Afryka
Moderator: Misiek Bielsko
Afryka
wraz z żoną zaczynamy myślec o afryce.
to będzie grubsza akcja bo chcemy zobaczyc jak najwiecej kontynentu podczas jednej podróży więc w grę wchodzić będzie opcja wyjazdu pewnie na jakies pół roku
Dysponujemy miejscami w naszym terenowym samochodzie dla śmiałków ale chętnie też przygarniemy osoby ze swoim środkiem transportu.
wbrew pozorom nie są to wielkie koszta bo podróżując budżetowo samolotami potrafilem wydawać więcej niż w podróży autem.
zachęcam do przeanalizowania kosztów w stosunku do długości naszych dotychczasowych podróży a chętnych do kontaktu
wstępny termin to 2018 rok
jesteśmy elastyczni zarowno co do terminu jak i trasy bo na tą chwilę jest jedynie zamysł
Marcin Kozłowski
www.GrupaWschodu.pl
tel. 721958314
to będzie grubsza akcja bo chcemy zobaczyc jak najwiecej kontynentu podczas jednej podróży więc w grę wchodzić będzie opcja wyjazdu pewnie na jakies pół roku
Dysponujemy miejscami w naszym terenowym samochodzie dla śmiałków ale chętnie też przygarniemy osoby ze swoim środkiem transportu.
wbrew pozorom nie są to wielkie koszta bo podróżując budżetowo samolotami potrafilem wydawać więcej niż w podróży autem.
zachęcam do przeanalizowania kosztów w stosunku do długości naszych dotychczasowych podróży a chętnych do kontaktu
wstępny termin to 2018 rok
jesteśmy elastyczni zarowno co do terminu jak i trasy bo na tą chwilę jest jedynie zamysł
Marcin Kozłowski
www.GrupaWschodu.pl
tel. 721958314
- lesio jeep
-
Re: Afryka
Wez poprawkę ze w niektórych krajach Afryki ceny jak Paryżu to nie jest Azja
a w ogóle to świetny pomysł zazdraszczam taaakiego urlopu na 6 miesięcy

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ty człowiek (podobno) wolny, zazdrościsz komuś banalnych 6 miesięcy podróży?lesio jeep pisze:Wez poprawkę ze w niektórych krajach Afryki ceny jak Paryżu to nie jest Azja

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
coś tam bałakał że na emeryturze już jest i to super płatnej a tu chyba za ciecia gdzieś dorabia raka siupryza

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- lesio jeep
-
drogi kluczu 0.0 tu cywilizacja Europa A++ i nawet ciec zarobi tyle żeby godnie żyćklucz13 pisze:coś tam bałakał że na emeryturze już jest i to super płatnej a tu chyba za ciecia gdzieś dorabia raka siupryza
ze względów na wiele obowiązków nie mogę sobie pozwolić na 6 miesięcy urlopu
i prosiłbym cie żebyś swoja starcza frustracje ze ci już nie staje przelewał gdzie indziej

ps
drugi frustrat niech wpisze bert zamiast klucz i będzie jak znalazł
no i jak?
zdecydował się już ktoś?
znaczy miejsca w aucie już nie będzie bo go likwiduje. W sensie miejsce - nie auto
ale może ktoś na kołach ?
las ronk widzę
co z wami? boicie sie czornych?
ruszamy listopadem
zdecydował się już ktoś?
znaczy miejsca w aucie już nie będzie bo go likwiduje. W sensie miejsce - nie auto

ale może ktoś na kołach ?
las ronk widzę

co z wami? boicie sie czornych?

ruszamy listopadem
Nie zazdraszczam.
Brak chętnych potwierdza jedynie inteligencję ludzi, nie jakąś bojaźń. Po chudy bocian marnować 6 m-cy z życia telepiąc się jak ostatni bezdomny cygan, żrąc byle co i byle kiedy, kłaniać się byle śmieciowi na drągu, bo czapke nosi.
Wielu z tu piszących zna afrykę, niektórzy zajrzeli wielokrotnie i w najciekawsze miejsca. Owszem, na kołach - porządnym tubylczym LC, bez stresu i kłopotów.
Chcesz - jedź. I daruj sobie werbunek w tej formie, bo nie przystoi w tym gronie.
Lech. Zawsze twierdzę że starcy marudzą, Ty to jeszcze jakoś z sensem robisz. .........a Marcin też dałeś ciała z tym anonsem i wkórwiasz starców piszących w tym temacie.
Błędnie odczytujesz "młodzieniaszku", zawsze cierpliwie tłumaczę - co dla powierzchownie czytających marudzeniem się zdaje. Alternatywą jest ostre i stanowcze walnięcie w stylu Berta, a skrajności nie lubię.
Dorośli mają coś, czego młodzieniaszkom nie staje - doświadczenie i praktyka, bezcenna wartość dla oszołomionych.
Włóczęgostwo życiowe zawsze kończy się jednako, czego dowodem jest los i status wielu których poznaliśmy. Niestety dostrzegają to za późno.
Dorośli mają coś, czego młodzieniaszkom nie staje - doświadczenie i praktyka, bezcenna wartość dla oszołomionych.
Włóczęgostwo życiowe zawsze kończy się jednako, czego dowodem jest los i status wielu których poznaliśmy. Niestety dostrzegają to za późno.
Prawdziwy niemiecki porządek przez Ciebie przemawia .........
e tam niemiecki porządek, to kwestia posta nr 1313

co do włóczęgostwa, to akurat z Lechem się zgodzić nie mogę. Ja tam lubię się powłóczyć, inna rzecz, że w zasadzie nie zakładam dokąd i którędy mam dotrzeć więc typki na drągach nie są aż tak uciążliwe

