Drazek Terrano I czy sa dwa rodzaje?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Łosiu

Drazek Terrano I czy sa dwa rodzaje?

Post autor: Łosiu » wt sty 06, 2009 6:42 pm

Sprawa wyglada , dzis w moim TI (wedle vinu 06.1993) miala sie odbyc wymiana drazka kierowniczego, podpory, i koncowek, wyszlo z tego tyle,ze taka sama jak stara jest tylko podpora, reszta ma inne stozki (z nowego komlpletu stozki nie pasuje do wasa przekladni i do piast/zwrotnic, po pomierzeniu to koncowki wewnetrzne tez maja inne stozki niz stare,ale do tego drazka pasuja, caly zestaw 555 niby made in japan). Czy ktos sie z tym spotkal? Drazek niby do TI bo z mocowaniem amora, jutro ma byc niby inny drazek, niby taki odpowiedni,tyle,ze drozszy o 150zl, bo to niby zadka odmiana mi sie trafila. Ktos tak juz mial?
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

Awatar użytkownika
Thomas

Kontaktowanie:

Re: Drazek Terrano I czy sa dwa rodzaje?

Post autor: Thomas » śr sty 07, 2009 10:16 am

tak, przerabiałem to, ale nie wiem jaka tu jest reguła. Różnice prawdopodobnie zależne są nie tylko od rocznika, ale również od tego, czy fura nie szła na rynek amerykański. Miałem Pathfindera 1994 i końcówki były inne niż w D-21 z tego samego rocznika, choć na pierwszy rzut oka niczym się nie różniły.
R20-2,7tdi/XRV-750/WR-400/Jvx 85

Awatar użytkownika
Sill

Re: Drazek Terrano I czy sa dwa rodzaje?

Post autor: Sill » śr sty 07, 2009 5:05 pm

Ja miałem taką samą sytuację z podporą 555. Okazało się, że ma odwrotnie wyfrezowany otwór. Cześć zareklamowałem w sklepie. Sklep zareklamował u producenta, reklamację uznali i zwrócili kasę.
terrano 2,4 gaz 89`
503-39-16-46

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”