Dwa Honkery
Moderator: Marcin-Kraków
Dwa Honkery
Witam Kolegów!
W ostatnim czasie w ogłoszeniach sprzedaży wypłynęły dwa ciekawe dla mnie Honkery - pierwszy to rocznik 1990 po Policji, benzyna 1,5 47tyś km a drugi też 1990 ale z silnikiem Wołgi + gaz. Oba w podobnej cenie ca. 8000PLN. Pytanie właściwie dotyczy tego drugiego - czy ktoś z was go zna lub wie coś o nim ? Link poniżej.
http://cie783.webpark.pl
Pozdrawiam.
Andrzej
W ostatnim czasie w ogłoszeniach sprzedaży wypłynęły dwa ciekawe dla mnie Honkery - pierwszy to rocznik 1990 po Policji, benzyna 1,5 47tyś km a drugi też 1990 ale z silnikiem Wołgi + gaz. Oba w podobnej cenie ca. 8000PLN. Pytanie właściwie dotyczy tego drugiego - czy ktoś z was go zna lub wie coś o nim ? Link poniżej.
http://cie783.webpark.pl
Pozdrawiam.
Andrzej
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
-
-
z 700 kg wytrzyma bez problemu (no chyba że nie ma już podłogi), więc jeśli nie myślisz o ołowianym tapczaniku to powinno być ok.
polecam patent który mam u siebie, tzn kilka poprzeczek (desek ok 1m lub profili) kładzionych na tym do czego są przykręcone ławki i pneumatyczny, welurowy materac (mieści się nawet 3 - osobowy) - są dość tanie na allegro. Materac pompuje ( i wypompowuje) elektryczna pompka. Przygotowanie łóżeczka trwa 3 minuty. Poza tym pod materacem masz przestrzeń na bagaże. Mam wersje cywilną 4012 "full wypas" z tapicerką. Ona ma te skrzynie pod ławkami do połowy długości (są tylko 2 tylne zewnętrzne schowki) Skrzynie przedłużyłem wewnątz skrzyniami ze sklejki i otapicerowałem tak jak orginalne - dzięki temu mam 2 duże wewnętrzne kufry - schowki.
polecam patent który mam u siebie, tzn kilka poprzeczek (desek ok 1m lub profili) kładzionych na tym do czego są przykręcone ławki i pneumatyczny, welurowy materac (mieści się nawet 3 - osobowy) - są dość tanie na allegro. Materac pompuje ( i wypompowuje) elektryczna pompka. Przygotowanie łóżeczka trwa 3 minuty. Poza tym pod materacem masz przestrzeń na bagaże. Mam wersje cywilną 4012 "full wypas" z tapicerką. Ona ma te skrzynie pod ławkami do połowy długości (są tylko 2 tylne zewnętrzne schowki) Skrzynie przedłużyłem wewnątz skrzyniami ze sklejki i otapicerowałem tak jak orginalne - dzięki temu mam 2 duże wewnętrzne kufry - schowki.
-
-
jak ta tapicerka wyglada
czy jakies piekne zdjecie mogloby sie pokazac - tez bede sie tapicerowal i ciekaw jestem co mozna i jak ulepszyc / popsuc ;)
z czym ja i honker calkowicie sie zgadzamy - ostatnio tez suza lj 80
Jak bys narzucil inny kolor na tarpana,zalozyl alusy, i jakis sprzet grajacy to honkerem bys mogl pod remize jezdzicwieprzowina pisze:nie obrażaj porządnego auta zwąc go dzipem jakimśLechtak pisze:wypasior dzipasior![]()
![]()
choć tak w tajemnicy wielkiej - jak będę stary, gruby i bogaty kupie sobie dzipa czyroka sport i będe wyciągał małolaty z dyskotek w remizach...

np.:http://monter.s.w.interia.pl/images/bracia/qBA/s8.jpg
ZG 5.2 96r.
tak mi sie w piątek w oczy rzuciło - w Raszynie w komisie stoi sobie Honki, w pięknych, policyjnych barwach
Niestety, byłem przejazdem, więc ciężko było coś więcej zauwazyć. Jakby ktos chciał podjechać i go obejrzeć, to bliższe namiary na komis na privie

jeśli coś jest głupie a działa - to nie jest głupie
-
-
no nie przesadzajLechtak pisze:Czyzby wieprzowina miał specjalinie zaprojektowaną tapicerke (wykładzine) składany kluczyk ,ESP,centralny zamek i przyciemniane szyby
![]()

-
-
-
-
Wrzuć jak najszybciej - robię właśnie swojego i jakieś porównanie by się przydało
Honkiego planuję używać głównie do turystyki.
A przy okazji - jak wyciszyć kabinę? Silnik (2,5D) jest ciut za głośny i w czasie jazdy ciężko się rozmawia z pasażerem
pozdr
kp

A przy okazji - jak wyciszyć kabinę? Silnik (2,5D) jest ciut za głośny i w czasie jazdy ciężko się rozmawia z pasażerem
pozdr
kp
jeśli coś jest głupie a działa - to nie jest głupie
-
-
i z tym jest najwiekszy problem. Nie chodzi tu o diesla tylko o gówniane iveco. Jeździłem tymi z VM i Andorią i jest bardziej niż przyzwoicie. Jak wyciszyć? Ja przykleiłem na dobrze zakonserwowaną podłogę samoprzylepną papę bitumiczną z folią aluminiową. Na tym standardowe 1 cm bawełniane wytłumienie i na tym guma pastylkowa. Pod maską wyciszenie z bawełeniano- bitumiczno- aluminiowej powłoki. Burty z tyłu też wyciszone. Po za tym wszędzie wykładziny. Albo z gumy, albo plastikowe (ABS) - było oryginalniebruks pisze:A przy okazji - jak wyciszyć kabinę? Silnik (2,5D) jest ciut za głośny i w czasie jazdy ciężko się rozmawia z pasażerem
pozdr
kp
-
-
Ja mam wersję 4012. Z zewnatrz są tylko tylne schowki. Są praktyczne - na brudne rzeczy (łopata, narzędzia, mały kanister z paliwem, podnośnik itd) Z przodu są dorobione schowki wewnetrzne tak że licuja się z tylnymi. W jednym mam zainstalowane webasto z niezaleznym zasilaniem (coby się nie wypstykac z energii w głównym akumulatorze) i jest jeszcze miejsce na siekierę, latarkę, podpórki do materaca itd. Drugi mam na rzeczy które nie chce by było widac że mam w samochodzie np aparat - w zasadzie jak kotś nie wie to nie domyśli się raczej że to schowek.