merc EL 6988W i EL 6226X
Moderator: Mroczny
no ponoc z PoznaniaSzupryk46 pisze:Ale co Patrole od was ?

ale kogo nie zapytam to nic nie wie...

jacyś nowo nawiedzeni...

nic mnie tak nie denerwuje jak brak wyobraźni...

nic tylko kupic żelastwo i do boju...

ale niestety ostatnio w tym kierunku "TO" idzie...
myślę ze im wiecej bedzie takich spraw zakończonych ukaraniem... tym spokojniej sie na szlakach zrobi...

trzeba tylko to skutecznie nagłaśniać...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
sa jako dowód w sprawie... po rezerwacie ścisłym upalali...sebalodz pisze:sorki a na jakiej podstawie zabrali im autaXJeep pisze: chlopaki "bezmuździaki" maja ponoć auta zabrane, rozprawa wyznaczona za rok... płacą dodatkowo co miesiąc niemała kasę za parking policyjny...
widać ze można skutecznie ukarać...![]()
??

cały "wyc" polega na tym ze rozprawa za rok wyznaczona ...

nawet kolegium nie dostali... bo "przeca" nie można by ich wtedy ukarać 2gi x za to samo...

wiec będzie rozprawa...

a do tego czasu "becalen" za parking... no i brak auta...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
- Evangelicus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
- Evangelicus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Liroz zgadzam się z Tobą a i dresik noszę czasami ale z polara i wieczorem.Liroz pisze:A skąd Ci to przyszło do głowy że mam mentalność "dresa"?czaykowski pisze:widzę że nick się zmienił ale mentalność "dresa" została ... :)3Liroz pisze:Urzędniczyna się znalazł :) brakuje ci szerszego spojrzenia kolego
A może dresy to ci którzy palą drewnem (ostatnio jest taka moda) przez co lasy są golone na potęgę w świetle prawa, w tym celu malownicze drogi leśne są rozjeżdżane 10-tonowymi pojazdami i zamieniane w błotniste koryta a całe połacie pięknych lasów znikają zmieniając się w uprawy sosny?
Kim jest przy całym tym przemyśle okazyjny, unikający niszczenia czegokolwiek off-roadowiec? wg niektórych tu obecnych głównym przestępcą...
Nigdy nie miałem problemu z leśniczymi. No nie tylko raz ale wtedy wjechałem do lasu osobówką na dymanko .Był wyrozumiały ale panna cięzko przestraszona.
stary dyfer
...palenie drewnemLiroz pisze: A skąd Ci to przyszło do głowy że mam mentalność "dresa"?
A może dresy to ci którzy palą drewnem (ostatnio jest taka moda) przez co lasy są golone na potęgę w świetle prawa, w tym celu malownicze drogi leśne są rozjeżdżane 10-tonowymi pojazdami i zamieniane w błotniste koryta a całe połacie pięknych lasów znikają zmieniając się w uprawy sosny?
Kim jest przy całym tym przemyśle okazyjny, unikający niszczenia czegokolwiek off-roadowiec? wg niektórych tu obecnych głównym przestępcą...

... wycinanie lasu

......uprawy sosnowe

Sorry, ale nie mogę nic nie pisać gdy "analfabeta" w temacie leśnictwa i chyba całej przyrody wypowiada się na te tematy.
Oczywiście przy tym przemyśle TY biedny off-roadowiec oraz ci biedni palący syfy w rezerwatach ścisłych są wręcz aniołkami

