Koledzy, czy ktoś z was podnosił budę o 1"? Chodzi mi po głowie takie cuś.
Za 2" podziękuję, za dużo przeróbek, jak to jest w/w przypadku mógłby ktoś coś skrobnąć konkretnie, a może przetłumaczyktóryś z was tekst odnośnie podnoszenia budy o 1" :
"...The only problem I had with my 1" body lift was the rubber boot was getting wedged between
the lever amd sheetmetal making it difficult to get into 4LO.
Also I had to lube the rubber bushing in the firewall
to keep the steering collum from groning. ..."
Samurai lift budy 1"
Moderator: Albert_N
Ogólnie chodzi o to że gościu miał 2 problemy:
Jeden to guma na drążku od reduktora i miał problemy żeby załączyć reduktor
Drugi to musiał użyć coś w stylu wd40 na gumę od przekładni kierowniczej która jest na grodzi bo piszczała(czy coś w podobie)
Jeden to guma na drążku od reduktora i miał problemy żeby załączyć reduktor
Drugi to musiał użyć coś w stylu wd40 na gumę od przekładni kierowniczej która jest na grodzi bo piszczała(czy coś w podobie)
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
- elis
- jestem tu nowy...
dołączył bym sie i tak spytam czy właśnie jak klepnę resory do pozycji standard czyli zorbie 11 cm z przody i 12 z tyłu między mostem a odbojem to czy jak dźwignę o ten jeden cal robiąc dłuższe wieszaki to czy ogarnie to standardowy amortyzator czy musi być już taki to liftu, chodzi o to że mam możliwość ściągnięcia amorów ze stanów czyli calmini albo pro comp czy jakie tam mi się zachce. Chce podnieść na tyle na ile sie da aby nie wchodzić w większe przeróbki, co poradzicie?
Pozdrawiam
rafał
Pozdrawiam
rafał
-
-
jakby sie okazalo ze sa za krotkie to przyspawaj nowe sroby do mostow i juz ci stykna ja tak mialem i bez body liftu mialem zalozone 31 calaelis pisze:aaaaaaaaa body, przepraszam nie doczytałem pytania ( jak zwykle ), chodzi mi o lift zawieszenia taki delikatny jednak. Jeśli ktoś wie to bym poprosił co bym nowego wątku nie tworzył.
Rafał

LR 300 tdi mt 33