Nowa instalacja i deska rozdzielcza...

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » wt sty 03, 2006 9:39 am

NuVo pisze:A taki alternator pociągnie akumulator 225 Ah?Bo taki mam,od ciężarówki i boje sie że jedna elektrownia pod maską to będzie za mało :(
ja tam super jakimś fachowcem elektrykiem nie jestem, ale mam obawy, żę nie pociągnie....spali sie poprostu....
albo 2 elektrownie załóż, albo szukaj czegoś od tej ciężarówki :) Aha, no i koniecznie dobry elektroniczny regulator napięcia!

takie moje skromne zdanie :)
Szalony Iwan EVO (kto by zliczył!)
;)

Awatar użytkownika
szarlotka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szarlotka » wt sty 03, 2006 11:33 am

GUTMAN pisze:
szarlotka pisze: alternator boscha z audi 2.5 tdi. mocowania identyczne, kwestia przedłużenia naciągu paska, dolne otwory pasują. prądu jeszcze nigdy nam nie brakło choć włączone wszystko na raz razem z winczem :D
no właśnie czegoś takiego szukamy! albo coś od jakiegoś dostawczego, chociażby od VW Trasportera,tez sa elegnackie. Narazie mamy japoński wynalazek po tunningu - coś koło 100A przerobiony na samowzbudzający sie, ale mam pewne obawy że skurczybyk sie kiedyś skopci, bo sie grzeje niemiłosiernie! Jeśli można spytać to ile cię kosztował ten alternator?
no raczej się skopci... kiedyś w najmniej dobrym momencie. niepamiętam dokładnie ale coś koło 150 zeta. był jeszcze a nie wiem czy jest taki piękny alti 250 amper chłodzony cieczą. piękny! ale to dla mnie kapke za dużo prądu a ten co jest daje rade na dwa aku: 180 centry i chyba 80 optimy. chodzi do dziś :D
Monster Stodoła

darek4x4

Post autor: darek4x4 » wt sty 03, 2006 12:32 pm

Alternator żeby się skopcił musi dostać za duży odbiornik naprzykład 8 kw na wciągarce to tak ale akumulator mu nieda rady chyba że go rozładujesz na maxa .
Natomiast zbyt mały alternator nie będzie w stanie podładować akumulatora
ja to mam szczęście

Awatar użytkownika
NuVo

Post autor: NuVo » wt sty 03, 2006 3:06 pm

Darek wielkie dzięki!Też tak sądziłem,niewiem czy podejdzie coś od ieżarówki,będziem kombinować :)
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"

darek4x4

Post autor: darek4x4 » czw sty 05, 2006 11:51 am

Gość z Suchej Beskidzkiej czy gdzieś tam chandluje uazami i nie tylko miał kiedyś alternator specjalny do uaza radiostacji może w tą strone napewno ogłasza się mocno tutaj na giełdzie pozdro i powodzenia w motaniu
AAA pamiętaj kup sobie dwarazy więcej wsuwek kabel oczek itp niż ci się wydaje że możesz złużyć ( patrz w sklepie bo niektóre są bardzo badziewne za miękie)
Pozdrowienia
ja to mam szczęście

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » czw sty 05, 2006 7:45 pm

ja tam super jakimś fachowcem elektrykiem nie jestem, ale mam obawy, żę nie pociągnie....spali sie poprostu....
nie obawiaj się nie spali się......jedno z drugim, nie ma nic wspólnego.Alternator ma za zadanie na bieżąco uzupełniać aku....jeżeli byś miał na maxa włączonych odbiorników(halogeny x10, wyciąg,+np.radio "safari"),alternator byłby słaby..np 50wat,to może......ale pojemność duża aku...nie przeszkadza.
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
NuVo

Post autor: NuVo » wt sty 10, 2006 11:12 pm

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79745947#photo

Może być taki przekaźnik zastosowany w instalacji Uazowej,np.do świateł?Czy coś mocniejszego?Bo w tej co mam to tylko skrzynka od bezpieczników jest i przekaźnik od zapłonu,nawet jakis cham zanim kuiłem to knefle powyrywał...

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 10, 2006 11:54 pm

NuVo pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79745947#photo

Może być taki przekaźnik zastosowany w instalacji Uazowej,np.do świateł?Czy coś mocniejszego?Bo w tej co mam to tylko skrzynka od bezpieczników jest i przekaźnik od zapłonu,nawet jakis cham zanim kuiłem to knefle powyrywał...
Może być i będzie robił :)2 Idź na szrot i z poldolota lub fiata125p wymontuj sobie podstawkę z kostkami pod przekaźniki na pięć sztuk i bedzisz miał pożądek z przekaźnikami
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » wt sty 10, 2006 11:58 pm

tak jest.. przekaznik od swiatel m.in od malca
robi :)2
Obrazek

Awatar użytkownika
kedek
Kontaktowanie:

Post autor: kedek » śr sty 11, 2006 10:38 am

ja na desce, czyli płycie z ryflówki dopasowanej do oryginalnej deski o wymiarach kartki A4 (wstępny szkic), planuje zamontować olej, amperomierz i paliwo - oryginalne, termometr (fot.1) elektroniczny dla pełnej kontroli ;) , 4 kontrolki, coś w rodzaju stacyjki czyli wyłącznik z kluczykiem, duży przycisk do rozrusznika typu "drzwi w tramwaju", pierdolnik do LPG i 6 dużych przełączników...

Obrazek
fot.1
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » śr sty 11, 2006 10:46 am

no niby fajnie... ale w niskcih temperaturach wyswietlacz termometru moze nie dzialac :roll:
no ale nikt Ci nie kaze jezdzic zima :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » śr sty 11, 2006 11:02 am

pod woda tez nie dziala :)21
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Awatar użytkownika
kedek
Kontaktowanie:

Post autor: kedek » śr sty 11, 2006 2:13 pm

Pod wodą zwykły też nie działa, a przy - 15 jeszcze świecił ;)
jedyny megafeler jest taki, że nie ma podświetlania :(
bede musiał jakąś małą diode od środka zapodać chyba...
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania

Awatar użytkownika
NuVo

Post autor: NuVo » śr sty 11, 2006 3:02 pm

Ja mam takie pierdoniki do rozrusznika i do grzania,tylko musze przekaźnik od świec zdobyć i do rozruchu też,ale to raczej coś moscniejszego trzeba niż ten z allegro.

darek4x4

Post autor: darek4x4 » śr sty 11, 2006 5:47 pm

Termometr w niskich działa a w wsokich temp nie rozlewa się wyswietlacz ja tak miałem w 125p

Przekaźnik jest ok ale polecam polskie taki włoski rozleciał mi się ( wypadł z obudowy).
Ja na takim przekaźniku miałem wentylator wytrzymał chocaż wyłącznik zamontowany prosto na silniku spalił się ( wiem było źele zrobione), mam na takim podawany prąd sterujący do rozrusznika i działa 1,5 roku
jak chcesz coś mocniejszego to takie kwadratowe całe metalowe od stara ale i cena jest większa na nowych są napisane obciążenie
na 20 A można powiesić 240 Watów
ja to mam szczęście

Awatar użytkownika
Telesfor11

Post autor: Telesfor11 » śr sty 11, 2006 7:07 pm

Ostatnio widziałem -muscel po małym dłubanku-YELLOW
Miał ciekawą zmote

chyba 15cm na 20cm w ryflu wycięta dziura a w niej
skrzynka przekazników razem z bezpiecznikami (mówił: "jakiś fiacik ~`)
może walnie jakąś fote
uaz 469b 80`

RATUNKU BUDA SPADA :((((((

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”