Wymiana rozrządu-pilne
Moderator: Kosiarz
Wymiana rozrządu-pilne
Witam szanowną Brać. Pytanie dotyczy wymiany rozrządu w Gr, silnik RD28. Dowiedziałem się, że podobno przy wymianie rozrządu, trzeba wymienić pompę. Niewiem czy to prawda, czy to lipa. Znajomy wymienił pasek i za 3 miesiące wszystko jeb...o zwielkim szumem. Mówi, że drugi raz tego nie zrobi.
Czy miał rację czy taki zbieg okoliczności. Z mechaniki jestem noga, więc pytam. Nie chciałbym w nowym nabytku robić kapy (przynajmnij od razu).
Sprawa o tyle pilna, że jutro mam wymiane paska a auto już stoi u Fachmana. Proszę o sugestie i podowiedzi.
PS. Jeżeli coś było na ten temat, to sorki - nie znalazłem.
Czy miał rację czy taki zbieg okoliczności. Z mechaniki jestem noga, więc pytam. Nie chciałbym w nowym nabytku robić kapy (przynajmnij od razu).
Sprawa o tyle pilna, że jutro mam wymiane paska a auto już stoi u Fachmana. Proszę o sugestie i podowiedzi.
Trolu
TJ Rubicon (series)
Suzuki King Quad 750Axi
501-404-964
TJ Rubicon (series)
Suzuki King Quad 750Axi
501-404-964
Re: Wymiana rozrządu-pilne
pierwsze słyszeTrolu pisze:Witam szanowną Brać. Pytanie dotyczy wymiany rozrządu w Gr, silnik RD28. Dowiedziałem się, że podobno przy wymianie rozrządu, trzeba wymienić pompę. Niewiem czy to prawda, czy to lipa. Znajomy wymienił pasek i za 3 miesiące wszystko jeb...o zwielkim szumem. Mówi, że drugi raz tego nie zrobi.

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
A tak w ogóle to lepiej znajdz ŚPECHLIKA który faktycznie ma pojecie o terenowcach jesli czegos sam nie dasz rady bo wiedza niekrórych ma wiele do życzenia
P.S. zwróc uwage na rodzaj kół bo były dwa rodzaje pasków z zebem płaskim i pól okrągłym płaski jest nowszy 

Każdego należy wysłuchać nie ze wszystkim musisz się zgadzać
Nie no mój Fachman jest wielce OK
Jeżeli jest coś konieczne do zrobienia to zawsze mnie informuje o tym i zawsze wie co w trawie piszczy. Chłop zna się na klockach lego
.
Tym razem nic mi nie zgłaszał (a to już czwart mój patrol), więc dlatego to pytanie. Bom zwątpił w jego wiedze (Tomasz mam na imie - więc mogłem)
Właśnie ten parch jest z 94r i w tym roku była ta zmiana pasków.
Dzieki za inormacje.

Tym razem nic mi nie zgłaszał (a to już czwart mój patrol), więc dlatego to pytanie. Bom zwątpił w jego wiedze (Tomasz mam na imie - więc mogłem)

Właśnie ten parch jest z 94r i w tym roku była ta zmiana pasków.
Dzieki za inormacje.
Trolu
TJ Rubicon (series)
Suzuki King Quad 750Axi
501-404-964
TJ Rubicon (series)
Suzuki King Quad 750Axi
501-404-964
A tak jako ciekawostke od rozrządu powiem wam ze w JC (z rególy czesci z wietnamskiego buszu) maja dostepny orginalny napinacz (lub rolke zmieniałem to i to i jadna kupowałem w salonie wiec nie pamietam która Y60 97r) o kilka razt tansza jak w ASO numer i producent zgadza sie co do joty

Każdego należy wysłuchać nie ze wszystkim musisz się zgadzać
Cosik też ostatnio przy zmiance zaczęło mi ...maxi pisze:A tak jako ciekawostke od rozrządu powiem wam ze w JC (z rególy czesci z wietnamskiego buszu) maja dostepny orginalny napinacz (lub rolke zmieniałem to i to i jadna kupowałem w salonie wiec nie pamietam która Y60 97r) o kilka razt tansza jak w ASO numer i producent zgadza sie co do joty![]()
![]()
![]()

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Czy te nowsze sa po liftingu 93, czy to sie jakos inaczej wyroznia? A moze jak zwykle w Nissanie raz jest tak raz inaczej i niestety trzeba za kazdym razem miec czujnosc przed zakupem.chermol pisze:nie odwrotnie, płaski a raczej trapezowy jest nowszyMiskiller pisze:a nie odwrotnie ?maxi pisze: były dwa rodzaje pasków z zebem płaskim i pól okrągłym płaski jest nowszy
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- Miskiller
-
nie, ja mam napedzana paskiem klinowym... a mowa byla o pasku rozrzadu...chermol pisze:a ty masz na korbkę napędzaną - czy jak ?
a co do zebow to sie nie zgodze... starszy ma trapezowe a nowszy okragle... stoi u mnie na warsztacie 96 i ma okragle zeby, obok niego 90 i trapezy...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
no to jest nas dwóch miskillerMiskiller pisze:nie, ja mam napedzana paskiem klinowym... a mowa byla o pasku rozrzadu...chermol pisze:a ty masz na korbkę napędzaną - czy jak ?
a co do zebow to sie nie zgodze... starszy ma trapezowe a nowszy okragle... stoi u mnie na warsztacie 96 i ma okragle zeby, obok niego 90 i trapezy...