Kącik porad prawnych mec. Ba.
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Kącik porad prawnych mec. Ba.
Takich rzeczy nie pisze się na forum. To prywatne brudy i takie powinny pozostać.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
uwierz mi, że czasem po prostu nie da się w sobie dusić pewnych rzeczy a zawsze znajdzie się ktoś kto powie jakby tą sprawę można było załatwić. Oczywiście śmiechy i chichy a propos dywanów i szpadli to tak swoją drogą bo to zawsze potrafi wywołać banana na gębie ale jednak jakby to była rodzina to zostaje to między mną i żoną i nigdzie nie trafia ale większość z nas ma tu żony i niestety teściowe. Jedne są w porządku a inne robią syf i jedyne co chciałem usłyszeć to żeby ją olać i odciągnąć od niej żonę oraz dzieciaka. Są to trudne sprawy i niejeden tu miał podobną sytuację więc dlatego opisałem sytuację - bez wielu szczegółów - po to, żeby się dowiedzieć czy olać ją zupełnie czy od razu w dywan i do lasu

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
tylko, że nie wiadomo kto czyta, forum ma ponad 55 tysięcy zarejestrowanych użytkowników, może ktoś z Twojego otoczenia to czytać a nie musi Cię lubić, może wykorzystać to przeciw Tobie, Twojej żonie, dziecku. Mogą powstać głupie plotki itp.
PIV 3,2DiD
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
w sumie racja
kasuje wrażliwe punkty 

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
żyjemy razem od 17 lat i bywało różnie ale zawsze potrafimy usiąść i porozmawiać o tym co nas boli i co byśmy chcieli zmienić. I jakoś się da

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Misiek Cypr
-
Ja tez tak myslalem. Nie zrozum mnie zle, ale jesli postawisz zone przed wyborem Mamusia albo Ja, to bedzie bardzo trudny wybor dla niej. Musicie z zona przegadac ten problem, w jaki sposob mamusie trzymac na dystans. Ja popelnilem ten blad i przeczolgalem sie przez niebieska zmore, rozwod, prawnikow. Odpowiedz sobie na jedno wazne pytanie: do jakiego stopnia jestes w stanie zniesc mamusie, w stylu jeden weekend na dwa miesiace, zapiszcie to na kartce, podpiszcie i egzekwuj. Nie stawiaj sprawy, ze z mamusia nie mozesz, nie chcesz jej widziec, bo jej corka tego do konca nigdy nie zrozumie.czarny bielsko pisze: ↑pn kwie 19, 2021 8:34 pmżyjemy razem od 17 lat i bywało różnie ale zawsze potrafimy usiąść i porozmawiać o tym co nas boli i co byśmy chcieli zmienić. I jakoś się dajaką będzie teściową to nie wiem - wyjdzie w praniu za parę lat
w każdym razie jest o wiele lepsza od swojej mamusi i potrafi rozmawiać a to już jest coś
![]()
To tak, jakby zona kazala ci zrezygnowac z terenowki, motocykla, czy co tam za fetysz sam posiadasz. Albo wyprzec sie twoich rodzicow. No nie da sie tak.
Ale szpandel i dywan w standbaju

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
ja jej mówię, że najpierw trzeba mamusię przetrzymać na dystans przez kilka tygodni albo m-cy. Potem może się spotykać z mamusią ja tam nie mam nic przeciwko temu bo to w końcu jej córka ale powiedziałem jasno i wyraźnie, że mnie proszę w spotkania czy też tolerowanie mamusi nie wciągać bo nie i już. Ja z nią nie chcę mieć nic wspólnego.Misiek Cypr pisze: ↑pn kwie 19, 2021 8:52 pmJa tez tak myslalem. Nie zrozum mnie zle, ale jesli postawisz zone przed wyborem Mamusia albo Ja, to bedzie bardzo trudny wybor dla niej. Musicie z zona przegadac ten problem, w jaki sposob mamusie trzymac na dystans. Ja popelnilem ten blad i przeczolgalem sie przez niebieska zmore, rozwod, prawnikow. Odpowiedz sobie na jedno wazne pytanie: do jakiego stopnia jestes w stanie zniesc mamusie, w stylu jeden weekend na dwa miesiace, zapiszcie to na kartce, podpiszcie i egzekwuj. Nie stawiaj sprawy, ze z mamusia nie mozesz, nie chcesz jej widziec, bo jej corka tego do konca nigdy nie zrozumie.czarny bielsko pisze: ↑pn kwie 19, 2021 8:34 pmżyjemy razem od 17 lat i bywało różnie ale zawsze potrafimy usiąść i porozmawiać o tym co nas boli i co byśmy chcieli zmienić. I jakoś się dajaką będzie teściową to nie wiem - wyjdzie w praniu za parę lat
w każdym razie jest o wiele lepsza od swojej mamusi i potrafi rozmawiać a to już jest coś
![]()
To tak, jakby zona kazala ci zrezygnowac z terenowki, motocykla, czy co tam za fetysz sam posiadasz. Albo wyprzec sie twoich rodzicow. No nie da sie tak.
Ale szpandel i dywan w standbaju![]()
Dywan zawsze jest w standbaju

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Misiek Cypr
-
Zuch
Staraj sie nie uzywac stwierdzen: nigdy, zawsze i tym podobnych

Staraj sie nie uzywac stwierdzen: nigdy, zawsze i tym podobnych
513549044
513549044
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
co do niebieskiej zmory to też miałem okazję się przeczołgać... powtarzać nie zamierzam bo temat od dawna zamknięty ale miło nie było. Cała sytuacja wzięła się w sumie z małej gównoburzy, która nagle rozrosła się do gigantycznych rozmiarów...Misiek Cypr pisze: ↑pn kwie 19, 2021 8:52 pmJa popelnilem ten blad i przeczolgalem sie przez niebieska zmore, rozwod, prawnikow.
ale jak to powiedział klasyk: szkoda słów, szkoda strzępić ryja

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
A teraz siądź spokojnie i zobacz, jak zmieniłeś ton na przestrzeni tych paru postów.
Jesteś impulsywny. To dobrze, bo nie gnieździsz w sobie emocji i nie hodujesz czegoś co jak już wyjdzie to pozamiata wszystkich w zasięgu. Ale to też źle, bo walisz ciężkim kalibrem z marszu.
Poczytaj, pomyśl, pomiędzy tym jest środek, który pozwoli Tobie nadal być sobą a innym łatwiej Ciebie zrozumieć i podzielić przynajmniej w części Twoje zdanie.
Ostrze noża to zawsze niewygodne miejsce.
Jesteś impulsywny. To dobrze, bo nie gnieździsz w sobie emocji i nie hodujesz czegoś co jak już wyjdzie to pozamiata wszystkich w zasięgu. Ale to też źle, bo walisz ciężkim kalibrem z marszu.
Poczytaj, pomyśl, pomiędzy tym jest środek, który pozwoli Tobie nadal być sobą a innym łatwiej Ciebie zrozumieć i podzielić przynajmniej w części Twoje zdanie.
Ostrze noża to zawsze niewygodne miejsce.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
@Krees masz rację. Nie duszę w sobie emocji ale też czasem nie potrafię z zimną głową podejść do tematu i wybucham a niestety potrafię z marszu zniszczyć wszystko jak leci i zostają potem zgliszcza. Zdarza się to naprawdę bardzo rzadko ale zdarza się. Nieraz umiem siąść i bez nerwów załatwić wiele rzeczy, które niektórych potrafią wyprowadzić z równowagi ale jedyne co mnie naprawdę jest w stanie rozchwiać i doprowadzić do wybuchu to ludzie. Szczególnie ci, którzy mi brużdżą w życiu bo nie lubię jak ktoś mi wchodzi do dużego pokoju z buciorami, sra na stół i mówi, że prezent przyniósł.
A ostrze noża nigdy wygodne nie jest bo można sobie dupsko pokaleczyć
A ostrze noża nigdy wygodne nie jest bo można sobie dupsko pokaleczyć

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Może nadszedł czas nauczyć Pitbulla odpowiedniej reakcji na hasło " teściowa" 

Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
- Misiek Cypr
-
Kazdy kiedys wybuchnie, chodzi o to, zeby bylo jak najzadziej, albo lagodniej. Tutaj przydaje sie przerwa. Slowem jak sie gotuje, warto wyjsc na chwile, komunikujac innym, ze potrzebujesz przerwy na uspokojenie sie. Tylko malzonka musi wiedziec, ze bedziesz stosowal taka metode. Wiekszosci pomaga.czarny bielsko pisze: ↑pn kwie 19, 2021 10:26 pm@Krees masz rację. Nie duszę w sobie emocji ale też czasem nie potrafię z zimną głową podejść do tematu i wybucham a niestety potrafię z marszu zniszczyć wszystko jak leci i zostają potem zgliszcza. Zdarza się to naprawdę bardzo rzadko ale zdarza się. Nieraz umiem siąść i bez nerwów załatwić wiele rzeczy, które niektórych potrafią wyprowadzić z równowagi ale jedyne co mnie naprawdę jest w stanie rozchwiać i doprowadzić do wybuchu to ludzie. Szczególnie ci, którzy mi brużdżą w życiu bo nie lubię jak ktoś mi wchodzi do dużego pokoju z buciorami, sra na stół i mówi, że prezent przyniósł.
A ostrze noża nigdy wygodne nie jest bo można sobie dupsko pokaleczyć![]()
513549044
513549044
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Staram się to robić. Biorę psy i wychodzę na długi spacer. No chyba, że jest noc to wtedy idę sam żeby pomyśleć nad tym co się stało i jak z tego wyjść. Jednak czasem zdarzają się sytuacje gdzie jak słyszę co ktoś do mnie mówi mam ochotę go po prostu najzwyczajniej w świecie rozszarpać. Najgorsze jest to, że po choróbsku latałem jak głupi bo trzeba było zrobić jej zakupy i przyjść pomóc w mieszkaniu bo porozwalała kilka rzeczy i sobie poradzić nie umiała ale ja jej nic nie pomagam i nic nie robię, ona wszystko sama a do tego takie insynuacje i próba rozpieprzenia mi małżeństwa w imię własnej próżności i głupoty wywołało zupełnie inną reakcję niż ochota na wyjście z domu i ochłonięcie. Po prostu czasem się nie da stać i milczeć. Staram się panować nad sobą i w dużej mierze mi to wychodzi ale jak widać są sytuacje gdzie nie da się. A chciałbym trzymać w takich chwilach nerwy na wodzy bo potrafię dowalić prosto z mostu z pełną szczerością co sądzę o drugiej osobie i nie kryguje się z tym wcale. W każdym razie żonie powiedziałem, że to jej mama i jak chce to się z nią może spotykać. Syn jak będzie chciał to może do niej iść. Ale na mnie ma nie liczyć w żadnej sprawie związanej z mamusią boja chce mieć spokój. A od paru dni czuję się jakby mi ktoś wrzód na tyłku wyleczył. I nie czuję zupełnie nic bo dla mnie jest to teraz bardziej obca osoba niż była do tej pory.Misiek Cypr pisze: ↑wt kwie 20, 2021 8:12 amKazdy kiedys wybuchnie, chodzi o to, zeby bylo jak najzadziej, albo lagodniej. Tutaj przydaje sie przerwa. Slowem jak sie gotuje, warto wyjsc na chwile, komunikujac innym, ze potrzebujesz przerwy na uspokojenie sie. Tylko malzonka musi wiedziec, ze bedziesz stosowal taka metode. Wiekszosci pomaga.czarny bielsko pisze: ↑pn kwie 19, 2021 10:26 pm@Krees masz rację. Nie duszę w sobie emocji ale też czasem nie potrafię z zimną głową podejść do tematu i wybucham a niestety potrafię z marszu zniszczyć wszystko jak leci i zostają potem zgliszcza. Zdarza się to naprawdę bardzo rzadko ale zdarza się. Nieraz umiem siąść i bez nerwów załatwić wiele rzeczy, które niektórych potrafią wyprowadzić z równowagi ale jedyne co mnie naprawdę jest w stanie rozchwiać i doprowadzić do wybuchu to ludzie. Szczególnie ci, którzy mi brużdżą w życiu bo nie lubię jak ktoś mi wchodzi do dużego pokoju z buciorami, sra na stół i mówi, że prezent przyniósł.
A ostrze noża nigdy wygodne nie jest bo można sobie dupsko pokaleczyć![]()
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Misiek Cypr
-
Zgubiłem ostatnio w błocie zderzak od Grand Vitary, ten plastikowy badziew. Nie ma na nim dodatkowych świateł, ani oznaczeń.
Czy mogę jeździć z takim łysym przodem? Czy są może jakieś przepisy, które by je dyskwalifikowały, np. ze względu na zdekompletowane auto? Sama przednia belka wygląda sensowniej i nie zbiera tak błota.
Czy mogę jeździć z takim łysym przodem? Czy są może jakieś przepisy, które by je dyskwalifikowały, np. ze względu na zdekompletowane auto? Sama przednia belka wygląda sensowniej i nie zbiera tak błota.
No to od początku
Nie mogą wystawać żadne ostre elementy, zasadniczo auto powinno być kompletne, ale to zależy "od policjanta". Bywa, że zabiorą dowód za rozbitą obudowę lusterka "bo jak Pan kogoś potrąci tym lusterkiem to..."
PIV 3,2DiD
Dzięki! Czyli mały tuning trzeba będzie temu plastikowi zrobić, żeby nie robił za pług do błota.
No to od początku
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Pytanie - czy są jakieś przesłanki prawne do składania dzisiaj życzeń teściowej? 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
1,5m odległości i koniecznie maseczka: Bądź mądry, zachowaj dystans!
Zbowid

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Mam z 500 km ale ręka drży na telefonie, jak to było w pewnej historyjce - żona idzie a jo się wahom...
Życz jej tego samego co ona Tobie, tylko zwielokrotnione x 100.

Wujek Dobra Rada 

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jawna prowokacja 

To jest dzień matki. Teściowa nie jest Twoją matką. Nigdy nie składałem życzeń teściowej w tym dniu.
Gdyby uznać, że składasz jej życzenia tylko dlatego, że jest matką kogoś innego to powinieneś złożyć życzenia większości kobiet na świecie
Gdyby uznać, że składasz jej życzenia tylko dlatego, że jest matką kogoś innego to powinieneś złożyć życzenia większości kobiet na świecie

Po reakcji można się sporo dowiedzieć.
Ćwiczone w innych okolicznościach.

Ćwiczone w innych okolicznościach.

Wujek Dobra Rada