StreetPilot 2610

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
wrobelxx

StreetPilot 2610

Post autor: wrobelxx » wt lut 22, 2005 3:44 pm

Chciałbym sie dowiedzieć czegoś wiecej moze ktos mial to w reku oczywiscie informacje na stronach producenta juz znam
Swoje prywatne spostrzezenia jak sie odnosi do street pilota III do Qesta i do 176 lub 276
Prosze o info

Awatar użytkownika
Krecik

Re: StreetPilot 2610

Post autor: Krecik » pt lut 25, 2005 3:01 pm

wrobelxx pisze:Chciałbym sie dowiedzieć czegoś wiecej moze ktos mial to w reku oczywiscie informacje na stronach producenta juz znam
Swoje prywatne spostrzezenia jak sie odnosi do street pilota III do Qesta i do 176 lub 276
Prosze o info

Mialem w ręku. Ładne, szybkie, kolorowe. Nie jestem zwolennikiem dotykania ekranu palcami (szczególnie gdy te palce są zabłocone) wiec ekran dotykowy w moim przypadku tak sobie sie sprawdzał. Druga wada - zasilanie tylko z kabla, czyli o przenoszeniu mozna zapomnieć.

Kupiłem 276c , większy wyswietlacz, wygodniejsze użycie, przyzwoity akumulator, itd itp :) Jak narazie jestem bardzo z niego zadowolony i nie zamienię na nic innego:)

Aha, miałem wczesniej street pilota (pierwszego, nie III), ale nie dało się na tym pracowac przy dokładnej mapie.

SP ma tę przewagę nad 276c że działa na CFy, wiec tańsze te karty pamięci są. Ale nie jest to aż taka przewaga zeby go pobic :)
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Kosiak

Post autor: Kosiak » wt mar 01, 2005 10:05 pm

SP III zostal wlasnie wycofany z oferty, mial juz stary wolny procesor.
176 C - nie ma routingu i ma gorszy wyswietlacz niz 276C.
Quest - najwiecej na raz w pakiecie przy tej cenie, ale maly wyswietlacz moim zdaniem jak do auta. Do reki nie ma mozliwosci obrocenia ekranu (poziomo/pionowo) jak poprzednik GPS V. Tu dodatkowo ksztalt anteny powoduje ze niewygodnie sie go trzyma.
Moim zdaniem zdecydowanie 276 Color. Tanszy a funkcjonalnosc SP 2610. Jak Ci zalezy na mapach Europy Zachodniej, zawsze mozesz dokupic dodatkowy pakiet.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”