Może trochę poczytasz, pomyślisz, a następnie będziesz miał coś do powiedzenia w temacie....?
kolego coś ty za jeden? 1600 postów opis pod zdjeciem wielkopolska, a opisujesz moje okolice.XJeep pisze:taaaa... słyszałem co nieco ...Szupryk46 pisze:Jeśli się nie myle, to chłopaki z Wielkopolski, też mają podobny problem. Ktoś ostatnio upalał, tam gdzie nie powinien
robilismy ostatnio roadbook koło Łagowawszystko na legalu...
jak zawsze zreszta ...
![]()
ale jakiś miesiąc przed nami 2 patrole z Poznania upalały w wawozie, w ścisłym rezerwacie... "winczowalil sie bez opamiętania...
a ze Pan lesniczy dostal pare dni wczesniej z "buta" od jadącego crossowca w lesie to nie było zmiluj...i dobrze...
![]()
chlopaki "bezmuździaki" maja ponoć auta zabrane, rozprawa wyznaczona za rok... płacą dodatkowo co miesiąc niemała kasę za parking policyjny...
widać ze można skutecznie ukarać...![]()
na ta chwile w okolicach łagowa trwa polowanie na 2 suzy ktore bezkarnie oraja gdzie popadnie... bez tablic rejestracyjnych...![]()
ale przyjdzie i na nich pora...
cala sprawa byla opisana w gazecie Świebodzińskiej - ja znam ja z rozmowy z kolega, nie czytałem...
moze ktos wie cos wiecej na ten temat...Chłopaków tez nie znam...
ale tego akurat nie zaluje...
![]()

znam tu większość aut i ludzi którzy jeżdza w terenie a ty rozpisujesz się o jakimś polowaniu na 2 suzy??????
Chłopaków tez nie znam...

oskarżasz ludzi z mojej okolicy, a jaka masz pewność że to ktoś z tąd? może ktoś tak jak ty jedzie 100 km w te okolice aby sobie poupalać po poligonie i innych ciekawych okolicach i zeby było smieszniej i bardziej tajemniczo ściąga blachy? nie pomyślałeś o tym?
nie raz zebrało mi sie za ludzi z "zewnatrz" którzy tak właśnie robili
ale nie o to chodzi aby sie oczerniać i doprowadzać do podziałów miedzy regionami, wiekowymi itp.
no chyba ze piszesz o innym łągowie i Świebodzinie to nie potrzebnie sie uniosłem i przepraszam.
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.
narodził sie kolejny watekQCOR pisze:...palenie drewnemLiroz pisze: A skąd Ci to przyszło do głowy że mam mentalność "dresa"?
Kim jest przy całym tym przemyśle okazyjny, unikający niszczenia czegokolwiek off-roadowiec? wg niektórych tu obecnych głównym przestępcą...![]()
... wycinanie lasu![]()
......uprawy sosnowe![]()
![]()
![]()
Sorry, ale nie mogę nic nie pisać gdy "analfabeta" w temacie leśnictwa i chyba całej przyrody wypowiada się na te tematy.
Oczywiście przy tym przemyśle TY biedny off-roadowiec oraz ci biedni palący syfy w rezerwatach ścisłych są wręcz aniołkami![]()
Może trochę poczytasz, pomyślisz, a następnie będziesz miał coś do powiedzenia w temacie....?

co do sprawy wycinki drzew, to nóż sie w kieszeni otwiera. gospodarke tutejszych leśnitw można porównać do rabunkowej. podczas ostatnich polowań miałem okazje pobiegać po lasach w okolicy łagowa, masakra co drzewa się wycina. nie znajdziesz lasu w którym jakieś twarde drzewo nie było cięte(szok), i niech nikt mi nie wkreca ze tak ma być a w miejsce wyciętych drzew sa nowe nasadzenia(ktore beda takie jak te drzewa za 50/60 lat).Tak samo jak bylo z drzewem ciętym z szlaku którym ma biegnąć długo oczekiwana autostrada, wyworzono je pociągami, tirami za granice a kilka miesiecy później drzewo już importowano z niemiec, a na dzień dzisiejszy organizuje sie przetargi o twarde drzewo

ale co my tu

off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.
wątek lasu co dla niego dobre a co nie, powinien interesować nas wszystkich . Ja nie wiem prawie nic na te tematy . Jeśli ktoś sie na tym zna to niech opisze . Co i kiedy można, kiedy bardzo przeszkadzamy , jakieś lęgowe historie .W przystępnym języku .
O leśnym kłusownictwie słyszałem od leśniczych pod Kielcami. Podobno mają lepszy sprzęt niż lasy państwowe dłużyce traki , kombajny , nie mówiąc o plobownicach.
O leśnym kłusownictwie słyszałem od leśniczych pod Kielcami. Podobno mają lepszy sprzęt niż lasy państwowe dłużyce traki , kombajny , nie mówiąc o plobownicach.
stary dyfer