MAGAM TROPHY 31.05-03.06.2007
Moderator: Kosiarz
super by bylo jakby opisal. MOze jakies fotki z budowy itp.
Ogolnie ja zawsze zachcam zeby wklejac tematy opisujace budowe naszych aut, forum stanie sie wtedy ciekawsze, bardziej merytoryczne a i mniej osob bedzie zadawolo idiotyczne pytania z kosmosu. Wiekszosc z nas buduje auta dla siebie , a nie komercyjnie wiec rozne patenty nie musza byc chronione prawem autorskim . nie jest to wiedza tajemna

Ogolnie ja zawsze zachcam zeby wklejac tematy opisujace budowe naszych aut, forum stanie sie wtedy ciekawsze, bardziej merytoryczne a i mniej osob bedzie zadawolo idiotyczne pytania z kosmosu. Wiekszosc z nas buduje auta dla siebie , a nie komercyjnie wiec rozne patenty nie musza byc chronione prawem autorskim . nie jest to wiedza tajemna

bardzo fajny i muza też extra..Szupryk46 pisze:Niestety jaka jakość na googlach jest wszyscy wiemy, wiec za nia nie odpwiadam.Zapraszam do oglądania i do komentowania filmiku
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 12&q=magam

był Patrol 260, a co teraz...
? też Patrol!!

Np. Tą jak grzaliśmy tą dróżką w nocy, pamiętasz, masz to gdzies na kompie?Wiktor. pisze:Nic tylko kręcić i montować ...Szupryk46 pisze:Cieszy mnie to ze tylu osobom się podoba![]()
A z resztek nie da się coś domontowaćI muzę np jakiś transik zapodać..
A z resztek, obawiam się że najlepsze to wybrałem, mogę coś popatrzeć, ale nie sądzę żeby coś fajnego zostało

Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3

na kompie, na płycie jak chcesz.. a dróżkę też pamietam.. było fajnieSzupryk46 pisze:Np. Tą jak grzaliśmy tą dróżką w nocy, pamiętasz, masz to gdzies na kompie?Wiktor. pisze:Nic tylko kręcić i montować ...Szupryk46 pisze:Cieszy mnie to ze tylu osobom się podoba![]()
A z resztek nie da się coś domontowaćI muzę np jakiś transik zapodać..

był Patrol 260, a co teraz...
? też Patrol!!

Geneza tego auta to ciągłe problemy z wyciągarka elektryczną w GR-e. Na początku to tylko mieliśmy ciąć gr-a, a wyszło tak jak widaćWojtek-P pisze:Byłoby super![]()
Sam nie wiem w którą stronę iść z samurajem![]()
Zbieram na klatke i nie wiem czy go ciąć czy robić całą zewnętrzną i wsioble ble ble...
Dlatego wszelakie pomysły mile widziane i może kolega się pochwali niebieskim cudakiem
Auto zbudowane na nowej części ramy, silnik Mercedesa , mosty GR, reduktor Robur, zawieszenie to juz rozkminiliście, wyciągarka mech BRDM na dwóch bębnach + elektryk. Auto zaprojektowane i zbudowane od podstaw przez Dominika i ekipę z Zielonej Góry. Co do rozwiązań technicznych i zdjęć to np : http://img478.imageshack.us/my.php?image=133mfd1.gif.
Badzo dużo pracy i poświęceń, ale warto. teraz przyszedł czas jazdy i prób. Pierwsze wrażenia SUPER.
coś nie wyszło
http://img465.imageshack.us/my.php?image=133mrv4.gif
http://img465.imageshack.us/my.php?image=133mrv4.gif
Widziałem to auto na żywo, bardzo ładnie zrobione.liverpool pisze:Geneza tego auta to ciągłe problemy z wyciągarka elektryczną w GR-e. Na początku to tylko mieliśmy ciąć gr-a, a wyszło tak jak widać
Auto zbudowane na nowej części ramy, silnik Mercedesa , mosty GR, reduktor Robur, zawieszenie to juz rozkminiliście, wyciągarka mech BRDM na dwóch bębnach + elektryk. Auto zaprojektowane i zbudowane od podstaw przez Dominika i ekipę z Zielonej Góry. Co do rozwiązań technicznych i zdjęć to np : http://img478.imageshack.us/my.php?image=133mfd1.gif.
Badzo dużo pracy i poświęceń, ale warto. teraz przyszedł czas jazdy i prób. Pierwsze wrażenia SUPER.
@Wojtek-P suzuk w extremie wcale nie jest tak mało, nasze pierwsze testy przeszły nadspodziewanie dobrze, tylko uszkodzenie wałka napędzającego bęben wyciągarki (z powodu mojej nieuwagi)
Filmik super

człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
- Michał...G
-
liverpool pisze:, silnik Mercedesa , mosty GR, reduktor Robur,Wojtek-P pisze:Byłoby super![]()
Sam nie wiem w którą stronę iść z samurajem![]()
Zbieram na klatke i nie wiem czy go ciąć czy robić całą zewnętrzną i wsioble ble ble...
Dlatego wszelakie pomysły mile widziane i może kolega się pochwali niebieskim cudakiem
Jaki silnik to jest i jaka skrzynia biegów

- Michał...G
-
A takie pytanko jeszcze. Rozmiar kół nie jest tu ograniczeniem? Powiedzmy, że dobra zmota na bazie suki może śmigać na 32-33 calach maksymalnie. Z tego co widziałem to reszta dwutonowych potworów ma średnio 35'. Nie ma problemu żeby jakoś przejechać po pobojowisku które one zostawią? Rozumiem, że wyciągarka bo to extrem, no aleTwardy pisze: @Wojtek-P suzuk w extremie wcale nie jest tak mało, nasze pierwsze testy przeszły nadspodziewanie dobrze, tylko uszkodzenie wałka napędzającego bęben wyciągarki (z powodu mojej nieuwagi)

A jeszcze jedno. Czym u siebie wszystko napędzasz? Jeżeli to tajemnica handlowa to zrozumiem

Słowem, staram się podpatrzyć lepszych żeby kasy nie ładować w niepotrzebne przeróbki. Ale na razie to nauka jazdy