snorkel
Moderator: Marcin-Kraków
snorkel
mam takie pytanie, przy silniku benzynowym jaka moze byc optymalna dlugosc rury miedzy filtrem powietrza a filtrm, bo jest taki myk ze przy starym sulniku moglem sobie zrobic co chcialem z doloteem , przy nowym silniku mam kolektor wydechowy skierowany na parwe nadkole, a po lewej stronie mam snorkela i filter, dotego dochodzi Blos, tak wiec czy slup powietrza niebedzie zaduzy i niebedzie zaduszac silnika po puszczeniu gazu, czy lepiej dopasowac odczegos filter umocowac go zaraz za blosem a rure przeciagnac na druga strone auta uff 

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Re: snorkel
widziałem kiedyś w tv - chyba sie skatmen nazywał, czy jakośDoktor200 pisze:mam takie pytanie, przy silniku benzynowym jaka moze byc optymalna dlugosc rury miedzy filtrem powietrza a filtrm, bo jest taki myk ze przy starym sulniku moglem sobie zrobic co chcialem z doloteem , przy nowym silniku mam kolektor wydechowy skierowany na parwe nadkole, a po lewej stronie mam snorkela i filter, dotego dochodzi Blos, tak wiec czy slup powietrza niebedzie zaduzy i niebedzie zaduszac silnika po puszczeniu gazu, czy lepiej dopasowac odczegos filter umocowac go zaraz za blosem a rure przeciagnac na druga strone auta uff