Będzie wojna?
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Będzie wojna?
Admirał Rob Bauer, przewodniczący komitetu wojskowego NATO, w ekskluzywnym wywiadzie dla portugalskiej telewizji publicznej RTP stwierdził,
że cywilna produkcja przemysłowa krajów NATO musi zostać przeorientowana na obszar wojskowy. Admirał Bauer opowiada się za "gospodarką wojenną w czasie pokoju".
Bauer zapewnia, że NATO jest przygotowane na bezpośrednią konfrontację z Rosją, przyznając, że priorytetem Sojuszu jest obecnie dozbrojenie.
W wywiadzie szef struktur wojskowych NATO stwierdza, że strategiczne cele Rosji wykraczają poza Ukrainę, ponieważ Moskwa dąży do odzyskania wielkości byłego Związku Radzieckiego.
Historia już dwukrotnie pokazała , że wojna w Europie była zawsze na rękę Ameryce, bo dzięki niej gospodarka amerykańska nabierała rozpędu.
Po wypowiedzi Admirała Bauera widać, że USA nie będzie wykazywać jakichkolwiek ruchów dyplomatycznych i starań do zaprzestania działań wojennych, szukania konsensusu i rozpoczęcia rozmów pokojowych .
Przeorientowanie przemysłu na gospodarkę wojenną to nic innego jak zapowiedź nadchodzącej wojny, a tym samym jeszcze bardziej pogłębiającego się kryzysu gospodarczego i energetycznego .
że cywilna produkcja przemysłowa krajów NATO musi zostać przeorientowana na obszar wojskowy. Admirał Bauer opowiada się za "gospodarką wojenną w czasie pokoju".
Bauer zapewnia, że NATO jest przygotowane na bezpośrednią konfrontację z Rosją, przyznając, że priorytetem Sojuszu jest obecnie dozbrojenie.
W wywiadzie szef struktur wojskowych NATO stwierdza, że strategiczne cele Rosji wykraczają poza Ukrainę, ponieważ Moskwa dąży do odzyskania wielkości byłego Związku Radzieckiego.
Historia już dwukrotnie pokazała , że wojna w Europie była zawsze na rękę Ameryce, bo dzięki niej gospodarka amerykańska nabierała rozpędu.
Po wypowiedzi Admirała Bauera widać, że USA nie będzie wykazywać jakichkolwiek ruchów dyplomatycznych i starań do zaprzestania działań wojennych, szukania konsensusu i rozpoczęcia rozmów pokojowych .
Przeorientowanie przemysłu na gospodarkę wojenną to nic innego jak zapowiedź nadchodzącej wojny, a tym samym jeszcze bardziej pogłębiającego się kryzysu gospodarczego i energetycznego .
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Jakoś nic nie pisałeś - na przykład o czekającym nas dobrobycie, jak Ławrow złożył deklarację, że ruskie chcą w Europie powrotu do stanu geograficznego i nie tylko, z 1991 roku.
Zbowid

to mnie właśnie zastanawia
zwolennicy kacapów i ich polityki wobec sąsiadów - jak poradzą sobie gdy ruski spełni obietnice i znów podpali nam kraj
co wtedy?
murem za ruskimi?
nadal?
zwolennicy kacapów i ich polityki wobec sąsiadów - jak poradzą sobie gdy ruski spełni obietnice i znów podpali nam kraj
co wtedy?
murem za ruskimi?
nadal?
Takie słowo na K. Kiedyś za to rozstrzeliwali.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Odkopią książeczki z pzpr i teczki z ub jak się załapali. Jak nie to wygrzebią kwity swoich antenatów. To ten sort bydkaków, którzy lubią innym grzebać, więc praktykę mają. Pomyśl - walka z pedalstwem, kult jesnostki i somsiad w pierdlu albo na cmentarzu. A za palenie oponą nikt Ci mandatu nie dowali Czyż nie brzmi to jak raj?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
zależy jaki raj i dla kogo bo w kraju pełnym konfidentów i szuj, które tylko patrzą jakby ci dojebać raczej nie poczujesz się jak w raju... prędzej jak w łagrze.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
A tak z ciekawości... Pójdziesz się bić?

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
a jaki ma to związek?
nie wiem czy pójdę. Historia pokazuje, że pokolenie kolumbów to lewicujący poeci a pierwsi do kolaborowania byli zrzeszeni w patriotycznych organizacjach miłosnicy konserwatyzmu
natomiast przytyk do mojego bicia nijak się ma do tego o czym mówimy - czyli o prorosyjskiej postawie w kraju Polska. To tak jakbyś w przededniu 2 w.św. kibicował niemieckim faszystom albo stalinistom
E tam. Większość tych marzycieli to byli gołodupcy i nieudacznicy artystyczni, dlatego m in jednym ze sposobów zaistnienia było rozerwanie koszuli na barykadzie. Wtedy historia ich doceniła. Ci co było ich stać, filozofowali z Paryża, czy innej Jugosławii wycierając łzy rozpaczy za ojczyzną w firanki luksusowego pokoju hotelowego. Ewentualnie rządzili z Londynu bo w Rumunii można było dostać w ucho.
A Polska to chyba bardziej jest przeciw niż za. I wcale nie chodzi o Rosję. Po cichu i wbrew trendowi, tak wynika z moich obserwacji. A o przytyk się nie gniewaj, zakładam że nikt nie potrafi się określić. Ja też nie czuję się na siłach składać deklaracje na w razie w. Siedzę, obserwuję i staram się nie epatować. Idę wysikać psa.
A Polska to chyba bardziej jest przeciw niż za. I wcale nie chodzi o Rosję. Po cichu i wbrew trendowi, tak wynika z moich obserwacji. A o przytyk się nie gniewaj, zakładam że nikt nie potrafi się określić. Ja też nie czuję się na siłach składać deklaracje na w razie w. Siedzę, obserwuję i staram się nie epatować. Idę wysikać psa.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
Nie pójdzież
Mroczny pisze: ↑ndz sty 29, 2023 12:47 pma jaki ma to związek?
nie wiem czy pójdę. Historia pokazuje, że pokolenie kolumbów to lewicujący poeci a pierwsi do kolaborowania byli zrzeszeni w patriotycznych organizacjach miłosnicy konserwatyzmu
natomiast przytyk do mojego bicia nijak się ma do tego o czym mówimy - czyli o prorosyjskiej postawie w kraju Polska. To tak jakbyś w przededniu 2 w.św. kibicował niemieckim faszystom albo stalinistom
Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
To już jest oficjalnie klepnięte. Zwiększenie produkcji , zwłaszcza amunicji do " poziomu wojennego". Np. 155mm z 15tys/mc do 40tys/mc.klucz13 pisze: ↑sob sty 28, 2023 11:20 pmAdmirał Rob Bauer, przewodniczący komitetu wojskowego NATO, w ekskluzywnym wywiadzie dla portugalskiej telewizji publicznej RTP stwierdził,
A bo Ruskie robia 20tys/mc.
Do wojny wciagani sa już Niemiaszki , czy im się podoba czy nie.Zwłaszcza ossis będą zadowoleni . My to wiadomo , prawie że odsiecz wiedeńska dla Kijowa.
W tym całym ambitnym planie USA , brakuje mi elementu ryzyka użycia przez Rosję atomówki , np na Ukrainie .Albo w ... gdzieś.
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
E, było o atomówce rozważane. Nawet w Kluczowych memach.
fi, fi skąd ta szczera samoocenaKabal pisze: ↑ndz sty 29, 2023 12:08 pmOdkopią książeczki z pzpr i teczki z ub jak się załapali. Jak nie to wygrzebią kwity swoich antenatów. To ten sort bydkaków, którzy lubią innym grzebać, więc praktykę mają. Pomyśl - walka z pedalstwem, kult jesnostki i somsiad w pierdlu albo na cmentarzu. A za palenie oponą nikt Ci mandatu nie dowali Czyż nie brzmi to jak raj?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
W razie W większość opyli własny honor i dumę za parę srebrników, zresztą jak zwykle
Jak to mawiał wodzuś ryży " polskość to nienormalność " czy jakoś tak, więc ruszą szturmem i hurtem

trzeba był uważniej słuchać jego i putina, a nie powtarzać za naszymi mediami

gdzie napisałem że ich popieram ? jebać ukrainę nie jest równoznaczne z kochaniem rosji , poproś kogoś może wytłumaczy
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
To teraz jeszcze ze odszukaj cały oryginalny tekst wystąpienia i porównaj ten z linku z oryginałem.
Ja odszukałem. To nie jest ten sam tekst.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Ja żyje w przeświadczeniu, że minęły już czasu słuchania ruskich. Ruskich słuchają tylko inne ruskie - mobilki czy zombiłki itp. Jak dla Ciebie jest to ważne, co mówi wołodia, to Twoja sprawa.

Zbowid

- Misiek Cypr
-
Czy nam się podoba, czy nie, tego co mówi Putin słuchać niestety trzeba. A że nie wprost, to insza inszość.
Jakby co, to bierę syna i spier...lam stąd. Nie umiem zabijać i nie mam zamiaru. A przydział wojskowy mam do marynarki wojennej, która jest przygotowana na ruski i jakikolwiek atak, jak mało kto. Takze tego.
Dopiero rok pracuję dla polskiej firmy, a wcześniej nie było dla mnie pracy w moim zawodzie.
Jakby co, to bierę syna i spier...lam stąd. Nie umiem zabijać i nie mam zamiaru. A przydział wojskowy mam do marynarki wojennej, która jest przygotowana na ruski i jakikolwiek atak, jak mało kto. Takze tego.
Dopiero rok pracuję dla polskiej firmy, a wcześniej nie było dla mnie pracy w moim zawodzie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Rosja zaprasza... niektórzy się pewnie już pakują
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/ot ... f958954164
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
a ciul tam, jadęAjwen pisze: ↑pn sty 30, 2023 11:20 amRosja zaprasza... niektórzy się pewnie już pakują

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Bywszy na Szeremietiewie kiedyś , Ruskich było z 10%. Reszta ciapaci , różnych przedziwnych ras. A jak moją wioskę wyzwalali , w to ponoć wiekszość była skośnooka wg przekazów Mongoły. Nie , nie rozrabiali.
- lesio jeep
-
a po ulicach wilcy i ukraincymontero pisze: ↑pn sty 30, 2023 4:52 pmhttps://www.onet.pl/informacje/newsweek ... c,452ad802
Musiałem...

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych