Mocowanie klamotów i szpejów
Moderator: Marcin-Kraków
Mocowanie klamotów i szpejów
Witam!
Chciałbym zapodać nowy temat, szczególnie dla praktyków z wypróbowanymi sposobami. Chodzi mi mianowicie o praktyczne sposoby i patenty, oraz opinie nt. mocowania np. kanistrów, kół zapasowych, skrzynek transportowych, lifta i innych szpejów do bagażnika dachowego w czasie wypraw. Za wszystkie uwagi i podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdr.
Chciałbym zapodać nowy temat, szczególnie dla praktyków z wypróbowanymi sposobami. Chodzi mi mianowicie o praktyczne sposoby i patenty, oraz opinie nt. mocowania np. kanistrów, kół zapasowych, skrzynek transportowych, lifta i innych szpejów do bagażnika dachowego w czasie wypraw. Za wszystkie uwagi i podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdr.
herman
Ano problem w tym, że widziałem kilka firmowych bagaznikow i miały one kilka wspawanych uchwytów do mocowania konkretnych gadżetow. Oczywiscie tych gadżetów nie było przy bagazniku i tylko mogłem sie domyślac do czego to służy. Z tego wnioskuję, że oprócz pasów z zapadką są inne możliwości, szczególnie dla kół, liftów itp. I stąd moje pytanie o Wasze doświadczenia praktyczne. Pozdr.
herman
dla koła chyba najlepiej dospawać kawałek blachy w którym się wspawa śruby które spasują do otworów w feldze i będzie trzymać wyśmienicie. Jakby zastosować śruby oryginalne a wspawać tylko nakrętki, to jeszcze będzie komplet 5 zapasowych śrub 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006