Silnik SJ410 PROBLEM
Moderator: Albert_N
Silnik SJ410 PROBLEM
Witam mam SJ 410 i założyłem już piątą uszczelkę pod głowicę . Głowica
była planowana . Efekt jest taki że uszczelka jakby się rozpuszczała od płynu chłodzącego i zaciąga płyn do 1 i 2 cylindra w wyniku czego produkuje mgłę . Spotkał się już ktoś z takim przypadkiem ? Uszczelka jest firmy TAKOMA za 30zeta w PARTNERZE . Innego producenta nie udało mi się dostać . Może uszczelki wadliwe . Silnik czterocylindrowy .
była planowana . Efekt jest taki że uszczelka jakby się rozpuszczała od płynu chłodzącego i zaciąga płyn do 1 i 2 cylindra w wyniku czego produkuje mgłę . Spotkał się już ktoś z takim przypadkiem ? Uszczelka jest firmy TAKOMA za 30zeta w PARTNERZE . Innego producenta nie udało mi się dostać . Może uszczelki wadliwe . Silnik czterocylindrowy .
I o co w tym wszystkim chodzi?
tel 518-554-198
tel 518-554-198
-
Re: Silnik SJ410 PROBLEM
mm25mys pisze:uszczelkę pod głowicę (..) firmy TAKOMA za 30zeta.

Pod pokrywę klawiatury są droższe dobrej jakości

5 razy tej samej firmy zakładałeś?
Re: Silnik SJ410 PROBLEM
A jakie przebiegi miał kolega między kolejnymi zmianami uszczelki ?mm25mys pisze:Witam mam SJ 410 i założyłem już piątą uszczelkę pod głowicę . Głowica
SJ410 + Mondeo TDCi = Fun and easy
-