Motor-kontrolka
Moderator: Mroczny
Oczywiście trzeba było najpierw zczytać błędy bo teraz może komp "nauczyć" się głupot i jeszcze śmieszniej się będzie zachowywał. No myślałem że jak się porusza temat na forum to po to żeby jakieś podpowiedzi dostać - człowiek się napisze tyle a pytacz i tak zrobi po swojemu EEEEEEEEEEE 

Pozdrawiam
IVECO Transport Prywatny
IVECO Transport Prywatny
- Agnieszka97'
- Agnieszka97'
oczywiscie ze nie watpie Pawełkucrocop pisze: A co wątpisz w me chęci????![]()
Nie wiem u kogo byłaś, kolega ma Gutmanna to by ci w 5 minut podłączył i by było wiadomo co za przyczyna czy jakaś sonda lambda czy inne dziadostwo
Jednym słowem chyba sie obrażę w końcu

od resrtu komtrolka sie nie swieci.... jak byla by jakas awaria to nawet reset by nie pomogl??? kurcze teraz mam zonka.....ot -dac babie samochod....

jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi

- Agnieszka97'
na szczescie lub tez nie, kontrolka dzis znow zaczela sie zalaczac
podjechalam tam gdzie Paweł mi wskazal...
dzieki brachu
wyskoczyl blad:"czujnik liczby odrotu walu korb.," i pan powiedzial ze samo odlaczenie aku nie zresetuje kompa,,ciesze sie ze komp jest taki pamietliwy
i stad juz wiem dlaczego frota ostatnio zamienila sie w ślimaka
Pozdrawiam serdecznie

wyskoczyl blad:"czujnik liczby odrotu walu korb.," i pan powiedzial ze samo odlaczenie aku nie zresetuje kompa,,ciesze sie ze komp jest taki pamietliwy

- Agnieszka97'
Ja sie nie chce madrowac ale u mnie tez sie zapala lampka i komp nie pokazuje zadnych bledow. W momencie kiedy zapali sie lampka autko przestaje podawac iskre na swiece i poprostu gasnie tak sie dzieje na gazie i na bezynie . Jezeli ktos mial taki przypadek to prosze o jakies podpowiedzi co to moze byc?? Bo ja juz nie wiem. T
- Agnieszka97'
Najprawdopodobniej to nie zaden z błędów poprostu motor gaśnie i dlatego lampka świeci - trzeba iść po koleji najpierw zapłon, jeśl to uklad rozdzielaczowy to sprawdż napięcie na cewce zaplonowej potem impuls potem kopuła itd. jeśli to cewka podwójna to też najpietw napięcie ale impulsy są dwa i jeśli nie ma żadnego to 99% czujnik prędkości obrotowej silnika. Mozliwości może być wiele ale najpierw trzeba się dowiedzić czego brak, potem pomyślimy nad rozwiązaniem.ZWOLA pisze:Ja sie nie chce madrowac ale u mnie tez sie zapala lampka i komp nie pokazuje zadnych bledow. W momencie kiedy zapali sie lampka autko przestaje podawac iskre na swiece i poprostu gasnie tak sie dzieje na gazie i na bezynie . Jezeli ktos mial taki przypadek to prosze o jakies podpowiedzi co to moze byc?? Bo ja juz nie wiem. T
Pozdrawiam
IVECO Transport Prywatny
IVECO Transport Prywatny
Świece, przewody, kopulka i palec byly wymieniane. Wymienialem tez czyjnik polozenia walu i dzieje sie tak samo. Ale najczesciej jak autko jest dobtrze rozgrzane. Nie wiem co to moze byc. Podobno cala elektryka jest dobra bo mi sprawdzal elektryk.
Podlaczalem nawet inny komputer i cewke ale to od tego. Nie wiem co to moze byc. Presze o jakies podpowiedzi
Podlaczalem nawet inny komputer i cewke ale to od tego. Nie wiem co to moze byc. Presze o jakies podpowiedzi