Silnik 52 DL-T
Moderator: s3R
Silnik 52 DL-T
Czy ktoś z was miał do czynienia z tym silnikiem?
Szczególnie chodzi o usunięcie EGR i skutki z tym związane.
Szczególnie chodzi o usunięcie EGR i skutki z tym związane.
FORTITUDINE VINCIMUS
Re: Silnik 52 DL-T
A widzisz silnik może i jest prosty. Jednak jest piękne ustrojstwo zwane EGR oraz magiczna skrzyneczka z okablowaniem, które rozchodzi się we wszystkie strony, a nazywa się emission control box - włącznie z gniazdem diagnostycznym. Moc samochodu obniżona do 98KM by spełniać normę Euro.
FORTITUDINE VINCIMUS
Zakupiłem Rockiego z 1999 roku. Mam takie cudeńko. I w porównaniu z poprzednim jest nieco słabszy.
FORTITUDINE VINCIMUS
Ukrywa się na fotach z ostatniej relacji MT Rally. http://terenowo.pl/extreme/mt-rally-a-m ... rosta.html
Jak jeździ? Uważam, że znacząco czuć różnicę w mocy. Porównanie mam do resoraka z 91 roku, które było dłubnięte przez Profesorra a także do Rockiego Olina, który jest na podobnym podwoziu ale z 94 roku. I przy oponach większych niż standardowe te dwa samochody są żwawe. Nie wiem jeszcze jak kondycja turbo i coolera czy nawet wtrysków ale sam silnik pracuje jak zawsze cudownie. Co do spalania to mam kilka przemyśleń i zastrzeżeń. Zawieszenie jeszcze standardowe ale duuużo wygodniejsze, stabilniejsze i w terenie naprawdę niczego sobie. Nawet belka pod reduktorem jak pług nie bardzo mnie wkurzała na Poligonie Drawskim. Narazie bajka. Jak się zacznie motanie to będzie więcej wątków.
Jak jeździ? Uważam, że znacząco czuć różnicę w mocy. Porównanie mam do resoraka z 91 roku, które było dłubnięte przez Profesorra a także do Rockiego Olina, który jest na podobnym podwoziu ale z 94 roku. I przy oponach większych niż standardowe te dwa samochody są żwawe. Nie wiem jeszcze jak kondycja turbo i coolera czy nawet wtrysków ale sam silnik pracuje jak zawsze cudownie. Co do spalania to mam kilka przemyśleń i zastrzeżeń. Zawieszenie jeszcze standardowe ale duuużo wygodniejsze, stabilniejsze i w terenie naprawdę niczego sobie. Nawet belka pod reduktorem jak pług nie bardzo mnie wkurzała na Poligonie Drawskim. Narazie bajka. Jak się zacznie motanie to będzie więcej wątków.
FORTITUDINE VINCIMUS