają one taki właśnie odstęp kolein na koła. Któż to budował te starodawne drogi z koleinami?

6. Pierwsze dalekobieżne drogi w Europie (i Anglii) zbudowało Imperium Rzymskie dla swoich legionów. Drogi te są w użyciu dotychczas. Ale skąd te koleiny?

7. Pierwotne koleiny uformowały rzymskie rydwany wojenne; każdy inny użytkownik tych dróg musiał się dostosować do nich, gdyż inaczej uszkodziłby koła swoich pojazdów. Ponieważ rydwany były wykonywane dla Imperium Rzymskiego, były one wszystkie do siebie podobne jeśli idzie o rozstęp kół. Jak widać amerykański standard odstępu szyn kolejowych:
4 stopy i 8.5 cala, pochodzi od parametrów technicznych rzymskich rydwanów bojowych. A biurokracja jest wieczna.

A więc następnym razem, kiedy dostaniecie do ręki jakąś dokumentację techniczną i zaczniecie podejrzewać, że może ona mieć coś wspólnego z końską dupą, będziecie mieli całkowitą rację, ponieważ rzymskie rydwany wojenne były konstruowane tak, aby ich szerokość była dostosowana do sumarycznej szerokości zadów dwu koni bojowych.

Kiedy spoglądacie na kosmiczny wahadłowiec na stanowisku startowym, widzicie dwie duże rakiety startowe przymocowane po bokach głównego zbiornika paliwa. Są to rakiety na paliwo stałe, w skrócie: SRB, produkowane w firmie Thiokol, w Utah, w U.S.A. Inżynierowie, którzy projektowali SRB woleliby, aby były one nieco grubsze, ale... SRB transportuje się z wytwórni na stanowisko startowe koleją. Tak się złożyło, że linia kolejowa biegnie na pewnym odcinku przez tunel wydrążony w górze. Rakiety muszą się zmieścić w tym tunelu.Tunel jest tylko odrobinę szerszy niż linia kolejowa, a linia ta, jak już wiecie, ma szerokość dwu końskich tyłków. Tak więc jeden z głównych szczegółów konstrukcyjnych kosmicznego wahadłowca, być może najbardziej nowoczesnego systemu transportowego na świecie, został zdeterminowany ponad dwa tysiące lat temu przez szerokość końskiej dupy.

adam j

Kontaktowanie:

Post autor: adam j » wt paź 30, 2012 2:36 pm

Ilu forumowiczów potrzeba, żeby zmienić żarówkę?

1 - aby zmienić żarówkę i napisać że żarówka została zmieniona

14 - którzy podzielą się podobnymi doświadczeniami przy zmienianiu żarówki i napiszą o tym jak inaczej można było to zrobić

7 - którzy ostrzegą o niebezpieczeństwach grożących przy zmianie żarówki

1 - którzy przeniesie temat do działu „Oświetlenie"

2 - którzy zaczną się kłócić i przeniosą to do działu „Elektryka”

7 - którzy wytkną błędy gramatyczne/ortograficzne w postach na temat wymiany żarówki

5 - którzy pojadą tym co wytykali błędy

3- którzy poprawią te błędy

6 - którzy będą się kłócić czy pisze się „żarówka” czy „rzarówka” i

6 - którzy powiedzą im że są głupi

2 - profesjonalnych elektryków którzy poinformują wszystkich że mówi się „lampa”

15 - wszechwiedzących którzy twierdzą że siedzieli w tym temacie i mówi się „żarówka”

19 - którzy napiszą że to forum nie jest o żarówkach i powinno się to przenieść do forum o żarówkach

11 - którzy obronią temat mówiąc że wszyscy urywają żarówek więc temat pasuje

36 - którzy będą debatować która metoda zmieniania żarówek jest lepsza, gdzie kupić żarówki, jakiej marki i które są wadliwe

7 - którzy podeślą linki gdzie można zobaczyć różne przykłady żarówek

4 - którzy napiszą że te linki nie działają i podeślą nowe

13 - którzy zacytują kilkanaście postów pod cytatami pisząc: „Ja też” / „Zgadzam się”

5 - którzy napiszą że odchodzą z forum bo nie mogą dłużej znieść kontrowersji wokół żarówek

4 - którzy napiszą że „BYŁO!”

13 - którzy napiszą żeby „szukać” zanim napisze się kolejne pytania o żarówki

1 - który zrobi mały hijack i zapyta się jak wymienić klakson

1 - który odpowie na oryginalny post po pół roku i zacznie temat od nowa.

Awatar użytkownika
bilans
Kontaktowanie:

Post autor: bilans » wt paź 30, 2012 4:11 pm

było ...
pól roku temu
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/

FUX

Post autor: FUX » wt paź 30, 2012 5:06 pm

Motto:

Alkohol nie da odpowiedzi ,ale pozwoli zapomnieć o pytaniu.
SALLAAA

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » wt paź 30, 2012 5:09 pm

A tak przy okazji mały zrzut z forum Onetu sprzed wielu lat.

