Spreżyny
Moderator: Mroczny
- lesio jeep
-
-
- jestem tu nowy...
preżynki
ja zalozylem do XJ nowe sprezyny, przystosowane twardoscia do zderzaka z wyciagara i dluzsze o jakies 5cm koszt 1000pln-ów ale trza doliczyc dobre, mocne amory(po 440pln-ów za sztuke) bo orginalne pomimo iz nowe i przedluzone (dol na tulejach), to nie tlumia nic a nic
Re: preżynki
O jezu, z czego one są że tyle kosztowały ?motorx pisze:ja zalozylem do XJ nowe sprezyny, przystosowane twardoscia do zderzaka z wyciagara i dluzsze o jakies 5cm koszt 1000pln-ów
'90/91 XJ 2.1TD Limited
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
-
Bilstein sport około 500 PLN za sztukę , a w przypadku auta do ostrej zabawy z dużym / czyt. ciężkim/ silnikiem aby uzyskać odpowiednią charakterystykę zawieszenia na kółko trzeba montować po 2 sztukilesio jeep pisze:to cie ogolili jak lysego brzytwamocne amory(po 440pln-ów za sztuke)
![]()
temu co ci je sprzedal daj po mordzie zeby nie myslal ze tylko ..........maja Jeepy
ps szukalem po necie tak drogich nie znalazlem

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
- lesio jeep
-
ja pomiatam na Procomp MX6 placilem po 75 euro za sztuke
i jeste z nich zadwolony regulowana twardosc na autostrade po tu takowe sa i na pustynie bo tam lubie i jeszcze 4 inne posrednie
nawet do wyczynowych rajdow
kiedy mozna samemu zamowic nawet na drogim koncu swiata
bo przeplacajac podwujnie nie podnosisz jakosci szpeja a tylko swoje
Ego
i jeste z nich zadwolony regulowana twardosc na autostrade po tu takowe sa i na pustynie bo tam lubie i jeszcze 4 inne posrednie
tak bylo w latach 70/80 teraz technika poszla do przodua w przypadku auta do ostrej zabawy z dużym / czyt. ciężkim/ silnikiem aby uzyskać odpowiednią charakterystykę zawieszenia na kółko trzeba montować po 2 sztuki
nawet do wyczynowych rajdow

tu sie zgadzam ale dlaczego dawac 100% marze dla posrednikaNie ma rzeczy DOBRYCH i tanich!
kiedy mozna samemu zamowic nawet na drogim koncu swiata
bo przeplacajac podwujnie nie podnosisz jakosci szpeja a tylko swoje
Ego
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
-
- jestem tu nowy...
tak czy siak dobry amor o zwiekszonym skoku to wydatek a sprowadzic oczywiscie mozna wszystko i zewszad, ale doliczajac koszt przesyki (zakladam ze bez VAT-u i zanizajac wartosc bo inaczej wyjdzie na to samo) oraz brak mozliwosci reklamacji (czas realizacji zliczysz w miesiacach) to pozorna oszczednosc 

4lx4
Re: Spreżyny
... przerabiałmarcinv6 pisze:Witam! Panowie, czy ktoś przerabiał temet innych sprężyn z przodu w Cherokee, montowanych w celu podniesienia tudzież utwardzenia powyższego tzn. czy pasują z jakiegoś auta?

TYLKO kilka(naście) Jeepów ... czasami nawet jakaś sztuka sprawna 

Re: preżynki
mowa OME - w/w ceny są raczej dla tej marki w cenach detalicznych normalne - jakość jest bardzo dobra.motorx pisze:ja zalozylem do XJ nowe sprezyny, przystosowane twardoscia do zderzaka z wyciagara i dluzsze o jakies 5cm koszt 1000pln-ów ale trza doliczyc dobre, mocne amory(po 440pln-ów za sztuke) bo orginalne pomimo iz nowe i przedluzone (dol na tulejach), to nie tlumia nic a nic
Trzeba mieć na uwadze fakt, że ta firma robi lifty przeważnie tylko na 2" - a w XJ to nie za wiele

- lesio jeep
-
lesio jeep pisze:Seb a ty wiesz ze jestes drozszy nisz francuskie HIENY![]()
mimo ze oni placa 1500 euro swoim mehanixom
przemysl to

Jak pracowałem w A...traperze to tym chandlowałem troche. Takie były ceny / są chyba nadal - zaglądając do sklepu który jest na tej stronie łatwo się o tym przekonać.
Teraz są inni klienci, inne wymagania, inne portwele i w ... zostały mi tylko amorki skrętu OME.

P.S. Za tą Hiene to chyba Ci się kiedyś jakoś "odwdzięcze"