Parę dni temu drogą kupna nabyłem takie ciasteczko, przesiadka z V6 ale pierwsze auto terenowe i tu mam kilka pytań dotyczących użytkowania Blazera.
Wiadomo, pakiet startowy czyli filtry płyny świece rejestracja itd natomiast pierwsze pytanie to gaz. Za instalacje 4 generacji prawie 4 k do zapłacenia. Po kupnie auta i przejechaniu całej Polski spalanie autostradowe na tempomacie 130 13 litrów gazu miasto pewnie do 20 litrów więc instalacja szybko się zwróci.
Czy polecacie instalacje 4 generacji czy starsza?
Po pierwszym wyjeździe w teren zakopałem się , a jak
Niestety tylne koła buksowaly (spadek do tyłu jakieś 20 stopni, błoto i mokra trawa). Nie zdążyłem załączyć napędów i tu pytanie - instrukcje ściągnąłem i żeby napędy się załączył trzeba się toczyć i wtedy ok. Ja stałem w miejscu i jakoś nie zaskoczyły. Nie mniej chciałbym sprawdzić organoleptycznie czy wszystko ok. Jak? Warsztat? Teren?
Blazerek nie ma rdzy, nie będzie katowany w terenie raczej auto rodzinne stąd kolejne pytanie - zawsze po kupnie auta konserwowalem podwozie. Robić tak samo przy aucie z ramą?
Ponadto przydałaby się krata oddzielająca bagażnik od tylnej kanapy. Czy coś takiego wogole występowało w tych modelach?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i odpowiedzi bardziej zaawansowanych użytkowników.
Pozdrawiam Mike