Samochody Off Road - raport Galanta. 'Dlugosc penisa a poziadany samochod'.

Powszechne są opinie, że terenowe samochody mają zakompleksieni mężczyźni, którzy kupują wielkie samochody, aby podbudować swoje ego. Kompleksy jak powszechnie się mówi mają podłoże natury fizjologicznej. Powiedzmy wprost - chodzi o małe penisy. Mężczyzna z małym penisem chce poczuć się bardziej męski i dlatego kupuje wielkie auto. Czuje się w nim pewniej, czuje się silniejszy, łatwiej mu znieść świadomość kompleksu małego członka.
Tyle potoczne poglądy. Czas to sprawdzić. Nasi reporterzy wraz z grupą lekarzy medycyny przeprowadzili dogłębne badania. Przebadano ponad 10.000 mężczyzn, właścicieli zarówno wielkich terenowych samochodów, jak i małych, miejskich. Przypomnijmy - średnia długość członka u mężczyzn rasy białej wynosi 14,7 cm.
Wyniki są zaskakujące! Możemy wreszcie to ogłosić. Obalmy mit!
Średnia długość penisa wśród kierowców samochodów terenowych jest prawie dwukrotnie większa niż u kierowców samochodów małych!
Największą różnicę zauważono u kierowcy samochodu (tfu!) Daewoo Tico i samochodu Opel Frontera. Długość penisa kierowcy Tico wynosiła tylko 6.3 centymetra, podczas gdy penis kierowcy Opla wynosił aż 22.9 cm.
Dodajmy, że średnia długość członków kierowców samochodów Tico wyniosła 7.5 cm.
Niewiele dłuższe członki mają kierowcy samochódów klasy A i B. Na przykład większość kierowców niedużych Fordów, Fiatów czy Renaultów ma członki niewiele dłuższe niż 10 centymetry.
Blisko średniej (14,7 cm) są kierowcy samochodów klasy C. Co ciekawe, im lepsze wyposażenie (klima, skórzane fotele) tym średnia długość członków ich kierowców jest dłuższa. I tak kierowcy VW Golfa bez klimy mają o prawie pół centymetra którsze członki od kierowców Golfów z klimą.
Znacznie powyżej średniej plasują się kierowcy klasy luksusowej, ale zdecydowanie najdłuższe członki mają kierowcy właśnie aut terenowych i SUVów oraz kierowcy Subaru Impreza. Tu prawie cały czas padały same rekordy. A to zadziwiał nas kierowca Imprezy, a to nie mogliśmy wyjść z podziwu dla kierowcy np. Nissana Patrol. Niezłe wyniki mieli też kierowcy SUVów - choć nie ustępowali długością, to jednak obwód pozostawał w tyle.
Warto na koniec dodać, że nie tylko długość była mierzona. Również obwód i ogólne odczucia estetyczne (w komisji były kobiety!).
Dystans penisów kierowców aut małych względem kierowców aut dużych w ujęciu obwodu i urody ogólnej był analogiczny do dystansu pod kątem długości.
Niestety nie dane nam było przebadać żadnego właściciela Hummera. Biorąc pod uwagę powyższe wyniki pomiarów niewykluczone, że nasze miarki byłyby za krótkie.
Czas więc zadać ostatecznie cios powszechnie szkodliwej opinii, że wielkimi autami kierowcy leczą swoje kompleksy. Dodajmy, że większość kierowców samochodów małych i marnych marek (Skód, Fiatów, Citroenów) nie tylko miała małe penisy, ale również była brzydka i zakompleksiona. Choć tego nie badaliśmy, to ogólne odczucia są takie, że pryszcze i inne niedociągnięcia fizjologiczne były obserwowane u kierowców aut niedużych'.
***** USA

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » wt paź 30, 2012 5:56 pm

:)21 :)21 :)21
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...! :)21

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Post autor: Kajen » wt paź 30, 2012 8:18 pm

ffrt pisze:Z innego 4um...
Fakt, ktoś mnie ostatnio uświadomił, że wymiary w milimetrach są niepoważne. I w sumie miał rację Rafał :D

Wystarczy sobie wziąć rozmiar szpilek w pajero... 6x139.7... Wymiar z dupy... Ale po przeliczeniu na cale...

:D

Awatar użytkownika
sebeks

Post autor: sebeks » wt paź 30, 2012 9:20 pm

rozmiar "prawie" jak w Tarpanie, a wszystko przze willisa :lol:
Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Awatar użytkownika
michalxl600

Post autor: michalxl600 » czw lis 01, 2012 1:00 pm

Obrazek
kobiety też mają prawo programować.Dlatego kupujemy im pralki :)21

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » czw lis 01, 2012 1:14 pm

ZbychoS pisze:Samochody Off Road - raport Galanta. 'Dlugosc penisa a poziadany samochod'. Powszechne są opinie, że terenowe samochody mają zakompleksieni mężczyźni, ...
nic nie pisza o kierowcach Jeep-ów :o
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
bilans
Kontaktowanie:

