postaram sie pomóc poniewaz mialem kontakt z mercedesem i x5, vw nie jezdzilem ani minutki, nie znam tez wlasciciela takiego pojazdu.kkk13 pisze:
Moje sugestie to Touareg 3,0 TDI, X5 3,0 po lifcie (218km), lub ewentualnie nowy ML 320 CDI. Nie moge znalezć rzetelnego testu na sieci, porównującego te trzy auta z tymi motorkami, widziałem jakis test podobny w jakims czasopismie pare miesięcy temu,lecz nie moge go wyraznie odtworzyc w pamieci, zdaje sie że ML był wysoko całkiem oceniony,bo to nowa konstrukcja,X5 na końcu testu(nowy model w przyszlym roku chyba), a dobry jest tylko na szosie.. W każdym razie, prosze o porade, najlepiej od kogos kto zna i jezdził tymi trzema autami,lub interesuje sie mocno testami i mógłby cos podpowiedzieć.. Wszelkie rozsadne komentarze naprawde mile widziane,nie pytam o to co sie komu podoba, tylko które najlepsze - cena/jakość..Dzieki z góry, pozdrawiam
a więc Ml: znajoma taty posiada 270 cdi, wystepuja jakies male problemy z elektronika, cos bylo wymieniane w zawieszeniu, przebieg 90tys km. Ogolnie nie jest zadowolona. Miekkie zawieszenie, zle sie tym jezdzi po szosie. CO do nowego Ml'a nie mam zdania.
x5- auto pomimo dlugiej produkcji bardzo fajne