Osłony podwozia do y61
Moderator: Kosiarz
Osłony podwozia do y61
Czy w tym kraju nikt nie robi oslon z alu do terenowek?? Tylko albo samemu cos tworzyc albo jakies asfiry po 800 za sztuke?? Oswieccie mnie bo nie rozumiem dlaczego kawalek blachy alu wygietej tyle kosztuje? 

Re: Osłony podwozia do y61
zdajesz sobie sprawę ile kosztuje arkusz blachy aluminiowej 200x100cm o grubości 6 mm ( śruby, nakrętki, coś do cięcia wiercenia robota to wszytsko tez kosztuje ) Nie mniej jednak osłona home made bedzie tansza ...adekq pisze:Czy w tym kraju nikt nie robi oslon z alu do terenowek?? Tylko albo samemu cos tworzyc albo jakies asfiry po 800 za sztuke?? Oswieccie mnie bo nie rozumiem dlaczego kawalek blachy alu wygietej tyle kosztuje?
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Taaa.... znając moją cierpliwość do tego typu prac to pewnie nic z tego nie wyjdzieadekq pisze:Nie chce mi sie tego motac, wiosna juz blisko wiec sie trawers zabieraj za robotetrawers pisze:Trzeba zmotać samemu, nie ma wyjścia. Wiosną się za to będę zabierał. Gdybyś to zrobił wcześniej to dawaj fotki, podpatrzęZrobisz izraelczykom konkurencje...

Uaz and GR Y61
Arkusz blachy alu 200x100 grubosci 2mm kosztuje ok 150zl wiec 6mm 450zl i pewnie trzeba by bylo ze dwa arkusze na caly samochod lacznie z plyta pod zbiornik paliwa wiec nie przesadzajEskapada pisze:zdajesz sobie sprawę ile kosztuje arkusz blachy aluminiowej 200x100cm o grubości 6 mm ( śruby, nakrętki, coś do cięcia wiercenia robota to wszytsko tez kosztuje ) Nie mniej jednak osłona home made bedzie tansza ...adekq pisze:Czy w tym kraju nikt nie robi oslon z alu do terenowek?? Tylko albo samemu cos tworzyc albo jakies asfiry po 800 za sztuke?? Oswieccie mnie bo nie rozumiem dlaczego kawalek blachy alu wygietej tyle kosztuje?

W tej cenie to proszę zorganizuj mi 10 tirów…....a za miesiąc pod domem będzie mi stał nowy Y61adekq pisze:Arkusz blachy alu 200x100 grubosci 2mm kosztuje ok 150zl wiec 6mm 450zl i pewnie trzeba by bylo ze dwa arkusze na caly samochod lacznie z plyta pod zbiornik paliwa wiec nie przesadzajEskapada pisze:zdajesz sobie sprawę ile kosztuje arkusz blachy aluminiowej 200x100cm o grubości 6 mm ( śruby, nakrętki, coś do cięcia wiercenia robota to wszytsko tez kosztuje ) Nie mniej jednak osłona home made bedzie tansza ...adekq pisze:Czy w tym kraju nikt nie robi oslon z alu do terenowek?? Tylko albo samemu cos tworzyc albo jakies asfiry po 800 za sztuke?? Oswieccie mnie bo nie rozumiem dlaczego kawalek blachy alu wygietej tyle kosztuje?

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Kolega operuje cenami z allegro:Kylon pisze:Kolega operuje cenami złomu
http://www.allegro.pl/item301190187_bla ... niowa.html
Jesli 2mm tyle kosztuje to czemu 6mm mialoby kosztowac 10 razy wiecej??
No słabo Wam idzie.Mroczny pisze:nie, nie robimy sobe "jazdy"
po prostu tłumaczymy koledze adekg dlaczego 800zł za osłonę do parcha y61 ma uzasadnienie
Nie wiem jakie są realzacje cenowe stal / aluminium, ale:
Stalowy zderzak do Y61 (tył) kosztuje 1500, mnie zrobienie 1 (smiem twierdzić nie gorszego) kosztowało 700 (z tym zę materiał musiałem kupić na 3 - stal, farba itp; robocizna 200).
Cena tych elementów nijak ma się do kosztów materiału, wynika z tego że jestna nie mikroskopijny popyt...
Dlatego, pytam jakiego materiału użyć i ile mniej więcej może to kosztować?? Jasne mogę sam sprawdzić (pewnie tak się skończy), ale temat zaczął się od pytania o doświadczenie w temacie.

Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
Ta cena nie ma uzasadnienia kosztowego, jest tak jak twierdzi Feniks, popyt decyduje o cenie oraz konkurencja ,ktorej w tej dziedzinie nie ma ze wzgledu na ograniczony popytMroczny pisze:nie, nie robimy sobe "jazdy"
po prostu tłumaczymy koledze adekg dlaczego 800zł za osłonę do parcha y61 ma uzasadnienie
O aluminium mozna sobie poczytac tutaj, wydaje mi sie ze ten stop bylby odpowiedni:Feniks pisze: Dlatego, pytam jakiego materiału użyć i ile mniej więcej może to kosztować?? Jasne mogę sam sprawdzić (pewnie tak się skończy), ale temat zaczął się od pytania o doświadczenie w temacie.![]()
http://www.metale.w7m.pl/aluminium/blac ... _6082.html
Blachy alu 6mm tez tam maja, trzeba zapytac w jakiej cenie
http://www.aluminium.w7m.pl/blachy_alum ... owane.html
Z laickiego czytania OK, ale to może być marketingowy bełkot...adekq pisze: O aluminium mozna sobie poczytac tutaj,
O ceny faktycznie trza bedzie dzwonić.
Masz jakąś kocepcje tych osłon

Patrol GRY303
napisz wpierw co chcesz chronicadekq pisze:Czy w tym kraju nikt nie robi oslon z alu do terenowek?? Tylko albo samemu cos tworzyc albo jakies asfiry po 800 za sztuke?? Oswieccie mnie bo nie rozumiem dlaczego kawalek blachy alu wygietej tyle kosztuje?

jedyne co ma sens to drazki

i jaki stop alu? dlaczego akurat alu-stop? ceny niektorych stopow to kosmos...
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu