A za Peło ….
Moderator: Misiek Bielsko
- minizbowid
-
Re: A za Peło ….
taaaa zadzieram kiecę i lecę 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Za powrotem Romuś wyjebał mnie na jakieś ławce jak jakiegoś zwykłego posła, w kompletnie obcym mi terenie, więc się troszku pogubiłem i chwilę zajął czasokres do połapania się 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Misiek Cypr
-
Ja bym sie cieszył, że nie potraktował Cię jak ministra

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Spokojnie, wiedziałem co robię, miałeś jeszcze z pół butelki prowiantu i reskiut w drodze...

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
eeee prowiantu było więcej

o to to porzucił jak żółty jesienny lyść

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
miałeś chlorofil to nie mogłeś zżółknąć

btw chyba poproszę o przepis na to pieroństwo bo zajebiste było

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
zawsze robiłem ze świeżej mięty, ale miałem dużo suszonej i zalałem to wódką, postało trzy tygodnie, przecedziłem i dodałem odrobinę miodu żeby była mniej wytrawna, ale dalej wódka a nie nalewka. Oto i cała tajemnicaczarny bielsko pisze: ↑pn lis 07, 2022 9:58 pmmiałeś chlorofil to nie mogłeś zżółknąć![]()
btw chyba poproszę o przepis na to pieroństwo bo zajebiste było![]()

aaaa mięta z ogrodu rosnąca pół dziko
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dziękować

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Jakoś tak ostatnio cicho w tematach krajowej polityki i gospodarki... to dlatego że wszyscy są szczęśliwi, czy może ogarnęła rezygnacja i rozczarowanie?
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
Cisza przed burzą? Gównoburzą? 

Zbowid

Ja bezwzględnie kibicuję rozliczeniom po bandzie, nieśmiało licząc (bardzo nieśmiało), że następna ekipa rozliczy obecną...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Jak rozliczenie się nie dokona, to stracę wiarę? Nie bardzo rozumiem, jak można ścigać za batonika czy przekręt na 1000zł, a zlewa się przekręty za miliony... kuźwa, przecież normalnie, to prorok daj tymczasowe zatrzymanie/aresztowanie do czasu rozprawy... a te bobki łażą, wypowiadają się w mediach itd. Trochę to żenujące. Oczekiwałbym, aby jednak trochę więcej mściciela było w "prajmie"
. Wiem, głupi romantyzm 

Zbowid

Ja czekam.
Byłem pewien, że nikt nikogo nie rozliczy, jest ryzyko, że mnie zaskoczą.
I chyba na razie nie będę terrorystą ani zagranicznym szpiegiem
Byłem pewien, że nikt nikogo nie rozliczy, jest ryzyko, że mnie zaskoczą.
I chyba na razie nie będę terrorystą ani zagranicznym szpiegiem

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Igrzyska i jasełka...
Rzucą na pożarcie jakiegoś obsrajtka, krużganka oświaty czy inną ikonę reżymu dla odwrócenia uwagi.
Miała być wyższa kwota wolna od podatku.
Miały być normalne zasady składki zdrowotnej.
etc...
Rzucą na pożarcie jakiegoś obsrajtka, krużganka oświaty czy inną ikonę reżymu dla odwrócenia uwagi.
Miała być wyższa kwota wolna od podatku.
Miały być normalne zasady składki zdrowotnej.
etc...

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
A w to akurat nic a nic nie wierzyłem

Aż tak naiwny nie jestem.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Czyli dałeś głos za ze świadomością, że i tak zostaniesz potraktowany jak ministrant na plebani

