Szmaty przeglądają forum!!!

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Szmaty przeglądają forum!!!

Post autor: Bartas » śr kwie 27, 2005 8:42 am

W sobotę w Poznaniu spod Cytadeli skąd miałem jechać na ewentualny piknik i pisałem o tym na forum swego czasu że startuje właśnie stąd. próbowano mi ukraść Nissana Patrola GR, skurwiele wyłamali mi zamki "łamakiem" z obu stron !! :evil: Dostali się do środka i [cenzura] poddali się bo autko ma swoje patenty, alarmy, a na dodatek to chyba najbardziej oznakowany Patrol w Polsce :)21 Pedał ukradł gaz paraliżujący ze skrytki -> a chciałem go podłączyć aby poczekał na mnie chwilkę :)21
[cenzura] jak bym ich dopadł :)24 na 100% ktoś został by kaleką :)18
ja albo oni :)24

Dopadne gnoja :)11 i ...... Potem opowiem. Nie rzuca się słów na wiatr !!

Mam jednak przypuszczenie że szmaty przeglądają forum :o Nie dawno Michałowi Patrol zginął, a w Poznaniu zginęło troszkę pojazdów 4x4*
Od dzis tylko na priva piszę gdzię autko itp.

*dane pochądzą z wiarygodnego źródła

Znakujcie podzespoły i to bardzo mocno, dodatkowo polecam specyficznie nacinać, nawiercać tak aby zamaskowywanie przez nich stawiało bardzo duzy problem lub było nie do szlifowania itp., później sfotografujcie oznakowania, może to pomóc wyjebywać handlarzy, paserów części naszych pojazdów. Myślę o jakimś jeszcze zabezpieczeniu robiącym karę gadą [cenzura]

Pozdrawiam Wszystkich Uczciwych, proszę abyście mieli to na uwadzę, nikomu tego nie życzę no tylko tym pedałom aby se nawzajem kradli
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

plakiet

Post autor: plakiet » śr kwie 27, 2005 9:30 am

smutne... o ile to prawdziwa prawda co piszesz.
ale w każdej dużej grupie ludzi znajdzie się jakaś menda.

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » śr kwie 27, 2005 9:35 am

tak tylko przypuszczam, mogę się mylić, ale forum jest ogólno dostępne a margines wszędzie istnieje :(
Może to tylko zbieg okoliczności :roll:
W każdym bądź razie trza być ostrożnym :)2
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

Awatar użytkownika
janusz k160

Re: Szmaty przeglądają forum!!!

Post autor: janusz k160 » śr maja 04, 2005 8:57 pm

Znakujcie podzespoły i to bardzo mocno, dodatkowo polecam specyficznie nacinać, nawiercać tak aby zamaskowywanie przez nich stawiało bardzo duzy problem lub było nie do szlifowania itp., później sfotografujcie oznakowania, może to pomóc wyjebywać handlarzy, paserów części naszych pojazdów. Myślę o jakimś jeszcze zabezpieczeniu robiącym karę gadą [cenzura]

Jak masz możliwość to puść fotki gdzie najtrudniej zniszczyć ( ewent. jest to niemożliwe) zrobione oznakowania. Może być na prw, nie jestem paserem, też mam obawy o swojego parchola co 4 miechy w bólach powstawał. Nie jestem mechanikiem samochodowym, więc du.pa ze mnie w tym temacie!! Swoją drogą ręce skur.wielowi bym w drzwiach połamał gdybym dopadł a potem bym zeznawał, że się przewrócił podczas próby ucieczki :lol: :lol: A wy szmaty co to forum przeglądacie liczcie się z tym, że my też mamy znajomych w waszym środowisku ( niektórzy mają z nami coś wspólnego towarzysko)- a wtedy nie ma zmiłuj się!!. I pan policjant nie pomoże- gnaty połamane. Aut szukajcie tak jak my - za granicą ( tylko my nie kradniemy). :roll:
Bartas-nogi z dupy i za GR-em go!!

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » śr maja 04, 2005 10:38 pm

Mi chcieli kiedyś zapas rąbnąć. Następnym razem się zastanowi bo go troszki nerki bolały. Baton zrobił swoje.

Wojciechrr
Kontaktowanie:

Post autor: Wojciechrr » czw maja 05, 2005 7:08 am

a co grozi jak kogoś jebniesz kołkiem? można się bronić, czy lepiej nie ?? :wink:

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » czw maja 05, 2005 7:19 am

Złodziejowi złapanemu na gorącym uczynku prokurator co najwyżej pogrozi palcem - szczególnie jeśli jest nieletni... Tak więc jak się dorwie takiego delikwenta to najlepiej spuścić mu wychowawczy wpierdol ze wskazaniem na połamanie jednej lub obu kończyn górnych coby gnoja szacunku do cudzej własności nauczyć... Sądy do tego celu zupełnie się nie nadają :evil:

Wojciechrr
Kontaktowanie:

Post autor: Wojciechrr » czw maja 05, 2005 7:25 am

ale co grozi za poproszenie klienta o odejście od mojego samochodu?

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw maja 05, 2005 7:36 am

Obawiam sie ze to samo, jakbys to ty napadl i pobil go na ulicy...
Pamietam taki drastyczny przypadek, jak bandyci napadli w nocy z nozami i siekierami dom, gdzie mieszkala rodzina. Ojciec rodziny jednego z nich zabil - i odpowiadal jak za normalne zabojstwo.
Bo przekroczyl granice obrony koniecznej, a powinien takiego napastnika grzecznie poprosic o opuszczenie domu i niezabijanie jego zony i dzieci...

Jestem jak najbardziej za tym, zeby zlodziejowi spuscic takie manto, zeby na trwale obrzydzic mu dotykanie cudzej wlasnosci, niestety, najczesciej widzimy tylko ich skutek dzialania (albo nie widzimy - jesli auto zniknie..)

No i zawsze trzeba miec na uwadze ze zlodziej moze byc od nas silniejszy i miec ostre narzedzia, wiec to my mozemy bardziej ucierpiec na takiej interwencji.

Wojciechrr
Kontaktowanie:

Post autor: Wojciechrr » czw maja 05, 2005 8:46 am

Miałem takie nieprzyjemne zdarzenie swego czasu, że szło pięciu łebków i rzuciło kamieniem w mój samochód i jednemu twarz pękła :roll:
na nieszczęście było to w centrum w południe i widziało, to full ludzi i oczywiście "dlaczego pan go uderzył?'' kur.wa jeszcze musiałem płacić gówniarzowi, żeby nie szedł na policję :evil: ale satysfakszyn jest :)2

nerw mnie puścił :)21

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » czw maja 05, 2005 9:06 am

Najlepiej spuścić łupniok i nie czekać na Policję bo niestety polskie prawo nie dorosło jeszcze do tego aby bronić ofiary a nie sprawców.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » czw maja 05, 2005 9:19 am

Kumpel tak miał. Dorwał złodzieja jak mu się do auta włamywał i zadzwonił po policję. Złodziej dostał dozór policyjny... A kumpel do dzisiaj nie może kupić szyby do auta, bo nietypowe. Gdyby wiedział, że tak będzie to pewnie nie wzywałby policji

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » czw maja 05, 2005 9:19 am

Ja slyszaleem historie o kolesiu ktory mial fajny patent w samochodzie..................na siedzeniu kierowcy zostawial pod pokrowcem deske z wyprostowanymi haczykami na ryby...............zlodziej usiadl i tak zostal do rana :D :)2 ...........z tym ze wlasciciel 3 lata po sadach sie wlukl :)3
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » czw maja 05, 2005 9:23 am

Dlatego tak jak wspominałem nie czekać na policję. Nawet jeżeli wsród nich znajdziesz pobłażanie za swój czyn to prokurator już cosik na Ciebie znajdzie.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » czw maja 05, 2005 12:03 pm

no chyba że prokuratorowi tez rombneli bryke to wtedy bedzie dla ciebie sojusznikiem :)21
Gazy 69

Maq

Post autor: Maq » czw maja 05, 2005 1:05 pm

Bartas, to że ktoś chciał Ci ukraść auto akurat z tego miejsca, o którym na forum pisałeś, to jeszcze nic nie znaczy.

Myślę, że nawet jakby złodzieje rzeczywiście przeglądali to forum to raczej w celu czytania o zabezpieczeniach aut - takimi radami wielu ludzi się tu wymienia. Jakby ktoś (złodziej) chciał ukraść jakieś auto terenowe to raczej nie pchał by się w miejsce, gdzie kilku znajomych z takimi autami się umówiło - to mogłoby się skończyć mordobiciem z wynikiem niekorzystnym dla złodzieja.

No chyba, że to złodziej z tendencjami samobójczymi. wtedy nie należy mu przeszkadzać w realizacji tych tendencji.
LR2 - jej
LR3 - jego

mara

Post autor: mara » czw maja 05, 2005 1:08 pm

scibaSJ pisze:Ja slyszaleem historie o kolesiu ktory mial fajny patent w samochodzie..................na siedzeniu kierowcy zostawial pod pokrowcem deske z wyprostowanymi haczykami na ryby......
:)2 i dorzucić karteczkę że samochód jest własnością prywatną, wejście grozi śmiercią i/lub kalectwem, a wejście pomimo ostrzeżenia jest na własne ryzyko i odpowiedzialność

jak jest np. z odpowiedzialnością właściciela w przypadku kiedy ktoś zostanie pogryziony przez psa na terenie prywatnej posesji a były oznaczenie typu "uwaga zły pies"

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » czw maja 05, 2005 1:56 pm

No ale tu wiesz stracilbys jakby element zaskoczenia :wink:

Wojciechrr
Kontaktowanie:

Post autor: Wojciechrr » czw maja 05, 2005 2:20 pm

scibaSJ pisze:No ale tu wiesz stracilbys jakby element zaskoczenia :wink:
no, i haczyki miałbyś w plecy :wink:

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » czw maja 05, 2005 3:25 pm

scibaSJ pisze:Ja slyszaleem historie o kolesiu ktory mial fajny patent w samochodzie..................na siedzeniu kierowcy zostawial pod pokrowcem deske z wyprostowanymi haczykami na ryby...............zlodziej usiadl i tak zostal do rana :D :)2 ...........z tym ze wlasciciel 3 lata po sadach sie wlukl :)3
kumpla stary zrobil podobny manawr z tym, ze dal deske z gwozdzikami :)21
kolo siedzial cala noc :)23
ale nie przypominam sobie by sprawa miala final w sadzie...
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » czw maja 05, 2005 4:09 pm

moralez pisze:
scibaSJ pisze:Ja slyszaleem historie o kolesiu ktory mial fajny patent w samochodzie..................na siedzeniu kierowcy zostawial pod pokrowcem deske z wyprostowanymi haczykami na ryby...............zlodziej usiadl i tak zostal do rana :D :)2 ...........z tym ze wlasciciel 3 lata po sadach sie wlukl :)3
kumpla stary zrobil podobny manawr z tym, ze dal deske z gwozdzikami :)21
kolo siedzial cala noc :)23
ale nie przypominam sobie by sprawa miala final w sadzie...
Dobre - w swoim aucie mogę robić co chcę - i może mi sąd skoczyć. Nie dajmy się szantażować małą szkodliwością społeczną czynu - juz samo określenie szkodliwość jest po naszej stronie. Jest to moja własność i ja umiem się z nią obchodzić!! A gostka nikt nie zapraszał na przejażdżkę - niech spada + w ryja. (Poniosło mnie). Te skurw.ysy.ny mają większe prawa niz obywatele płacący podatki na ten chory kraj.

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » czw maja 05, 2005 4:47 pm

Ta sprawa byla dawno wiec mozliwe ze juz teraz cos zrobili z tym :wink:

Moralez.......haczyki lepsze bo jak sie nabije na tez zadziory to napewno poczeka na ciebie :)21

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » czw maja 05, 2005 5:05 pm

Taaaa pod warunkiem, że kiedyś np pod tzw wpływem nie zapomnisz że masz takowe w siedzisku i sam na nie nie siądziesz. Prawda??

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » czw maja 05, 2005 5:12 pm

A od czego scyzoryk - wytnie się z haczyków i już!! :D :wink:

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » pt maja 06, 2005 11:22 am

sator6 pisze:Taaaa pod warunkiem, że kiedyś np pod tzw wpływem nie zapomnisz że masz takowe w siedzisku i sam na nie nie siądziesz. Prawda??
Wiadomo....nie ma idealnego zabezpieczenia :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „UWAGA ! Skradziono !”