"Long way round" i "Race to Dakar"

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
DruhRafal_PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

"Long way round" i "Race to Dakar"

Post autor: DruhRafal_PL » czw cze 07, 2007 9:39 am

Dla tych, którzy nie wiedzą: dwóch aktorów: Charlie Boormann i Ewan McGregor jadą motocyklami w podróż dookoła świata, a potem w rajdzie Lisbona-Dakar. Samochody 4x4 w tle.

Jeśli ktoś ma ochotę, proszę o kontakt na gg, chętnie się podzielę.

Mój gg: 3067978

Awatar użytkownika
bartek_MX_1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: bartek_MX_1 » pt cze 08, 2007 10:39 am

pierwszy film mam i oglądałem parę razy.
prawdę mówiąc nie wiedziałem że nakręcili jeszcze jeden film.
gdzie można kupić ten film?

Awatar użytkownika
DruhRafal_PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: DruhRafal_PL » pn cze 11, 2007 12:48 pm

Kupic mozna w sklepie ;) na dvd jest 9 odcinków. SKY jakis czas temu pokazywalo 7 odcinków.

Awatar użytkownika
MIRMIL

Kontaktowanie:

Re: "Long way round" i "Race to Dakar"

Post autor: MIRMIL » śr cze 13, 2007 9:49 pm

DruhRafal_PL pisze:Dla tych, którzy nie wiedzą: dwóch aktorów: Charlie Boormann i Ewan McGregor jadą motocyklami w podróż dookoła świata,
Ten film lm to taki "Borat",tylko ze europejczycy jada na"syberie",gdzie rzadzi mafia,a kazdy chce Cie zjesc.I najwieksza tragedia sie dzieje,jak jednego z glownych bohaterow komar ugryzl w czolo-jak potoczy sie jego dalsza kariera filmowa :).
Bardzo polecam,z tym,ze dla jednych to bedzie film grozy,a dla drugich komedia :).
PS.To tak,jak "vertical limit"
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos
www.misja-kamerun.pl

Awatar użytkownika
DruhRafal_PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: DruhRafal_PL » czw cze 14, 2007 12:35 am

MIRMIL pisze: Ten film lm to taki "Borat",tylko ze europejczycy jada na"syberie",gdzie rzadzi mafia,a kazdy chce Cie zjesc.I najwieksza tragedia sie dzieje,jak jednego z glownych bohaterow komar ugryzl w czolo-jak potoczy sie jego dalsza kariera filmowa :).
Jasne, choc widze, ze nie widziałeś Race To Dakar. Faktycznie w niektórych momentach w Long Way Round producent sztucznie pompuje napięcie. Co nie zmienia faktow, ze jest w nim kilka fajnych widoczkow i klimatow, czy to stepy Mongolii, Syberia, czy chociazby wizyta u jakiegoś miejscowego mini-mafiozo gdzieś na Ukrainie. Smaczki, po prostu.

Race to Dakar jest jednak znacznie lepszy od LWR. Polecam, jak to mówią Francuzi: "C'est Dakar"

Awatar użytkownika
MIRMIL

Kontaktowanie:

Post autor: MIRMIL » czw cze 14, 2007 4:38 am

Film jak najbardziej realny,czesc ludzi tak wlasnie wyobraza sobie "ta druga strone uralu",a ludzie zyjacy w wielkich miastach nie sa przyzwyczajeni to otwartosci wobec innych.
Ale fragment filmu,kilkaset ostanich km przed magadanem-dla mnie super.Spalony mostek od ABSu i podroz przez Mongolie na IZU-tez jak najbardziej realne,kurcze,mam nadzieje,ze mi sie nie przytrafi.
A jak ktos chce zobaczyc widoczki i wczuc sie w klimat stepow mongolskich,polecam film"placzacy wielblad"(tlumaczenie tytulu wlasne ).\
Film jak najbardziej relany,moze nie ma wartkiej akcji i fabula jest niepozorna,ale pokazuje jak tam jest naprawde.
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos
www.misja-kamerun.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”