Gruzja 2017
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Gruzja 2017
z 2012 r ..............pięć lat to szmat czasu i wiele zmian
No chyba... 
Do omalo asfaltu dalej brak, w mestii i tak był już asfalt dla narciarzy, wino dalej ok...
Wiz też nie wprowadzili
Tyle że przez Krym nie dojedzie, a w turcji to paliwo pewnie tańsze

Do omalo asfaltu dalej brak, w mestii i tak był już asfalt dla narciarzy, wino dalej ok...
Wiz też nie wprowadzili
Tyle że przez Krym nie dojedzie, a w turcji to paliwo pewnie tańsze

jaki czas dojazdu szybkim tranzytem przez Turcje ? Polska-Gruzja
W moim wypadku odwrotny kierunek (Gruzja-Turcja) przez UA zajęła 3 dni (nie płaciłem za autostrady).
Grunthor
3 dni na 1 kierowce śpiąc po ludzku.piotrck pisze:jaki czas dojazdu szybkim tranzytem przez Turcje ? Polska-Gruzja
Patrol v przelotowa do 100-110
4 rano start nowa sól
8 rano zbiórka Katowice z resztą aut
~21-22 parking przy autostradzie za Belgradem
przed 9 start, po drodze postój godzinka na jakiś obiad itp.
po 20 przejechana granica z TR, głównym przejściem [duży ruch, mniejsze = mniejsza kolejka]
~23 spanie na 1 stacji za Bosforem, co by Stambuł po nocy bez korków przejechać
przed 9 start
~21 spanie 50km przed granicą z Gruzją na jakiejś stacji benzynowej
Rano start, 1.5h na granicy.
Jechanie w 5 aut w kupie, co zabiera czasu bo zawsze ktoś coś. Samemu urwiesz z tego po kilka godzin. Przy kierowcy na zmianę, bezsenności, czy czymś jeszcze więcej.
Tylko to wtedy nie jest rozrywka i wycieczka tylko wczuwanie się w busiarza na przerzutach po UE

ale zadupcanie. mi ta trasa zajmuje drugie tyle, w jedno auto. staram sie nie przekraczac 500km/dzien.Takayuki pisze:3 dni na 1 kierowce śpiąc po ludzku.piotrck pisze:jaki czas dojazdu szybkim tranzytem przez Turcje ? Polska-Gruzja
wiem że potrafisz nakręcić km/dobaTakayuki pisze:3 dni na 1 kierowce śpiąc po ludzku.piotrck pisze:jaki czas dojazdu szybkim tranzytem przez Turcje ? Polska-Gruzja
Patrol v przelotowa do 100-110
4 rano start nowa sól
8 rano zbiórka Katowice z resztą aut
~21-22 parking przy autostradzie za Belgradem
przed 9 start, po drodze postój godzinka na jakiś obiad itp.
po 20 przejechana granica z TR, głównym przejściem [duży ruch, mniejsze = mniejsza kolejka]
~23 spanie na 1 stacji za Bosforem, co by Stambuł po nocy bez korków przejechać
przed 9 start
~21 spanie 50km przed granicą z Gruzją na jakiejś stacji benzynowej
Rano start, 1.5h na granicy.
Jechanie w 5 aut w kupie, co zabiera czasu bo zawsze ktoś coś. Samemu urwiesz z tego po kilka godzin. Przy kierowcy na zmianę, bezsenności, czy czymś jeszcze więcej.
Tylko to wtedy nie jest rozrywka i wycieczka tylko wczuwanie się w busiarza na przerzutach po UE

*nie ma sensu

Od Brna/Budapesztu autostrada, zależy skąd jedziesz z kraju... Między Nis a Sofią budowali drogę i było 150km dziur, ale myśmy jechali 2013, może już zbudowali? Potem do wysokości Ankary autostrada, potem ładna krajówka, od Samsun albo wcześniej do granicy z Gruzją krajówka ale 4 pasmowa, dobrze się jedzie, raz kiedyś światła na niej a tak to ciśniesz.
3200km jakoś mi wychodziło, to niby 40h jazdy plus granice, czyli jak się zawziąć dwie doby ale to męcząc się jadąc non-sotp... odsypiać jeden dzień na miejscu, a jechać dzień dłużej - to już sam pomyśl jak lepiej.
Jak auto vmax sporo ponad 100 to nadgonisz kilka godzin.
3 tygodnie tylko na Gruzję, czy Armenia też po drodze?
3200km jakoś mi wychodziło, to niby 40h jazdy plus granice, czyli jak się zawziąć dwie doby ale to męcząc się jadąc non-sotp... odsypiać jeden dzień na miejscu, a jechać dzień dłużej - to już sam pomyśl jak lepiej.
Jak auto vmax sporo ponad 100 to nadgonisz kilka godzin.
3 tygodnie tylko na Gruzję, czy Armenia też po drodze?
wszystko na co czas pozwoli .........Gruzja plan B jak co roku i co roku się pytam
na plan A potrzeba min. miesiąc

na plan A potrzeba min. miesiąc

" Fiatem Doblo do Kazachstanu" Suka Blać .............spotkanie autorskiesuka blać pisze:pewnie "defęderem - kielce - ........"

nie, ja tez defęderem popylam. ostatnio doszedlem ze to zaden wstyd pisac o tym otwarcie.
w kazachstanie nigdy nie bylem. polecisz jakies fajne miejsca?
w kazachstanie nigdy nie bylem. polecisz jakies fajne miejsca?
hałda w Wałbrzychu
zuchsuka blać pisze:nie, ja tez defęderem popylam. ostatnio doszedlem ze to zaden wstyd pisac o tym otwarcie.
wyrzuć to z siebie .........wysłuchamy

Psze państwa, proszę powiedzieć jak to w rzeczywistości jest z Abchazją ?
Wizy i utrudnienia ?
Czy bezproblemowo da się wjechać,zwiedzic i wyjechać ?
Wizy i utrudnienia ?
-
nie wjedziesz od strony gruzji. my dogadalismy sie z pogranicznikami zeby sobie wejsc na most zeby popatrzec na granice.Piotrek M pisze:Psze państwa, proszę powiedzieć jak to w rzeczywistości jest z Abchazją ?
Wizy i utrudnienia ?
Pajero 92 2,5 TD 

natomiast jak byłeś w Abchazji to nei wjedziesz do Gruzji żadną inną drogą 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
-
z tego co z nimi rozmawialismy to tam nic nie ma. wszystko zostalo rozgrabione. mozesz wjechac od ruskich ale jakchcesz potem do gruzji wjechac to musisz zmienic paszport.Piotrek M pisze:To ciulowo.
Pajero 92 2,5 TD 

Kolejne pytanie.
Lepiej wziąć z Polski eurasy czy dolary na wymianę.
Lepiej wziąć z Polski eurasy czy dolary na wymianę.
Ja zabrałem po prostu lari kupione u nas w kantorze...
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie