Kierunek na 2016
Moderator: Misiek Bielsko
Kierunek na 2016
Jako że blisko nowa data to i czas planować kierunek na 2016. Jakie kierunki planujecie? Zastanawiam się nad powrotem do grecji ( duuuży kraj do zwiedzania) ale może ktoś nowy pomysł podrzuci? Gdzie się wybieracie?
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- Misiek Cypr
-
Re: Kierunek na 2016
Mi sie Algeria spodobała w tym roku, ale raczej tam nie pojadę I nie planuję, choc mam miejscówę w Oranie. Znaczy byłem, widziałem I ładnie jest.
Dalej planuję sie raczej włóczyc po Bałtyku niz 4x4. Jeepa tylko do imporez 4x4 używam.
Dalej planuję sie raczej włóczyc po Bałtyku niz 4x4. Jeepa tylko do imporez 4x4 używam.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Cypr
-
A Grecja zajefajna, sam bym pojechał, ale nie mam czasu
513549044
513549044
Portugalia jest ciekawa. Widziałem będąc w tym roku sporo miejsc gdzie można spokojnie zakwaterować się na dziko, ale tłuc się własnym autem z Polski przez setki km autostrad jakoś mnie odstrasza chyba jednak 

gg 3041301
Ja chcę objechać Bułgarię i Chorwację, zobaczyć jak się zmieniło od ostatniego razu kiedy tam byłem. Z tego co słyszałem w Bułgarii czas się zatrzymał, natomiast Chorwacja poszła bardzo do przodu.
według mnie to jest bardzo przeciętna no może trochę fajnych miejscówek nad atlantykiem ino woda jakaś taka chłodnaKoni pisze:Portugalia jest ciekawa. Widziałem będąc w tym roku sporo miejsc gdzie można spokojnie zakwaterować się na dziko, ale tłuc się własnym autem z Polski przez setki km autostrad jakoś mnie odstrasza chyba jednak

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Misiek Cypr
-
Portugalia jest bardzo fajna, ludzie fajni.
513549044
513549044
Mam podobne wrażenia co do Bułgarii i Chorwacji. Chorwacja słabo z dzikim noclegiem, w Grecji z tym nie ma najmniejszego problemu ( lepiej niz w Albanii).
tel. 509700949
- Misiek Cypr
-
Na Cyprze, zakopałem sie posrodku czyjegos pola, przyjechał traktrorem, wyciągnął I zaprosił na kawę. Rozwala mnie takie coś, na uj ja stamtad wyjechałem?
513549044
513549044
No miałem na myśli wybrzeże właśnie. Choć miasta Porto, Faro czy sama Lizbona też całkiem ciekawe, a woda nie jest chłodna tylko mrozi tak że kurna kości bolą 

gg 3041301
chyba nie w Algarve i okolicyMisiek Cypr pisze:Portugalia jest bardzo fajna, ludzie fajni.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Misiek Cypr
-
Algavre to nie Portugalia.
Pojedź sobie do Lizbony, Setubal, Sintra, Porto?
513549044
513549044
W Algavre rządzą nawaleni biedni anglicy których nie stać na bardziej ciekawe kierunki
To miejsce nie oddaje klimatu Portugalii. Można spokojnie ominąć 

gg 3041301
byłem i twierdzę średnio ale jak stryjenka uważa , fakt środkowa jest jakby sympatyczniejsza a wytłumacz mi głupiemu co takiego jest zachwycającego a Lizbonie poza mostem, klasztorem i muzeum z obrazkamiMisiek Cypr pisze:Algavre to nie Portugalia.

ale najcieplejsze morzeKoni pisze:W Algavre rządzą nawaleni biedni anglicy których nie stać na bardziej ciekawe kierunkiTo miejsce nie oddaje klimatu Portugalii. Można spokojnie ominąć

- Misiek Cypr
-
Mnie akurat ani klasztor ani museum nie kręci. te uliczki, tramwaje, pofałdowanie terenu, knajpki I sami ludzie. Może dlatego ze mam stamtąd paru kumpli co mnie wprowadzili w klimat lokalny. Wino mi strasznie smakuje, sardynki w soli, te małże malutkie z czosnkiem I pietrzuszką, takie tam...klucz13 pisze:byłem i twierdzę średnio ale jak stryjenka uważa , fakt środkowa jest jakby sympatyczniejsza a wytłumacz mi głupiemu co takiego jest zachwycającego a Lizbonie poza mostem, klasztorem i muzeum z obrazkamiMisiek Cypr pisze:Algavre to nie Portugalia.
513549044
513549044
Zamek, winda, cała starówka i to że w środku dnia w samym centrum podchodzą goście i jakby nigdy nic proponują zakup lsd, koki itpklucz13 pisze:byłem i twierdzę średnio ale jak stryjenka uważa , fakt środkowa jest jakby sympatyczniejsza a wytłumacz mi głupiemu co takiego jest zachwycającego a Lizbonie poza mostem, klasztorem i muzeum z obrazkamiMisiek Cypr pisze:Algavre to nie Portugalia.

gg 3041301
- Misiek Cypr
-
To mnie nie kręci, ale te gacie suszące sie, kable wiszące I ten delikatny syfek wszędzie... Wtedy byłem chyba najszczęśliwszy. teraz wiem, że żona już rozwód knuła, ale to jej problem... 

513549044
513549044
to okey po za tym dość syfiasto i brudno , wolę makaroniarzyMisiek Cypr pisze:Mnie akurat ani klasztor ani museum nie kręci. te uliczki, tramwaje, pofałdowanie terenu, knajpki I sami ludzie. Może dlatego ze mam stamtąd paru kumpli co mnie wprowadzili w klimat lokalny. Wino mi strasznie smakuje, sardynki w soli, te małże malutkie z czosnkiem I pietrzuszką, takie tam...klucz13 pisze:byłem i twierdzę średnio ale jak stryjenka uważa , fakt środkowa jest jakby sympatyczniejsza a wytłumacz mi głupiemu co takiego jest zachwycającego a Lizbonie poza mostem, klasztorem i muzeum z obrazkamiMisiek Cypr pisze:Algavre to nie Portugalia.
- Misiek Cypr
-
Kwestia gustu. Wolę Portugalski, Cypryjski czy grecki syfek, niz wymuskaną Italię. Sentyment taki, po tym Cyprze. Dla mnie bardziej to prawdziwe niż takie Włochy, choc Neapol mi sie bardzo podobał. Syf, znacznie większy niż w Portugalii.
Rozejzyj się, u nas syf nie mniejszy niz w takiej Portugalii..
513549044
513549044
bardziej chodzi mi o Sycylię , co do grecji to poza utartymi szlakami bardzo sympatycznie, są syfy które mi nie wadzą ale za smrodem tak jak u nas to nie przepadamMisiek Cypr pisze:Kwestia gustu. Wolę Portugalski, Cypryjski czy grecki syfek, niz wymuskaną Italię. Sentyment taki, po tym Cyprze. Dla mnie bardziej to prawdziwe niż takie Włochy, choc Neapol mi sie bardzo podobał. Syf, znacznie większy niż w Portugalii.
Mnie taki handel też nie kręci, byłem zdumiony że w biały dzień tak sobie pozwalają. Ale trafiłem do super knajpki, blisko centrum, ludzie potrafili czekać po kilkadziesiąt minut na stolik. Bakalau za 6 euro, litr piwa Super Bock za 2, butelka wina domowego, całkiem dobre, 2 euro. U nas się nie znajdzie tak niskich cen 

gg 3041301
-
- jestem tu nowy...
a jak to jest z tą Bułgarią i dzikimi plażami do biwakowania? bo bułgarię potraktowałem raz jako tranzyt i nie bardzo wiem jak to wygląda. jeżdżę z dzieciakami 4 i 8 lat i plaża jest obowiązkowa na wycieczce. wiem jak to wygląda na krymie, albanii, czarnogórze, a o bułgarii jakoś nie bardzo da się poczytać gdzie takich szukać i czy nie ma problemów? może być na PW - z góry dzięki w albanii wszyscy wiedzą gdzie można zjechać i przebiwakować na plaży...
jeszcze nie dawno nie było problemu ale teraz nie wiem , mojej Bułgarii już chyba nie maEgon_Olsen pisze:a jak to jest z tą Bułgarią i dzikimi plażami do biwakowania? bo bułgarię potraktowałem raz jako tranzyt i nie bardzo wiem jak to wygląda. jeżdżę z dzieciakami 4 i 8 lat i plaża jest obowiązkowa na wycieczce. wiem jak to wygląda na krymie, albanii, czarnogórze, a o bułgarii jakoś nie bardzo da się poczytać gdzie takich szukać i czy nie ma problemów? może być na PW - z góry dzięki w albanii wszyscy wiedzą gdzie można zjechać i przebiwakować na plaży...