Post autor: bilans » czw lis 01, 2012 1:27 pm

Miskiller pisze:
ZbychoS pisze:Samochody Off Road - raport Galanta. 'Dlugosc penisa a poziadany samochod'. Powszechne są opinie, że terenowe samochody mają zakompleksieni mężczyźni, ...
no bo było kiedyś takie powiedzonko ...:
tylko ci.........py mają jeepy :)21 :)21 :)21
no sorrki nie mogłem się powstrzymać :)21
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw lis 01, 2012 1:58 pm

Miskiller pisze:
Bo nie ma co przedłużać? :)21 :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw lis 01, 2012 2:02 pm

Cos tu nie gra w tym wszystkim. Bo jak sie mozna zmiescic z duzym ujem w malym aucie ?!
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

bIp

Post autor: bIp » czw lis 01, 2012 3:12 pm

Drogie "Bravo".
Czy jak kupię coś większego od Jimniego, to mi urośnie???

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt lis 02, 2012 4:34 pm

Jedzie Arab na wielbłądzie i nagle wyprzedza go rowerzysta, Arab zatrzymuje go i pyta
-Czemu tak zapieprzasz?!
-A bo widzisz, gdy jadę szybko to bardziej się chłodzę i dzięki temu mogę dojechać dalej
No to Arab postanowił wypróbować ten sposób, zasuwa jeden dzień, drugi, trzeci i w końcu wielbłąd pada ze zmęczenia
Arab podchodzi do niego, nachyla się, szturcha go i mówi z niedowierzaniem:
-[cenzura], zamarzł !!!

Przychodzi mama po Jasia do przedszkola a ten zapłakany...
- Synku co się stało?
- Boooo pani powiedziała, że jak nie zrobimy kopki po obiadku to nie będziemy się bawić.
- Synku i co? Nie mogłeś zrobić?
- Nie... ja mogłem tylko Marek mi ukradł.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Grabo

Post autor: Grabo » ndz lis 04, 2012 9:31 pm

GAZFAN pisze:
Miskiller pisze:
Bo nie ma co przedłużać? :)21 :)21
A co Wy sobie tak przedłużacie gadaniem o dżipach? :wink:

Posiadacz najnowszego wypasionego Land Rovera chcąc zaszpanować niedawno poznanej dziewczynie postanowił zabrać ją na przejażdzkę. Kiedy podeszli do auta chłopak ciekawy jej opinii zapytał - no i jak?
no fajny ten dżip - odparła dziewczyna.
:)21

Awatar użytkownika
Fergie

Post autor: Fergie » ndz lis 04, 2012 10:19 pm

Eee, to jeszcze nic :wink: Historyjka z życia wzięta:
Moja Vitka ma bardzo mały promień skrętu i żeby np. zawrócić, trzeba czasami lekko zjechać z czarnego. I tak pewnej zimy na parkingu przed blokiem zostawiła ślady na skrawku chodnika. Widząc ślady MTka na śniegu i pokazując na moją Vitkę jeden dzieciak do drugiego z niesmakiem rzecze: "Patrz, dżipek rozjechał śnieg..."
Myślałam, że za tego "dżipka" młodego sieknę w dyńkę :)11

Buszdoktor

Post autor: Buszdoktor » pn lis 05, 2012 9:26 pm

Blondynka w mcdonaldzie:
- poproszę frytki
- małe czy duże ?
- hmmm, trochę takich trochę takich

Awatar użytkownika
Fiba

Kontaktowanie:

Post autor: Fiba » wt lis 06, 2012 8:33 am

"W sobotę ubiegłą w jednej z kolektur LOTTO młody człowiek mówi do babki ,niechaj mnie pani dobrze zapamięta bo sprzedała mi pani los na 35milionów a ona odpowiada to niechaj mnie pan zapamięta i moją kolekturę bo we wtorek sprzedam panu los za 50 baniek"
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr lis 07, 2012 12:20 pm

Rodzina siedzi przy obiedzie. Syn pyta ojca:
-Tato, ile jest rodzajów biustów?
Ojciec, nieco zaskoczony, odpowiada:
-Cóż, właściwie trzy, zależnie od wieku kobiety: jak ma 20 lat są jak melony, okrągłe i twarde. Jak ma 30-40 lat są jak gruszki- wciąż ładne, ale nieco wydłużone, a po 50-tce są jak cebule...
-Cebule?- dziwi się syn.
-Tak, patrzysz i płaczesz.
Wkurzyło to nieco żonę i córkę,która zapytała matkę:
- Mamo, a ile jest rodzajów ptaszków?
Mama uśmiechnęła się i odpowiedziała:
-Też trzy, zależnie od wieku faceta - u dwudziestolatka jest jak dąb - twardy i
potężny. Jak facet ma 30-40 lat, jest jak brzoza- elastyczny, ale niezawodny. A po 50-tce jest jak choinka na Boże Narodzenie.
-Jak choinka?-dziwi się córka.
-Tak, drzewko jest martwe, a bombki wiszą tylko dla ozdoby....

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”