Babcia & friends

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Palinca

Re: Babcia & friends

Post autor: Palinca » sob lut 02, 2013 11:44 am

no słyszałam że 28 to była sądny dzień.... :)21 tak to jest jak się ogląda "Babcię" całkowicie rozebraną :)21 :)21
Trzymam kciuki za Lecha:) :D
Palinca:)

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » ndz lut 03, 2013 4:45 pm

Jak zwykle mnie nie doceniacie :cry: Nie dość, że przyjąłem widok Babci z dziurami (może już skończycie te podteksty co do staruszki :)17 ) z dużym spokojem (nie wierzcie ustnym przekazom Pana Ordynatora - to co zobaczył na mojej twarzy, to była jedna z lepszych sądowych masek :P ), to jeszcze zacząłem snuć marzenia, że może jednak w tym roku gdzieś pojedziemy.

A "snuć" (czytaj: "knuć" :)17 ) zacząłem, gdyż pojechałem sobie na tygodniowe narty. Po prostu już nie mogłem zdzierżyć "fachowców" od budownictwa (i to jest prawdziwy problem i przyczyna mej wściekłości :)11 ).

Ale do rzeczy. Już wiem, że na 3-4 tygodnie nigdzie nie pojadę, więc Gruzja i Armenia w tym roku odpadają. Za to tak sobie głośno rozważam dwa tygodnia na południu Albanii z powiedzmy 2-3 miejsc jako bazy wypadowe. Tym sposobem można by w końcu zobaczyć mityczne Voskopoje, ale także spenetrować dokładniej tamte niezwykle ciekawe regiony (i do tego bez ciśnienia spowodowanego koniecznością przejechania jakiejś pętelki). Co Wy na to?
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
Palinca

Post autor: Palinca » ndz lut 03, 2013 5:57 pm

ważne jest aby ustalić czy będzie tam tramwaj - bo to chyba dla Dziadka bardzo ważna informacja przed podjęciem decyzji :)21 :)21 :)21

A my zawsze jesteśmy za, o ile :
1. będziemy mięli akceptację Organizatora i przejdziemy przez "sito" kandydatów;
2. nic nam się po drodze nie "zesra" - m.in. w kwestii budowlańców itp. - trochę mniejsza skala niż twoja Lechu, ale jednak;
3. remont nas nie pogrąży finansowo ... :)11 :)11
4. załatwimy jedną kwestię niezwykle powiązaną z wyjazdem, a raczej stanowiącą warunek konieczny ( ta sprawa raczej na pierwszym miejscu powinna być):) :)21 :)21

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt lut 05, 2013 8:30 am

Rozumiem (a może się mylę ?? ), że warunek z pkt. 4 jest bliski memu sercu i mocno chwytający się mego portfela :D Jeżeli tak, to rzeczywiście winien znaleźć się na pierwszym miejscu 8)
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
Palinca

Post autor: Palinca » wt lut 05, 2013 9:57 am

Lechu, dobrze kombinujesz :D :D

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » wt lut 05, 2013 5:51 pm

Lenio pisze: Za to tak sobie głośno rozważam dwa tygodnia na południu Albanii z powiedzmy 2-3 miejsc jako bazy wypadowe. Tym sposobem można by w końcu zobaczyć mityczne Voskopoje, ale także spenetrować dokładniej tamte niezwykle ciekawe regiony (i do tego bez ciśnienia spowodowanego koniecznością przejechania jakiejś pętelki). Co Wy na to?
Jak dla mnie Bałkany zawsze ciekawe :D ale bliżej do weekendu "majowego" - może jakaś Rumunia ?? Dawno nas tam nie było !! :)21
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » śr lut 06, 2013 10:01 pm

To "wpłyń" na Pana Ordynatora coby wyszykował samochód na maj 8) Wtedy pojadę do Rumunii nawet na spotkanie z Draculą :)17
Lenio

trudus

Post autor: trudus » czw lut 07, 2013 1:52 am

Dobry wieczór.
Pomijając wszystkie waści i spory powiem tak:
Trzeba było wynająć" zaprzyjaźnioną" firmę budowlana ze śląska :oops: może droga ba bardzo dobra :)2 ale wywiązuje się z zobowiązań -w stolicy jeszcze nie robiłem :)21 ale za jakość trzeba zapłacić :)2 ale co tam...
Lechu powiedz proszę w jakim terminie przewidujesz wyjazd (jeśli przejdziemy sito o którym pisała Palinka) :cry: pracownicy pytają kiedy urlop-dzieci też jeśli te potwory można jeszcze tak nazwać :wink:
pozdrawiam.
Ps:Lecu nie wiem ile ma czasu na nagranie do You Tube :wink: aby przejść przez sito :o
Wojtek

trudus

Post autor: trudus » czw lut 07, 2013 1:54 am

trudus pisze:Dobry wieczór.
Pomijając wszystkie waśnie i spory powiem tak:
Trzeba było wynająć" zaprzyjaźnioną" firmę budowlana ze śląska :oops: (Tarnowskie Góry )droga ale bardzo dobra :)2 wywiązuje się z zobowiązań -w stolicy jeszcze nie robiłem :)21 i pewno robić nie będę :)11 ale za jakość trzeba zapłacić :)2 ale co tam...
Lechu powiedz proszę w jakim terminie przewidujesz wyjazd (jeśli przejdziemy sito o którym pisała Palinka) :cry: pracownicy pytają kiedy urlop-dzieci też -jeśli te "potwory" można jeszcze tak nazwać :wink:
pozdrawiam.
Ps:Lecu nie wiem ile ma czasu na nagranie do You Tube :wink: aby przejść przez sito :o
Ostatnio zmieniony czw lut 07, 2013 2:01 am przez trudus, łącznie zmieniany 3 razy.
Wojtek

trudus

Post autor: trudus » czw lut 07, 2013 1:58 am

kudełek pisze:
Lenio pisze: Za to tak sobie głośno rozważam dwa tygodnia na południu Albanii z powiedzmy 2-3 miejsc jako bazy wypadowe. Tym sposobem można by w końcu zobaczyć mityczne Voskopoje, ale także spenetrować dokładniej tamte niezwykle ciekawe regiony (i do tego bez ciśnienia spowodowanego koniecznością przejechania jakiejś pętelki). Co Wy na to?
Jak dla mnie Bałkany zawsze ciekawe :D ale bliżej do weekendu "majowego" - może jakaś Rumunia ?? Dawno nas tam nie było !! :)21
jeśli wymienię serce :wink: do tego czasu jestem za :roll: ale to wszystko zależy od Fenicjan :)21
pozdrawiam :)2
Wojtek

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » czw lut 07, 2013 7:44 pm

trudus pisze: jeśli wymienię serce :wink: do tego czasu jestem za :roll: ale to wszystko zależy od Fenicjan :)21
pozdrawiam :)2
Się sprężaj bo przed wakacjami dobrze byłoby sprawdzić jak żelazo jeździ czy jest :)2 czy :)3
A jeśli o silniku to u ordynatora leży coś na chodzie wyjęte z jakiegoś tojotowego złomu :)21
Bogdan

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » czw lut 07, 2013 7:51 pm

trudus pisze:Dobry wieczór.
Pomijając wszystkie waści i spory powiem tak:
Trzeba było wynająć" zaprzyjaźnioną" firmę budowlana ze śląska :oops: może droga ba bardzo dobra :)2 ale wywiązuje się z zobowiązań -w stolicy jeszcze nie robiłem :)21 ale za jakość trzeba zapłacić :)2 ale co tam...
Lechu powiedz proszę w jakim terminie przewidujesz wyjazd (jeśli przejdziemy sito o którym pisała Palinka) :cry: pracownicy pytają kiedy urlop-dzieci też jeśli te potwory można jeszcze tak nazwać :wink:
pozdrawiam.
Jakieś terminy byłyby wskazane !! a co do sita to zawsze można rozkalibrować otworki :lol:
cha !! skończyłem film :D :lol: !!
Bogdan

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » pt lut 08, 2013 11:43 pm

A może spotkanie na takiej http://www.rakieta.czest.pl/ :)21 cywilnej imprezie ??
Bogdan

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » sob lut 16, 2013 10:46 pm

my rumunia majowa tak :)2 , a albania wakacyjna tym bardziej tak :)2
Defender 110 2.2 2013 :roll: :)2

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » ndz lut 24, 2013 10:40 pm

I jak z planami na majowke w rumunii?

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » pn lut 25, 2013 3:38 pm

szwecja pisze:I jak z planami na majowke w rumunii?
Ja jadę napewno na dwa auta i dwa psy :)21 Planuję Maramuresz i Bukowinę ale bez katowania, typowy turystyk :D , chyba że coś się wymyśli na miejscu. Wszystko zależy od pogody. Traska się rodzi ale jak masz czas i chęci to też możesz coś wymyślić :)2
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt lut 26, 2013 10:34 am

Po 9 miesiącach urodził się film :D Brawo, chociaż obejrzałem na razie jedną część tylko. I ona mnie zachwyciła.

Wojtek, od tej pory będziesz nam na wyjazdach czytał wiersze :)21 Ponownie muszę stwierdzić, że w życiu nie słyszałem tak pięknej interpretacji Stepów Akermańskich :)2 I jeszcze ten podkład muzyczny :lol: dla mnie top of the top !!
Lenio

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » wt lut 26, 2013 6:06 pm

kudełek pisze:
szwecja pisze:I jak z planami na majowke w rumunii?
Ja jadę napewno na dwa auta i dwa psy :)21 Planuję Maramuresz i Bukowinę ale bez katowania, typowy turystyk :D , chyba że coś się wymyśli na miejscu. Wszystko zależy od pogody. Traska się rodzi ale jak masz czas i chęci to też możesz coś wymyślić :)2
podrzuc troche detali na maila poprosze (kiedy wyjazd, przyjazd, itd): szwecja@mac.com

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » wt lut 26, 2013 6:06 pm

Lenio pisze:Po 9 miesiącach urodził się film :D Brawo, chociaż obejrzałem na razie jedną część tylko. I ona mnie zachwyciła.

Wojtek, od tej pory będziesz nam na wyjazdach czytał wiersze :)21 Ponownie muszę stwierdzić, że w życiu nie słyszałem tak pięknej interpretacji Stepów Akermańskich :)2 I jeszcze ten podkład muzyczny :lol: dla mnie top of the top !!
a do mnie jeszcze nic nie przyszlo :)16

trudus

Post autor: trudus » wt lut 26, 2013 9:17 pm

Lenio pisze:Po 9 miesiącach urodził się film :D Brawo, chociaż obejrzałem na razie jedną część tylko. I ona mnie zachwyciła.

Boguś ? czy aby sama końcówka 1-szej części filmy nie była zbyt tendencyjna :roll: ale Jurek mnie pobił :wink:
przebudzenie i faja :)2
Wojtek

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » sob mar 16, 2013 8:31 pm

Coś mi się zdaje, że trzeba będzie jednak zmodyfikować termin wyjazdu. Wygląda na to, że dopiero sierpień wchodzi w rachubę. Co Wy na to?
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » ndz mar 17, 2013 10:17 am

Lenio pisze:Coś mi się zdaje, że trzeba będzie jednak zmodyfikować termin wyjazdu. Wygląda na to, że dopiero sierpień wchodzi w rachubę. Co Wy na to?
Sądząc po tym co ostatnio widziałem :)3 i ogólnymi opóźnieniami Ordynatora :)11 nie jestem pewny
Bogdan

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn mar 18, 2013 3:08 pm

Lenio pisze:Coś mi się zdaje, że trzeba będzie jednak zmodyfikować termin wyjazdu. Wygląda na to, że dopiero sierpień wchodzi w rachubę. Co Wy na to?
zasadniczo nam to rybka

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » czw mar 28, 2013 3:28 pm

Wesołych Świąt, mokrego dyngusa nie życzę bo możemy się spotkać w kolejce do lekarza zamiast na szlaku! :D
my żeśmy już Parcha odkonserwowali po zimie i czekamy na najbliższą okazję ;)
T
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » czw kwie 11, 2013 10:22 pm

"Odkonserwowali Parcha" mówisz? A ja dopiero wynegocjowałem cenę za nowe resory :P Jak sobie pomyślę, ile już włożyłem w Babcię, to .... I co z tego, kiedy widoków na jej uruchomienie na razie nie ma :roll: Coby osłodzić sobie jakoś czekanie kupiłem dzisiaj nową mapę Albanii :oops:
Lenio

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”