tujotę
Moderator: Misiek Bielsko
Re: tujotę
nie takiej k. opcji

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Eee V8 diesel GMa nie jedzie tak dobrze, jak dobrze kosztuje. Poza fajnym momentem jedzie podobnie jak spycone 2.8...
Poza tym - to dalej jest zgnity patrol
Poza tym - to dalej jest zgnity patrol

y60 autobus, czerwony.
Tak upadają legendy 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
żyjemy w czasach gdzie problemem nie do przeskoczenia jest wymiana termostatu w transicie więc wszelkie pchanie się w zmoty jest pomysłem z dupy wybitnie...
wóz ma być blisko oryginału, ma być trwały i ma być wygodny. Ma cicho i komfortowo zapierdzielać po asfalcie, ma mieć skręt aby żona ma najdrozsza mogła tym jeździć na co dzień i ma być dosć dzielny w terenie aby zakręcił kołem 32" (co w tujocie daje prześwit jak w parchu na 35). Czyli ma być taką tujotą jak mam tylko z ładniejszym środkiem i lepszym wyciszeniem
wóz ma być blisko oryginału, ma być trwały i ma być wygodny. Ma cicho i komfortowo zapierdzielać po asfalcie, ma mieć skręt aby żona ma najdrozsza mogła tym jeździć na co dzień i ma być dosć dzielny w terenie aby zakręcił kołem 32" (co w tujocie daje prześwit jak w parchu na 35). Czyli ma być taką tujotą jak mam tylko z ładniejszym środkiem i lepszym wyciszeniem
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Jest taki moment w życiu każdego użytkownika patrola, że odkrywa toyotę...

y60 autobus, czerwony.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Ło jezu chyba se wpiszę w podpis
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
V8 załadowany na 2 tygodnie wymaga prawka C, papiery i dmc pomijam 
A jak ma 3500+ to te 180 czy 200 koni jedzie jak 4.2 czy właśnie podkręcone 2.8... czyli warczy nie jedzie a jeszcze się dziwią userzy, że pali 15-20

A jak ma 3500+ to te 180 czy 200 koni jedzie jak 4.2 czy właśnie podkręcone 2.8... czyli warczy nie jedzie a jeszcze się dziwią userzy, że pali 15-20

pitu pitu

szkoda że Troopera przestali produkować bo to jest porządne auto

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
No tak - zapomniałem, że zgodnie z obecną linią partii parch musi być obwieszony wszystkimi dostępnymi przydasiami z najbliższego sklepu 4x4.

Ja ostatnio ważyłem swojego - 2220kg z połową zbiornika i jakimiś terenowymi rupieciami w bagażniku...
y60 autobus, czerwony.
2500 równiutkie nalany pod korek i ze skrzynkami z kluczami/narzędziami... co jak na ilość elementów do lansu powieszonych na moim, nie jest źle 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ja wożę ramę pełną błota, więc troszkę oszukany wynik 
Ale mój nie jest specjalnie obwieszony stalą - zderzak lekki, winda z syntetykiem...

Ale mój nie jest specjalnie obwieszony stalą - zderzak lekki, winda z syntetykiem...
y60 autobus, czerwony.
mój tyle że krótki ale z mechanikiem 2100
Karwa, widze, ze musze odchudzic nie tylko siebie, wyszlo mi jakies 2600 minus diagnosta. Auto "puste".
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Mroku - popatrz sobie na 4R mk4. W targu jest jedna, acz drogawa. W Wawie była druga, sporo tańsza.
Jedno z najbardziej udanych aut od toytoya.
Jedno z najbardziej udanych aut od toytoya.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
to akurat jeden z plusów

Rokfor - o tej mówisz? https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-4- ... zYOIG.html
co to za rozłączany napęd? Nie ma stałego 4x4?? Czy jakaś podła automatyczna atrapa?
brzydkie to z wierzchu strasznie.. drogie dość bo za 15letni wóz 4 dychy to słabo. Za 6 dych będzie j12 z 09r..
co to za rozłączany napęd? Nie ma stałego 4x4?? Czy jakaś podła automatyczna atrapa?
brzydkie to z wierzchu strasznie.. drogie dość bo za 15letni wóz 4 dychy to słabo. Za 6 dych będzie j12 z 09r..
-
-
J12 z benzyną 4,0 jest ciężko trafić. I są dużo droższe od klekotów.
Co do napedu 4R - ta wersja miała albo stałe 4x4, albo part time, albo wersję multi - czyli odpowiednik miśkowego SS. W tym konkretnym przypadku potrzebne jest zdjęcie pokrętła wybierającego (nie ma klasycznej wajchy na reduktorze).
4R mk4 to podwozie identyczne z J12. Karoseria jest inna - ciut niższa, ciut węższa, za to ciut dłuższa.
Co do napedu 4R - ta wersja miała albo stałe 4x4, albo part time, albo wersję multi - czyli odpowiednik miśkowego SS. W tym konkretnym przypadku potrzebne jest zdjęcie pokrętła wybierającego (nie ma klasycznej wajchy na reduktorze).
4R mk4 to podwozie identyczne z J12. Karoseria jest inna - ciut niższa, ciut węższa, za to ciut dłuższa.
- lesio jeep
-
Mozna wiedzieć co wtryskom było ze je wymieniłeś wszystkie 4 ?
a tak po zatem widziałem j12 nie zgniotom 100% miastowa z południa Francji ale z padniętym piecem lejący wtrysk smola na smoku brak smarowania i bum
właściciel krzyczał 3 kilo euro a kupił za 28 tak wiec Mroku nie idź w te stronę
a tak po zatem widziałem j12 nie zgniotom 100% miastowa z południa Francji ale z padniętym piecem lejący wtrysk smola na smoku brak smarowania i bum
właściciel krzyczał 3 kilo euro a kupił za 28 tak wiec Mroku nie idź w te stronę

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
NIE.
Do zakładanych celów - taki wybór to błąd.
Podstawowy problem w offroadzie - dostępność tajli na już i tanio, czyli w używce wykłada 4R na łopatki. Jak się ciura jotami, to niestety fanty lecą...sam zmieniałem zderzak przód w sztuce do zabawy bodaj 5 razy. W J12 to moment, dwa dni góra i w kolorze. W 4R wyższa filozofia. A to tylko mały przykładzik. Zagnieć drzwi albo tylną klapę...
Samo auto - super. Ale nie do ciurania.
- lesio jeep
-
tam wystaw twój może nawet coś wytargasz dla siebie
co najwyżej zorganizujemy wyprawo-balangę po tuytoya jak już euro-lewaki zabronią jazdy dizlem to tam właśnie pojedzie na drugom młodość
https://www.carsugu.com/route_buy_car_m ... =%E2%9C%93
co najwyżej zorganizujemy wyprawo-balangę po tuytoya jak już euro-lewaki zabronią jazdy dizlem to tam właśnie pojedzie na drugom młodość
https://www.carsugu.com/route_buy_car_m ... =%E2%9C%93
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
-
-
Jasne że nie do ciorania. Do tego zdaje się Mroku ma inne pudła
4R jako wycieczkowóz, dla opcji z długimi przelotami po czarnym.
Ja bym sie też zastanowił nad zrobieniem customa na bazie J9. Wiem, że ma być możliwie blisko oryginału - ale skoro ciężko znaleźć ideał, a J9 są juz mocno tanie - to bym wykorzystał taką własnie J9, i poszukał jako bazę egzemplarz możliwie bez rudej. A do tego przeszczepił kompletny przedni zawias z J12/hila, żeby pozbyć się upierdliwie cienkiej listwy, wylatujących sworzni, i zacierającego się dyfra. Do kompletu tylna oś, bo szersza, i reduktor z torsenem. A jako piec np. 1UZ-FE - tani, prosty, mocny, i bez scen podpinany do czterobiegowych automatów J9 czy J12.
Taki projekt sie by zamknął w widełkach 40 - 50.

Ja bym sie też zastanowił nad zrobieniem customa na bazie J9. Wiem, że ma być możliwie blisko oryginału - ale skoro ciężko znaleźć ideał, a J9 są juz mocno tanie - to bym wykorzystał taką własnie J9, i poszukał jako bazę egzemplarz możliwie bez rudej. A do tego przeszczepił kompletny przedni zawias z J12/hila, żeby pozbyć się upierdliwie cienkiej listwy, wylatujących sworzni, i zacierającego się dyfra. Do kompletu tylna oś, bo szersza, i reduktor z torsenem. A jako piec np. 1UZ-FE - tani, prosty, mocny, i bez scen podpinany do czterobiegowych automatów J9 czy J12.
Taki projekt sie by zamknął w widełkach 40 - 50.
Lesio - wtryski zmieniłem bo zaczęła dymić. Pomierzyłem je i wyszło, że są w górnej granicy normy. A skoro już je wykreciłem i wysłałem do tego pomiaru to nie było sensu wkładać po to aby za pół roku znów wydłubywać...
Rokfor - nie przeczę. Ale wiesz.. zepsuję auto warte 3 dychy, dołożę ze 4 i będę miał zmotę wartą 15... Po roku gryzienia kapelusza próbując się dodzwonić do kolejnych wykonawców..
Niechętnie.
j12, garść osłon, 2", 32" atek, pakiet i wyciągarka - i smigam sobie radośnie.. Czas operacyjny od zakupu - tydzień.
A co do wymaganej dzielności - wlepiam tu czasem foty co robię z j9. Dokładnie to samo planuję robić z j12. Jakby rencz nie był z papieru to bym jego przeznaczył do tego celu
Niestety - nie wyobrażam sobie czochrania po krzakach tymi błotnikami z puszek po tyskim.
Rokfor - nie przeczę. Ale wiesz.. zepsuję auto warte 3 dychy, dołożę ze 4 i będę miał zmotę wartą 15... Po roku gryzienia kapelusza próbując się dodzwonić do kolejnych wykonawców..
Niechętnie.
j12, garść osłon, 2", 32" atek, pakiet i wyciągarka - i smigam sobie radośnie.. Czas operacyjny od zakupu - tydzień.
A co do wymaganej dzielności - wlepiam tu czasem foty co robię z j9. Dokładnie to samo planuję robić z j12. Jakby rencz nie był z papieru to bym jego przeznaczył do tego celu

o takie o chcę:

tylko jasny kolor, najlepiej biały
zderzaki czarne niemalowane, wzmocnione rurą pod płaszczem. Wyciagarka schowana tak żeby jej nie było widac.. Tylko progi zrobię mocne jak w mojej bo to nadwozie ma wyjątkową skłonność do ocierania bokiem o kamulce i baobaby

tylko jasny kolor, najlepiej biały
zderzaki czarne niemalowane, wzmocnione rurą pod płaszczem. Wyciagarka schowana tak żeby jej nie było widac.. Tylko progi zrobię mocne jak w mojej bo to nadwozie ma wyjątkową skłonność do ocierania bokiem o kamulce i baobaby