Pozdrawiam Marcin.
Moderator: Mroczny
Pasują do tego co pod spodemlester461 pisze:a czy taki sam zestaw bedzie pasowal do geli ale z motorem 240 d
Ale jakie to są orginalne?Liroz pisze:Łożyska tylko orginalne... żadnych tam bla bla wiem coś o tym
To proste, te w kartonikach z trójramienną gwiazdąTrout pisze:Ale jakie to są orginalne?Liroz pisze:Łożyska tylko orginalne... żadnych tam bla bla wiem coś o tym
ziewLiroz pisze:To proste, te w kartonikach z trójramienną gwiazdąTrout pisze:Ale jakie to są orginalne?Liroz pisze:Łożyska tylko orginalne... żadnych tam bla bla wiem coś o tym![]()
Tak więc te w kartonikach z trójramienna gwiazdką robią na pewnoKrecik pisze:ziewLiroz pisze:To proste, te w kartonikach z trójramienną gwiazdąTrout pisze: Ale jakie to są orginalne?![]()
mysle ze powinienes troche pokształcic sie w sprawie łozysk mercedesa w Gelendzi
i poznać oficjalną odpowiedź fabryki w tej sprawie
a potem opowiadać bajki o kartonikach z gwiazdką;D
Niestety: G nie mieści się do kartonika...Krecik pisze: nawet gdyby g* pakowali w kartoniki z gwiazdką, to i tak byli by na to klienci
A czy napięcie łożysk sworzni zwrotnicy zostało wyregulowane podkładkami, czy dowalone na maksa? Podnieś przód (oba koła) i sprawdź opór próbując skręcić koła.mxw pisze:....i- jakoś ciężko choć wspomaganie działa.....podobno wszystko jest dobrze skręcone i nasmarowane...
Jak pisze @Suj, może być dowalone na maxa. Chociaż jeśli aż tak bardzo, że się nie chce kręcić to już lepiej leć do sklepu po nowe łożyska - te dowalone pewnie będą już fioletowe. Drugi powód to "ciało obce na bieżni" - i wtedy może zacząć się kręcić łożysko w obudowie lub na wałku a nie "w sobie".mxw pisze:No i wszystko założone [łożyska przód, sprężyny tył] i znowu „problem”Po mieszaniu przy przodzie auta pojechałem wczoraj na zrobienie zbieżności- bo ściągało w jedną strone, kierownica stała krzywo- auto dziwnie się prowadziło. Niestety nadal dziwnie się ją prowadzi- jakoś ciężko choć wspomaganie działa. Przed naprawą było wszystko OK, czym może to być spowodowane (podobno wszystko jest dobrze skręcone i nasmarowane) Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości