szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Moderator: Albert_N
Re: szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Narazie to chyba w planach motanie
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no nie wiem jak to jest czy już mają czynie , ale chyba w wolnej chwili zdejmę swój i pomierzę go
z drugiej strony nie wiem czy nie trzeba mieć jakiegoś większego aku , wszak wyciągarka pobiera przede wszystkim prąd z aku nie z alternatora , on ma tylko go doładować a może aż
z drugiej strony nie wiem czy nie trzeba mieć jakiegoś większego aku , wszak wyciągarka pobiera przede wszystkim prąd z aku nie z alternatora , on ma tylko go doładować a może aż

Super parchatek Super y60 

Ćwiczył ktoś poszukiwania krótszego wąsa przekładni kierowniczej samuraia? wystarczy 1.5cm krótszy.
Może vitara, jimny?
Może vitara, jimny?
Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

Tak, zaspringowałem sama przy czym most poszedł 5centów do przodu i przy dobiciu wąs dotyka drążka między zwrotnicami.
W zasadzie chodzi mniej więcej centymetr, może mniej
W zasadzie chodzi mniej więcej centymetr, może mniej

)

Przy zakładaniu wspomagania przekładnia pójdzie do przodu, ale chwilowo chciał bym się z tym tematem wstrzymać
)

Zastosuj wąs zwrotnicy od W123 po jednej stronie i po problemie.
4x4 Tczew
A nie jest czasem dluzszy od seryjnego? Wtedy pogorszy to sprawe tylko. Dodatkowo uj strzela rownoleglosc drazka wzgedem panharda
)

No przykro mi... takie rzeczy jak odstęp między drążkami trzeba liczyć na początku. Was jest dłuższy. Ale za to przykrecasz go pod kopyto od zacisku i jest taka przestrzeń między drążkami, że nie ma opcji aby się spotkaly
4x4 Tczew
Z tego co mi pamiec podpowiada, was od w123 ma za male otwory i trzeba rozwiercic. Plug and play jest o d w126.
Metromierz Halda przy 1.8is i reduktorze z 410 musi mieć impulsator elektroniczny, a nie linkę - zgadza się?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
przecież ten co zakłada się na linkę też jest elektroniczny 

Od strony linki jest mechaniczny.Salata123 pisze:przecież ten co zakłada się na linkę też jest elektroniczny
Potem trochę magnetyczny...
...a na końcu elektroniczny

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Wystarczy z jednego otworu zrobić "fasolke" i po problemie. A z wasami od w126 jest kiepska dostępnośćpacmano pisze:Z tego co mi pamiec podpowiada, was od w123 ma za male otwory i trzeba rozwiercic. Plug and play jest o d w126.
4x4 Tczew
Wąs od w126 też trzeba rozpiłować/rozwiercić.
Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że na oko te wąsy są identyczne.
Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że na oko te wąsy są identyczne.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
http://zapodaj.net/57ebf2fba44a1.jpg.html
przepraszam za taką ujową jakość zdjęcia ale widać co się dzieje z drążkiem jak masz wąs od W123.
Tylko WAŻNA rzecz... WĄS od lewej zwrotnicy Mercedesa - montuje się z prawej strony w Samuraiu. Ew. można zastosować dwa i podnosisz drążek poprzeczny do góry ale to Ci nie pomoże jak drążki się spotykają. Jedynie co może pomóc to rozwiązanie jak u mnie. na jeden wąs.
Dwa wąsy od DB stosujesz jak nie przestawiasz mostu do przodu i nie ruszasz przekładni.
przepraszam za taką ujową jakość zdjęcia ale widać co się dzieje z drążkiem jak masz wąs od W123.
Tylko WAŻNA rzecz... WĄS od lewej zwrotnicy Mercedesa - montuje się z prawej strony w Samuraiu. Ew. można zastosować dwa i podnosisz drążek poprzeczny do góry ale to Ci nie pomoże jak drążki się spotykają. Jedynie co może pomóc to rozwiązanie jak u mnie. na jeden wąs.
Dwa wąsy od DB stosujesz jak nie przestawiasz mostu do przodu i nie ruszasz przekładni.
4x4 Tczew
Rozumiem analogicznie na lewa prawy?
Chwlowo wymyslilem prosty patent na przesuniecie przekladni tylko nie mam dostepu do auta przez jakies 2 tegodnie
Chwlowo wymyslilem prosty patent na przesuniecie przekladni tylko nie mam dostepu do auta przez jakies 2 tegodnie
)

pytanko mam odnośnie pompy hamulcowej , mianowicie czy z vitary pasuje pompa do samuraja i czy przekładać z całym serwem czy samą pompę (o ile pasuje beż przeróbek), no i czy pompa z vitary z bębnem jest taka sama jak w tej z tarczami
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Mam pompe z vitki w samcu razem z serwem kwestia lezy o ile pamiętam w długości sworznia od pedału hamulca sprawdź to i jeden obwód jest za dużo ja mam na razie zaślepiony czeka na tarcze z tyłu
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Mam pytanko,odpaliłem ostatnio samca po trzech miesiącach stania w krzakach,poupalałem go na wertepach i skończyły sie wysokie obroty przy trzech tysiącach zaczyna prychać. silnik 1,6 16v.Pompa ok.filterek też nowy co myślicie?
Borsuk-Gdańsk
Samurai 1,6 16v lekko off-roadowy.
Pajero 2,8tdi 95 long
Samurai 1,6 16v lekko off-roadowy.
Pajero 2,8tdi 95 long
Fałszywe powietrze z serwo... tak mi się wstępnie kojarzy
4x4 Tczew
Przy wysokich obrotach fałszywe powietrze jest pomijalne.ŁeLeK pisze:Fałszywe powietrze z serwo... tak mi się wstępnie kojarzy
Obstawiam zasyfione wtryski
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
powitać. Pytanie do suzukowców co czasem rozbierają elementy do pomierzenia/wymiany...
kolega co nie ma dostepu na forum poprosił mnie o wywiedzenie sie wymiarów zbiorniczka od spryskiwaczy w Gv II tej kolejnej po kulktowej jedynce ... może ktoś ma na półce ewentualnie jakiś schemat z liczbami ...
coś motają i przydała by sie taka wiedza dot . wymiarów ...
Pomozecie?
kolega co nie ma dostepu na forum poprosił mnie o wywiedzenie sie wymiarów zbiorniczka od spryskiwaczy w Gv II tej kolejnej po kulktowej jedynce ... może ktoś ma na półce ewentualnie jakiś schemat z liczbami ...
coś motają i przydała by sie taka wiedza dot . wymiarów ...

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Drogie Bravo
ratuj najwierniejszego grzesznika
Czy w świątecznym garniturze, na mrozie, w zatoczce przy dużej ulicy w Wawie dam radę wymienić obudowę filtra paliwa w suzukowym hdi?
Bo jak nie to laweta zostaje.
Ciece w stereo bowiem.
Z plastikowego goowna wymysłu księgowych.

ratuj najwierniejszego grzesznika
Czy w świątecznym garniturze, na mrozie, w zatoczce przy dużej ulicy w Wawie dam radę wymienić obudowę filtra paliwa w suzukowym hdi?
Bo jak nie to laweta zostaje.
Ciece w stereo bowiem.
Z plastikowego goowna wymysłu księgowych.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
kup filtr paliwa od golfa 1 lub 2 diesel i wężyki m8 i 4 cybanty i zrobisz w 3 minuty
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd