Co za frajda kasztanić jak nikt się nie wturbiasokół wędrowny pisze:Masz rację ale to taki standardowy temat i można sobie pokasztanić na luzakujradek pisze:Zrobiła się kolejna bezsensowna dyskusja.

Moderator: Marcin-Kraków
Co za frajda kasztanić jak nikt się nie wturbiasokół wędrowny pisze:Masz rację ale to taki standardowy temat i można sobie pokasztanić na luzakujradek pisze:Zrobiła się kolejna bezsensowna dyskusja.
No jakjradek pisze:http://www.olx.pl/oferta/zuk-lpg-CID5-IDh7RJn.html
Tu masz Toyote, akurat w Twoim budzecie.
Coś tam było wcześniej ale faktycznie mało.Marcingalloper pisze: Co za frajda kasztanić jak nikt się nie wturbia.
Kolego jak piszesz, że OC jest sprawą do zaoszczędzenia to wybacz ale na prawdę wygląda na to, że Cię zwyczajnie nie stać na tę zabawę. Pakiet startowy może się spokojnie otrzeć o Twój cały budżet bo musisz pamiętać, że oleju jest trochę więcej i ogólnie wszystkiego więcej i drożej albo jeszcze drożej, jak jesteś przyzwyczajony do cen z plaskacza. Do tego te sławetne opony a to dopiero mówimy o pakiecie startowym czyli tzw. odszczurzaniu i to tylko w wypadku jak wszystko pójdzie zgodnie z planem. Jak wejdziesz w sprzęt potrzebujący małej reanimacji, co jest dalece prawdopodobne przy Twoim budżecie niestety, to zapomnij, że oblecisz temat olejem i oponami ... Potem jak już ruszysz w to całe błoto to się dopiero zacznie - motanie to jedna sprawa a druga to weryfikacja tego, co uważałeś za super działające itd. To wcale nie jest złośliwośćRoman13 pisze: Tak mnie postraszyłś cenami opon ...
jradek pomnóż sobie 1500x5,20 i zakumaj że to tylko dwa tygodnie pracy a potem idź zbierać butelki.Tu masz Toyote, akurat w Twoim budzecie.
na ryby najlepsze są ponoć robakiRoman13 pisze: [...]za 1500(7700 pln) tylko coś na ryby.....[...]
Nie chciałem się powtarzać za każdym razembert pisze:na ryby najlepsze są ponoć robakiRoman13 pisze: [...]za 1500(7700 pln) tylko coś na ryby.....[...]
chyba musisz ruszyć w rejony for wędkarskich, tam speców od terenówek na ryby (to taka spec kategoria jak sądzę po zainteresowaniu) znajdziesz więcej, tu są spece od ofrołdów w dwóch (z grubsza) kategoriach
a- jeżdżący (wiedzący, że to droga zabawa a im co tańsze tym droższe)
b- piszący teoretycy oraz początkujący mitomani (ci są nieprzewidywalni)
Ryby, grzyby i lekka zabawa w terenie,
i tylektóre z wymienionych aut najlepiej sprawdzi się w terenie
Jeżeli zarabiasz 3 tys funciaków na miesiąc to dasz radęRoman13 pisze: jradek pomnóż sobie 1500x5,20 i zakumaj że to tylko dwa tygodnie pracy a potem idź zbierać butelki.
Do Admina- można usunąć temat.
jradek pisze:Jakieś pór roku temu jechałem z LC200 w terenie.
Nie ma takich modeli Land Cruiser 200jradek pisze:ateki
Na podjeździe długim i stromym 4,2 nie pomogło, stawał tam gdzie ja. ...
Na Auto Trader jest 11 szt w tym 10 z silnikiem 3.0 Diesel jeden 3.5V6 2000r 900 poundówMichał4x4 pisze:Isuzu Trooper też ciekawą propozycją jest, ale nie z silnikiem 3.0 Diesel
Wiem, oglądałem wczoraj i właśnie on mi przyszedł na myśl.Roman13 pisze:Na Auto Trader jest 11 szt w tym 10 z silnikiem 3.0 Diesel jeden 3.5V6 2000r 900 poundówMichał4x4 pisze:Isuzu Trooper też ciekawą propozycją jest, ale nie z silnikiem 3.0 Diesel
W kwestii Patrola forum będzie bardzo pomocne.Roman13 pisze:
P.S patrzyłem na Patrole w UK
sokół wędrowny pisze:W kwestii Patrola forum będzie bardzo pomocne.Roman13 pisze:
P.S patrzyłem na Patrole w UK
Kolego wędkarzu, z jednej strony masz rację bo swoją M 6 prawie wszędzie dojadę ale jak mi raz krzaki dach porysowały ( ujście Nysy kłodzkiej do Odry) tom się nasłuchał od kobiety że głowa mała ( auto półtora roku to i trochę szkoda) To teraz chcę coś kupić czego nie będzie szkodaMarcingalloper pisze:Na uj drążyta, pisał już by temat wyjebać w śmieci.
Ja na ryby przez ponad 15 lat jeździłem osobówkami i w 99% docierałem na miejsce. Wędkarz to taki typ że jak wie że zaczęły brać to choćby miał wszystko pourywać i tak dojedzie na miejsce nawet Matizem.
Odkąd mam "terenówkę" to raz złamałem wędkę latającym szpejem, a raz najechałem na skrzynkę z przynętami bo chciałem wiatr przysłonić. Same straty, których w osobówkach nie było. Dlatego też ja odradzam zakup terenówki a jak się postarasz to w budżecie się wyrobisz i kupisz sobie coś, czego żadna terenówka Ci nie zastąpi - dostępu do wszystkich miejscówek.
Kup ponton z silnikiem i dobrą echosądą (np. elite5) i jedź na ryby bo jak kupisz pseudo terenówkę to zaraz będziesz latał po wsiach i szukał ciągników - tak, tak, sam też latałem.
Tak V8 to 200 ale nie było tam silnika 4,2 tylko 4,5 V8jradek pisze:Land Cruiser co ma nazwę handlową V8 jakie ma oznaczenie? Nie 200? Pierwsza V8.
Berlingo to się w pomniejszej kałuży zakopuje na tych swoich kółeczkach. Kangoo zdaje się lepiej robi.Marcingalloper pisze:To berlingo czy inne kangoo czy doblo kup.
Poważnie.
w terenie? żadne.Roman13 pisze:Nie chciałem się powtarzać za każdym razembert pisze:na ryby najlepsze są ponoć robakiRoman13 pisze: [...]za 1500(7700 pln) tylko coś na ryby.....[...]
chyba musisz ruszyć w rejony for wędkarskich, tam speców od terenówek na ryby (to taka spec kategoria jak sądzę po zainteresowaniu) znajdziesz więcej, tu są spece od ofrołdów w dwóch (z grubsza) kategoriach
a- jeżdżący (wiedzący, że to droga zabawa a im co tańsze tym droższe)
b- piszący teoretycy oraz początkujący mitomani (ci są nieprzewidywalni)
Ryby, grzyby i lekka zabawa w terenie,![]()
a pytanie cały czas to samo,i tylektóre z wymienionych aut najlepiej sprawdzi się w terenie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości