Mam pytanko oglądałem dzisiaj Toyotę Hilux z 1999 r. z silnikiem 2,5 td . Z tego co mi wiadomo wszystkie Hiluxy wychodziły z silnikami
2,4 . Czy ktos wie co to za ustrojstwo

Moderator: Mroczny
Podczas jazdy przy dodawaniu gazu słychać jakby drżenie , chrobotanie które ustaje po puszczeniu gazu mechanik stwierdził że to jakaś nieszczelność węży ciśnienia czy to możliwe??????alban pisze:Ostatnio miałem takiego u siebie...
Co byś chciał jeszcze wiedzieć.
Jak zadasz konkretne pytanie to łatwiej będzie coś napisać niż tworzyć bez sensu.
http://moto.allegro.pl/toyota-hilux-2-5 ... 22817.htmlsebastian2357 pisze:Chyba łatwiej będzie o diagnozę jeżeli wrzucisz zdjecie silnika, bo nie wiadomo czy chodzi o 2.4D, popularny w hilach, tylko sprzedawca dodał mu parę cm3, czy może o VM od którego lepiej trzymać się z daleka, czy o jeszcze coś innego co było tam montowane oryginalnie lub nie
Żadne węże nie wibrują. Wibrować mogą natomiast elementy napędu - uwalone krzyżaki wału (bardzo prawdopodobne), zerwane poduchy, w szczególności pod reduktorem, czy np. obluzowane osłony kolektora wydechowego. Ciężko ocenić metodą "na forum" ...stefek220 pisze:Podczas jazdy przy dodawaniu gazu słychać jakby drżenie , chrobotanie które ustaje po puszczeniu gazu mechanik stwierdził że to jakaś nieszczelność węży ciśnienia czy to możliwe??????alban pisze:Ostatnio miałem takiego u siebie...
Co byś chciał jeszcze wiedzieć.
Jak zadasz konkretne pytanie to łatwiej będzie coś napisać niż tworzyć bez sensu.
sam jestes wadliwystefek220 pisze:To co radzicie brać czy nieChodzi mi przede wszystkim o silnik czy jest OK czy to ten wadliwy VM, resztę się sukcesywnie robić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość