gdzie mogę kupić silnik?
Moderator: Student
gdzie mogę kupić silnik?
Panowie, proszę o radę.
Gdzie (w okolicach Warszawy) mogę kupić silnik Uazowołgi z osprzętem?
Taki żeby był po dobrym remoncie albo w miarę pewny - no i żeby cena nie była z kosmosu... Chciałbym go wstawić do mojego Gazika.
A i jeszcze jedno musi być na fakturę.
Może znacie także kogoś kto za rozsądną opłatą zamontował by mi takie cudo w Gazie?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Pozdrawiam
Gdzie (w okolicach Warszawy) mogę kupić silnik Uazowołgi z osprzętem?
Taki żeby był po dobrym remoncie albo w miarę pewny - no i żeby cena nie była z kosmosu... Chciałbym go wstawić do mojego Gazika.
A i jeszcze jedno musi być na fakturę.
Może znacie także kogoś kto za rozsądną opłatą zamontował by mi takie cudo w Gazie?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Pozdrawiam
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
Pakjusz miał jakiś silniczek po remoncie !pakjusz_pl pisze:Pierug 13 pisze:Na moje to wymęcz te co masz od uaza a potem kup sobie inny po co kase od razu chcesz wydawać. I przynajmnie będziesz miał czas na szukanie innego.
No nie pali mi sie tak.... ten co jest teraz motor to zajezdze potem wstawie cos lepszego... a ten drugi motor co mam po remoncie igielke to bede chcial sprzedac... ile moge rzadac za taki silnik po generalnym remoncie????
Ale cheba nie na fak_tórkę

Pozdrowienia z Łodzi miasta Łodzi
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
wziasc mozna tyle ile ktos jest sklonny zaplacic i to chyba jedyna sensowna odpowiedzpiotr759 pisze:Mam pytanie - przystępna cena za silnik uaza lub woła taki po remoncie to ile, według Was jest? Bo sam koszt zrobienia remontu tj nowe szklanki ,tłoki, pierścienie, szlif wału, wałka rozrządu, zrobienie głowicy to koszt myślę ok. 2000 zł! Więc ile można wziąć za taki zrobiony motor?

sa po ok 3tys
chyba faziuaz pisal ze remont czesci +1k zl

to znaczy ile? +1k zł? Czyżby 1000 zł?wupasek pisze:wziasc mozna tyle ile ktos jest sklonny zaplacic i to chyba jedyna sensowna odpowiedzpiotr759 pisze:Mam pytanie - przystępna cena za silnik uaza lub woła taki po remoncie to ile, według Was jest? Bo sam koszt zrobienia remontu tj nowe szklanki ,tłoki, pierścienie, szlif wału, wałka rozrządu, zrobienie głowicy to koszt myślę ok. 2000 zł! Więc ile można wziąć za taki zrobiony motor?![]()
sa po ok 3tys

to prawda jezeli klient przycisniety do muru, to rowniez drozej mozna opylicwupasek pisze:wziasc mozna tyle ile ktos jest sklonny zaplacic i to chyba jedyna sensowna odpowiedzpiotr759 pisze:Mam pytanie - przystępna cena za silnik uaza lub woła taki po remoncie to ile, według Was jest? Bo sam koszt zrobienia remontu tj nowe szklanki ,tłoki, pierścienie, szlif wału, wałka rozrządu, zrobienie głowicy to koszt myślę ok. 2000 zł! Więc ile można wziąć za taki zrobiony motor?![]()
sa po ok 3tys

powiem tak.. chodzą po 3-4 tysiace ale i taniej.. zależy od stanu i pieniędzy w niego włożonych..wupasek pisze: sa po ok 3tys
i śmieszą mnie troche wypowiedzi typu remont silnika to 1000 zeta czy 2.. trzeba sobie zdać sprawe jaki remont.. czy cały na nowych częściach wtedy wychodzi max drogo bo wymieniasz wszystko czy np. fachman otwiera silnik i stwierdza ze do wymiany tylko jeden tlok bo pozostale maja luzy 'tylko' w gornej granicy normy..
więc może piszcie o jakim remoncie mówicie i o jak zdezelowanym silniku.. bo ludzie później po takich wypowiedziach idą do mechaników którzy znają się na rzeczy i proszą o super remont za kilkaset zł.

a tak w ogóle to okazje sie zdarzają tylko trzeba je umieć zdiagnozować i szybko znaleźć...
przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
"Cierpliwości chopie
Pali się ? "
Jakby to powiedzieć - odrobine.
Po prostu kończy się rok i muszę mieć koszty...więc teraz jest szansa żeby coś kupić.
A po pierwszym stycznia napewno nie będzie kasy na takie zabawy jak wymiana silniczka - aż do listopada
Pali się ? "
Po prostu kończy się rok i muszę mieć koszty...więc teraz jest szansa żeby coś kupić.
A po pierwszym stycznia napewno nie będzie kasy na takie zabawy jak wymiana silniczka - aż do listopada

błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
OK i wszystko jasne ..................Babol pisze:"Cierpliwości chopie
Pali się ? "
za 3,4 tauzeny.....to ja mam taki silnik ze na uazo-wołgę nie chciał by naszczać....(sorry za określenie)kubas pisze:typowy sposób myślenia..![]()
wiesz ja moge chcieć uaza w oryginale ze 1000 zł i możesz mi go załatwić tylko nie pisze tutaj o posiadaniu uaza czy silnika ale o PORZĄDNIE zrobionym remoncie.wszystkim można jeździć.. pytanie co kto woli.
widzisz i znów przedstawiasz ten sam rodzaj myślenia tylko że mówisz o innym silniku.. tak zwane błędne koło..faziuaz pisze:za 3,4 tauzeny.....to ja mam taki silnik ze na uazo-wołgę nie chciał by naszczać....(sorry za określenie)kubas pisze:typowy sposób myślenia..![]()
wiesz ja moge chcieć uaza w oryginale ze 1000 zł i możesz mi go załatwić tylko nie pisze tutaj o posiadaniu uaza czy silnika ale o PORZĄDNIE zrobionym remoncie.wszystkim można jeździć.. pytanie co kto woli.
bo możesz sobie ten "super" silniczek za 3 tysie kupić albo porzadną uazo-wołgę.. tyle że ten Twój silniczek nie będzie w tak dobrym stanie jak uazo-wołga po kompletnym remoncie na nowych częściach.. (i wiadomo który dłużej pochodzi).
to jest kwestia indywidualnego wyboru ja już swojego dokonałem.
przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54