W sumie... Ja chyba też
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Szczerze mówiąc, gdzieś mam nominatów jednych i drugich.
To wszystko jest jak obrotowe drzwi, jedni wchodzą, drudzy wychodzą.
Tendencji do zemsty wołałbym nie widywać w wykonaniu tych miałkich dyletantów. Ośmieleni chęcią i okazją do odwetu, a jednocześnie przerażeni konsekwencjami i ewentualną odpłatą w kolejnej rundzie, będą próbować zrobić to jakimś wałkiem prawnym, żeby zapewnić sobie bezpieczną ilość stopni separacji. To się musi kończyć dalszym upadkiem jakości przepisów i funkcjonalności całego systemu.
Na sądy nie liczę, ale chciałbym zdecydowanej i nieubłaganej prokuratury chociaż. Tyle, że kompetentna i zdecydowana prokuratura to nie u Nas niestety. W Naszym systemie prorok to funkcjonariusz z politycznego nadania w patologicznej hierarchii.
Proponuję izolować fizycznie, oraz ignorować medialnie. Generalnie wypieram.
To wszystko jest jak obrotowe drzwi, jedni wchodzą, drudzy wychodzą.
Tendencji do zemsty wołałbym nie widywać w wykonaniu tych miałkich dyletantów. Ośmieleni chęcią i okazją do odwetu, a jednocześnie przerażeni konsekwencjami i ewentualną odpłatą w kolejnej rundzie, będą próbować zrobić to jakimś wałkiem prawnym, żeby zapewnić sobie bezpieczną ilość stopni separacji. To się musi kończyć dalszym upadkiem jakości przepisów i funkcjonalności całego systemu.
Na sądy nie liczę, ale chciałbym zdecydowanej i nieubłaganej prokuratury chociaż. Tyle, że kompetentna i zdecydowana prokuratura to nie u Nas niestety. W Naszym systemie prorok to funkcjonariusz z politycznego nadania w patologicznej hierarchii.
Proponuję izolować fizycznie, oraz ignorować medialnie. Generalnie wypieram.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Czyli robić swoje mając nadzieję, że nie będą bardzo przeszkadzali.
Cbdo
Cbdo

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Misiek Cypr
-
O to, to. Na razie ciepła woda w kranie jest. Wypierdalają prezesów z firm w których ostatnio pracowałem/pracuję. Miały być konkursy, to są,choć ustawiane i z góry wiadomo kto ma być.
Jak komuś nie pasuje, zawsze można zmienić kraj, ale to nic nie zmieni. Dokładnie jak z kobietą i władzą.
Można zmienić jeden bałagan, na drugi.
Mam teraz dwa jachty, oba zatankowane i zaprowiantowane, zywcem mnie nie wezmą?
Nie chce ktos jachtu kupić, małego?

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
czyli jednak to nie dlatego że zrobiło się lepiej.
Ktoś wspomniał o normalnych zasadach składki zdrowotnej?
Ktoś wspomniał o normalnych zasadach składki zdrowotnej?
https://zus.pox.pl/zus/nowa-skladka-zdr ... kowana.htmNiemal równo miesiąc temu rząd ogłosił zmiany w sposobie naliczania składki zdrowotnej dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Zmiany, które mają wejść w życie już w 2025 roku, zakładają, iż przedsiębiorcy całkowicie stracą możliwość odliczania składki zdrowotnej od podatku. Co więcej, zlikwidowane zostaną również te formy odliczeń, które funkcjonowały do tej pory. Ryczałtowcy nie odliczą już więc składek zdrowotnych od przychodu, liniowcy nie odliczą składki od dochodu, a przedsiębiorcy na karcie podatkowej nie dokonają odliczenia składek zdrowotnych od podatku
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
no i dobrze pseudoprzedsiebiorcy tylko by se chcieli odliczać, koszty robić i zerowy dochód albo strate cały czas mają a ja na etacie ponad 30k musiałem zapłacić do skarbówki i nic nie moge odliczyć
znajomy byznesmen na ciągłej stracie ostatnio mi sie pochwalił że dostał zwrot podatku bo na vacie ok 100k przekręcił, szkoda ma mi takich być
znajomy byznesmen na ciągłej stracie ostatnio mi sie pochwalił że dostał zwrot podatku bo na vacie ok 100k przekręcił, szkoda ma mi takich być

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99