Poszukuję - oddam - zamienię
Moderator: Student
Re: Poszukuję - oddam - zamienię
we wrocku reaktywowało się Kwa-pio na ul. Żeromskiego 83 mają klunkry do uaza, honka, wołgi , żuka i coś tam jeszcze
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
sprzedam tanio silnik andoria od żuka kompletny ze sprzęgłem. Pali na dotyk
A ja ziemniaki w zeszłym roku kopane. Allegro zlikwidowali 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
daj foto to ci pomogę mam coś takiego tylko chcę się upewnić bo zakładam wspomaganie do swojego i oryginał mi nie potrzebny
Szukam trybów skrzyni do 469B, dokładnie tryb odpowiedzialny za wsteczny (na dolnym wałku) w idealnym stanie.
Kolektor wydechowy do 4C90 również poszukuję.
Będę wdzięczny za inf.
Kolektor wydechowy do 4C90 również poszukuję.
Będę wdzięczny za inf.
Chętnie przygarnę wziernik kontrolny do gaźnika ikowa. Chyba że ktoś na pomysł z czego to za adoptować .
Nowy przedni wał napędowy w sklepach internetowych kosztuje 350zł, wiecie moze czy jest opcja dostac go taniej albo ktos moze ma nówke do zamiany/sprzedazy?? W moim wyrobił sie wieloklin i jak jade szybciej to wydaje taki dzwięk jakby chciał wylecieć w powietrze :/
A może w jakis sposób można je regenerować? Mam dwa, takie jak na foto, jeden z frezem a drugi z taka jakby nakretka. oba maja spore luzy:
http://img30.olx.pl/images_tablicapl/15 ... clawek.jpg
Zdziwiła mnie taka wysoka cena, w sklepahc rolniczych wał do ciągnika MTZ (duzo czesci pasuje do uaza/sa takie same) oryginalny nowy kosztuje 100zł. Długośc jest taka sama, mocowania pasuja tylko ze nie ma zmiennej długości, jest jednolity.
A może w jakis sposób można je regenerować? Mam dwa, takie jak na foto, jeden z frezem a drugi z taka jakby nakretka. oba maja spore luzy:
Zdziwiła mnie taka wysoka cena, w sklepahc rolniczych wał do ciągnika MTZ (duzo czesci pasuje do uaza/sa takie same) oryginalny nowy kosztuje 100zł. Długośc jest taka sama, mocowania pasuja tylko ze nie ma zmiennej długości, jest jednolity.
Kol z Poznania mam tryb nowy ,podaj namiary
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
Łukasz czy masz długości tego wału,bo chyba 452 miał inny.
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
A nie myślałeś o regeneracji.
lukasz89 pisze:Nowy przedni wał napędowy w sklepach internetowych kosztuje 350zł, wiecie moze czy jest opcja dostac go taniej albo ktos moze ma nówke do zamiany/sprzedazy?? W moim wyrobił sie wieloklin i jak jade szybciej to wydaje taki dzwięk jakby chciał wylecieć w powietrze :/
Ja mam 469. Wały leżą w garażu, jutro moge podac długość 
A gdzie to regenerowac??? U tokarza?

A gdzie to regenerowac??? U tokarza?
Zakładów zajmujących się tą profesją jest cała masa.
Nie ma ktoś kasty przeznaczonej na złom, żeby wyciąć kawałek grodzi?, dokładnie od pasażera, z prawej strony za nagrzewnicą (była wycięta dziura na kolektor wydechowy do andorii a teraz trzeba to zaślepić bo kolektor już jest od turbo
469b 2.5D om602 by mercedes
Zezłomowałem jedną na jesień 

szukam ściany grodziowej mianowicie jej kawałka na wysokości kolektora wydechowego, mam 4C90 i ktoś wyciął dziurę na niego, teraz przerabiam i potrzebuję zaspawać
Wymieniłem krzyzaki i sie okazalo ze nie ma zadnych luzowkaroluaz pisze:Zakładów zajmujących się tą profesją jest cała masa.

Poszukuję silnika w bardzo dobrym stanie (najchętniej z okrągłymi kolektorami). W moim płyn chłodniczy dostaje się do oleju. Głowica była sprawdzana, planowana, uszczelka pod głowicą dwa razy wymieniana i dalej się leje, dlatego poszukuję silnika.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- nie_mientki
Skąd jesteś?łazik pisze:Poszukuję silnika w bardzo dobrym stanie (najchętniej z okrągłymi kolektorami). W moim płyn chłodniczy dostaje się do oleju. Głowica była sprawdzana, planowana, uszczelka pod głowicą dwa razy wymieniana i dalej się leje, dlatego poszukuję silnika.
Pozdrawiam
mamłazik pisze:Poszukuję silnika w bardzo dobrym stanie (najchętniej z okrągłymi kolektorami). W moim płyn chłodniczy dostaje się do oleju. Głowica była sprawdzana, planowana, uszczelka pod głowicą dwa razy wymieniana i dalej się leje, dlatego poszukuję silnika.
Pozdrawiam

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Witam. Jako, że Uaz na ukończeniu to szukam zderzaka przedniego. Wystarczy nawet sam środek zderzaka między hakami (wiem, że to całość ale czasami boki są pokiereszowane) bo poprzednik wyciął go pod płytę od wyciągarki. W ostateczności dostanie ceówkę w to miejsce ale wolałbym oryginał. 

mam zderzak z nadłamaną lewą stroną
uazens pisze:Nie ma ktoś kasty przeznaczonej na złom, żeby wyciąć kawałek grodzi?, dokładnie od pasażera, z prawej strony za nagrzewnicą (była wycięta dziura na kolektor wydechowy do andorii a teraz trzeba to zaślepić bo kolektor już jest od turbo
Ja mam, skad jestes?
bobbik pisze:mam zderzak z nadłamaną lewą stroną
Poproszę o warunki, będziemy negocjować

- nie_mientki
Do oddania/zamiany dwa tirfory. Kompletne i tak dalej, sprawności nie dane mi było sprawdzić-pewnie są ok ale na pewno wymagają przejrzenia. Jest kawałek liny ale w średnim stanie. Zabiera mi to miejsce.
W zamian-jakaś drobnica do Uaza, mechanizm załączający bęben w mechaniku od Gaza 66(ta dźwignia, nie koło z frezem bo je mam)/rolki do wyciągarki/masa x cena złomu/wdzięczność-wszystko do ugadania
Odbiór tylko osobisty w Markuszowie woj. lubelskie koniecznie po ugadaniu się uprzednim.
W zamian-jakaś drobnica do Uaza, mechanizm załączający bęben w mechaniku od Gaza 66(ta dźwignia, nie koło z frezem bo je mam)/rolki do wyciągarki/masa x cena złomu/wdzięczność-wszystko do ugadania

Odbiór tylko osobisty w Markuszowie woj. lubelskie koniecznie po ugadaniu się uprzednim.
brałbym ale daleko...