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
tylko że Ty nie mówisz jak inni mają podróżować .......i to jest różnica
Afrykę poznałem dzięki książce Heban oraz kilku wyprawom trójki świrów ze starego Top Gear i wydawała mi się cudowna.
Dzięki Fazowskiemu natomiast zdałem sobie sprawę że jest to ostatni kontynent który chciałbym kiedykolwiek odwiedzić.
Na końcu przyszła refleksja że już o tym Sienkiewicz pisał.
Dzięki Fazowskiemu natomiast zdałem sobie sprawę że jest to ostatni kontynent który chciałbym kiedykolwiek odwiedzić.
Ma swoje uroki, ale przy Azji wymięka pod prawie każdym względem.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- lesio jeep
-
Dawid fajny chłop i dużo widział ale przy jego tempie podróżowania widzi tylko co najbardziej rzuca się w oczy i szokujePiasek pisze: ↑śr sty 24, 2018 8:37 pmAfrykę poznałem dzięki książce Heban oraz kilku wyprawom trójki świrów ze starego Top Gear i wydawała mi się cudowna.
nie ma jednej Afryki każdy region jest na swój sposób inny różnice większe niż nam się wydaje no i stereotypy Biały to bogaty i ma zapłacić za kolonizacje i dzięki TV ten obraz się jeszcze lepiej utrwalił

ale za to wolność gospodarcza jak w 19 wiecznej Ameryce podatki jak sobie wynegocjujesz a suma łapówek i innych kosztów śmiesznie niska
w porównaniu do unijnych podatków i opłat
ps
rzuciłem okiem na trasę z Afryki Zachodniej opuściłeś wszystko co warte uwagi trochu jak wina w menu u makdonalda

> co z wami? boicie sie czornych?
homer, sam sie boisz, bo musisz jechac z towarzystwem hehehe
homer, sam sie boisz, bo musisz jechac z towarzystwem hehehe
- lesio jeep
-
ooo
wykropek się odnalazł albo poznali się na nim na wszystkich innych forach i musiał wrócić na cioty 4x4

powód do doebania mi jest ważniejszy niż wszelkie inne mazaniakowe zasady 

alez oczywiscie hehe
robie dokladnie to samo co wy wszyscy - dojebuje innym
ino nie kryje sie w tym
wy sie krygujecie jacy to wszyscy fajni nie jestescie
jakie fajne macie auta wakacje zycie
ale prawda jest zupelnie inna - vide zbowid co juz ma wkurwa i nawet pisze o tym
bo w rzecczy samej wszystjkim wam idzie o to, zeby dojebac innym
licytacja
o to kto w fajniejszych okolicznosciach wypije drinka z palemka
kto mial wpytniejsze wakacje (ja mialem najwpyciejsze bo najdluzsze hehe)
kto ma wiekszy silnik w parchu
albo bardziej zajebiste gumy
i sie pochwalic tym wszytskim na fejsie
zeby innych zazdrosc zezarla
hehehe
no
swiete dziewice z dzielnicy czerwonych latarni hehe
jakby wam zabrac te fora blogi fejsbuki i naklejki z aut to byscie dupy nie ruszyli nigdzie
buziaki dziewczyny
robie dokladnie to samo co wy wszyscy - dojebuje innym
ino nie kryje sie w tym
wy sie krygujecie jacy to wszyscy fajni nie jestescie
jakie fajne macie auta wakacje zycie
ale prawda jest zupelnie inna - vide zbowid co juz ma wkurwa i nawet pisze o tym
bo w rzecczy samej wszystjkim wam idzie o to, zeby dojebac innym
licytacja
o to kto w fajniejszych okolicznosciach wypije drinka z palemka
kto mial wpytniejsze wakacje (ja mialem najwpyciejsze bo najdluzsze hehe)
kto ma wiekszy silnik w parchu
albo bardziej zajebiste gumy
i sie pochwalic tym wszytskim na fejsie
zeby innych zazdrosc zezarla
hehehe
no
swiete dziewice z dzielnicy czerwonych latarni hehe
jakby wam zabrac te fora blogi fejsbuki i naklejki z aut to byscie dupy nie ruszyli nigdzie
buziaki dziewczyny
jak Ty chłopie nic nie rozumiesz....
Masz zacięcie tłumaczyć, że są różne wizje funu z życia?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
albo się nudzisz i uknułeś, że będąc aroganckim bucem wkręcisz nas na wyżyny erudycji i będziem się licytować na fotki czy co tam sobie umyślisz..
otóż..
nie będziemy
my jeszcze jesteśmy młodzi i radosni, nie musimy karmić swej frustracji sumą cudzych niepowodzeń
otóż..
nie będziemy
my jeszcze jesteśmy młodzi i radosni, nie musimy karmić swej frustracji sumą cudzych niepowodzeń