Moderator: Albert_N
Dzięki serdeczne, zrobiłem co napisałeś i już hulawiklos pisze:Z wersji na PC-cie musza być konwertorowane programem Img2ozf. Z moich prób wynika, że lepiej konwersji dokonać starszą wersją tego programu.
Dokładnie, w samochodzie bateria nie ma znaczenia. Poza samochodem - zobaczymy. Jak android się sprawdzi to nie ma co kombinować. Jeśli oprogramowanie jest takie samo albo nawet lepsze, bo jest większy wybór aplikacji to kwestie zasilania podczas długich wędrówek załatwię w inny sposób. Pomysłów jest kilka. Albo mini ładowarka słoneczna przypięta do plecaka, choć wydajność ich jest jeszcze niewielka, albo akumulatorek o pojemności kilku baterii mojego androida, z którego można ładować telefon (koszt ok 100zł), albo jakaś ładowarka "kinetyczna", nie wiem jak się one dokładnie nazywają, ale czerpią energię z ruchu (podczas gdy idziemy ładowarka podskakuje sobie w plecaku i się ładuje). W tym roku na razie nie są mi potrzebne jednak takie ładowarki bo wyjazd do Gruzji jest typowo samochodowy a nie "łazikowy", ale na przyszłość będę czegoś szukał.lbl78 pisze:a po ciul Ci w aucie bateria długo trzymając a poza autem wystarczy ci telefon z Jawą i trekbuddy![]()
przykładowo zwykły szajsung solid B2710 za 1/5 ceny garminów
a działą spokojnie ponad dzień na GPSsie
OruxMaps - sprawdzone i mapy za darmo, za nic nie musisz płacić.typin pisze:No dobra, ja też szukam czegoś na androida...
A mapy skad sie pozyskuje? Sa tam na stronie? Bo nie widze.Beatkunedo pisze: Osmand jest fajny bo darmowy,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość