Motoryzacja przyszłości.
Moderator: Misiek Bielsko
Motoryzacja przyszłości.
Właśnie sie przejechałem lexem nx. Muszę przyznać, że jeżeli tak ma wyglądać przyszłość motoryzacji to ja zostaję przy starych oplach, czy innych mercach.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Re: Motoryzaca przyszłości.
Oj tam. Za jakiś czas sie przekonasz do nowego.
No - albo "zostaniesz przekonany" ...
A poważniej - rynek wymaga nowości. Taki lajf. A że technologicznie we współczesnych konstrukcjach niewiele już sie da podziałać (za to całkiem wiele spaprać) - ciężar nowości przeszedł na gadżety. Może i lepiej, tak w sumie
Ale - nie martw się. Za jakiś czas będzie realny skok technologiczny - kibicuje ogniwom paliwowym, ale może coś jeszcze sie urodzi ciekawego. To - na jakiś czas - powinno zaspokoić "rządzę nowości"
A potem ekspansja w kosmos - i jakoś to będzie ... 
No - albo "zostaniesz przekonany" ...

A poważniej - rynek wymaga nowości. Taki lajf. A że technologicznie we współczesnych konstrukcjach niewiele już sie da podziałać (za to całkiem wiele spaprać) - ciężar nowości przeszedł na gadżety. Może i lepiej, tak w sumie

Ale - nie martw się. Za jakiś czas będzie realny skok technologiczny - kibicuje ogniwom paliwowym, ale może coś jeszcze sie urodzi ciekawego. To - na jakiś czas - powinno zaspokoić "rządzę nowości"

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
No ale ta nowość mi nie leży. Może za mało w młodości grałem na konsolach (nie było wtedy konsol), więc nie umiem się porozumieć z tym autem.
Nie była to kojąca jazda, raczej wkurwiająco-rozbawiająca.
Nie była to kojąca jazda, raczej wkurwiająco-rozbawiająca.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- lesio jeep
-
przekonany czy nie i tak zadecyduje twój babon 

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
No i co z tego ? Też czasem bym chciał by ktoś za mnie o wszystkim decydował.........rano rozpisał co mam zrobić i itepe. To dużo ułatwia. A wieczorem ukarał za to ze byłem niegrzeczny. Nie mów że tak byś nie chciał.

Prawda jest tak że wbrew wszelkim oczekiwaniom, że lexus to będzie mega zaawansowany technologicznie jeśli chodzi o telematykę jest dokładnie na odwrót. Został daleko za niemiecką trójcą, a nawet za grupą VW czy koreańskimi kopiami.
Przejedź się nową klasą C lub S. Tak to dopiero jest pojazd hanasolo
Przejedź się nową klasą C lub S. Tak to dopiero jest pojazd hanasolo

4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
jadłem wczoraj sobie śniadanie w ogródku rumuńskiej knajpy i obok zaparkował jakiś straszliwie ociekający zdolnością kredytową mercedes G - tam już producent nie próbuje nawet czujników i kabelków prowadzić w sposób pozwalający wjechać w trawę.. wszystko wisi pod autem 

Nowe motocykle BMW dzwonią do jeźdźca (znaczy zaczyna gadać pojazd...) jeśli tylko w centrum nadzoru uznają, że coś się stało. A od maja 2022 we wszystkich nowych samochodach będą obowiązkowe systemy ograniczające moc po przekroczeniu prędkości...
Natomiast nowego Lexusa bym przyjął, mi tam się jeździ spoko, choć uczciwie przyznam, że charakterystyka diesla fajniejsza.
Natomiast nowego Lexusa bym przyjął, mi tam się jeździ spoko, choć uczciwie przyznam, że charakterystyka diesla fajniejsza.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Ja ostatnio oglądałem RAM'a 1500 5,7 ten obecny model sprzedawany w sklepach. Niby pickup'a nie chciałem nigdy bardzo, ale ten mi to przewartościował
jeździłbym 

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Będzie ciekawa sytuacja, jeżeli auta będą musiały mieć coraz więcej elektroniki, a elektroniki brak...
https://spidersweb.pl/autoblog/polprzew ... olkswagen/
Współczuję właścicielowi takiego jeżdżącego komputera, jak się osra jakaś puszeczka z czipem do masażu pleców i przyjdzie czekać tygodniami/miesiącami na dostawę (bo np bez masowanych pleców auto stwierdzi że jest niesprawne i nie pojedzie).
Priorytet zawsze będzie mieć fabryka a nie jakieś ASO (już nie wspominam o nieautoryzowanych warsztatach).
https://spidersweb.pl/autoblog/polprzew ... olkswagen/
Współczuję właścicielowi takiego jeżdżącego komputera, jak się osra jakaś puszeczka z czipem do masażu pleców i przyjdzie czekać tygodniami/miesiącami na dostawę (bo np bez masowanych pleców auto stwierdzi że jest niesprawne i nie pojedzie).
Priorytet zawsze będzie mieć fabryka a nie jakieś ASO (już nie wspominam o nieautoryzowanych warsztatach).
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Eee tam, powyższe upierdliwości występują już w autach sprzed 2 dekad, tyle, że można przebierać w używkach, a i hakerzy też się już naumieli.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Dlatego piszę o tych nowych - wypakowanych paciorkami i ekranikami.
Tyle miejsc, żeby wyświetlić duży czerwony "checkengine"

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Dzwonią jak wydupisz. Jakaś chora dopłata za to jest. Za to jeżdżą same. Tak bardzo, że odbierają frajdę. Hamowanie w zakrętach, kontrola wheelie itd. Dwie rzeczy z tych nowych urywają dupę i pożądam - aktywne zawieszenie i quick shifter. Ależ to zajebiście robi. Cała reszta chłam. Zabawki, którymi każdy może jechać 250 po zwykłej drodze (nawet nie autostradzie), zupełnie bez lęku są kompletnie bez sensu.bzibziak pisze: ↑czw sie 12, 2021 8:15 amNowe motocykle BMW dzwonią do jeźdźca (znaczy zaczyna gadać pojazd...) jeśli tylko w centrum nadzoru uznają, że coś się stało. A od maja 2022 we wszystkich nowych samochodach będą obowiązkowe systemy ograniczające moc po przekroczeniu prędkości...
A elektroniki conajmniej rok nie będzie. Dalej nie wiem, ale najbliższy rok będzie chujnia.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Motoryzacja przyszłości...
https://www.lublin112.pl/pozar-auta-ele ... n-zdjecia/
9h gaszenia, ale pewnie piana była ekologiczna
https://www.lublin112.pl/pozar-auta-ele ... n-zdjecia/
9h gaszenia, ale pewnie piana była ekologiczna

PIV 3,2DiD
Gdzieś w Niderlandach widziałemże mają kontenery gaśnicze do elektryków. Wanny takie. Pacjenta Hds'em do środka i bezpiecznie i szybko topimy. Od razu można wywieźć zgliszcza. Ciekawe jak to się złomuje? Normalnie jak spaliwowoz?
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Tego nikt chyba nie wie - woda skażona, auto takoż, kontener ciężko odzyskać. Gdzieś było, że odkładają na kupkę, wodę coś tam coś tam i czekają na jakiś dobry pomysł.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Czyli zatopią u wybrzeży Afryki 

PIV 3,2DiD
przetarg wygra nigeryjska spółka z działką na podlasiu
potem będzie pożar na tej działce
potem okoliczne przez chwilę będą tańsze ale jakiś deweloper to wykorzysta
potem będzie pożar na tej działce
potem okoliczne przez chwilę będą tańsze ale jakiś deweloper to wykorzysta
https://www.google.com/amp/s/spidersweb ... prawy/amp/
Takie cuda. A ludzie-norki odkupują słabnące zasiegowo auta, bo np mają blisko do pracy i im starczy. Sami sobie wynajdują ekologię jak nie da się naprawić w normalnych pieniadzach
Takie cuda. A ludzie-norki odkupują słabnące zasiegowo auta, bo np mają blisko do pracy i im starczy. Sami sobie wynajdują ekologię jak nie da się naprawić w normalnych pieniadzach

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
wczoraj byłem na zakupach , nawet na parkingach zaczyna być widać zmiany , coraz mniejsze miejsca parkingowe
https://www.fotosik.pl/zdjecie/16cc626da0bf54c4

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
parking musiał jakiś deweloper robić

Nie ma takich krótkich samochodów

mnie koledzy powiedzieli żebym bagażnik w domu zostawił , bo do kabiny więcej zapakuje niż do niejednej osobówki 

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74