Ktos probowal z bagaznikami tego typu w pajero II ?
Moderator: Kosiarz
Ktos probowal z bagaznikami tego typu w pajero II ?
YJ 2.5 '90, PajeroII 2.5TD '92 krotkie
- dspopek
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Ktos probowal z bagaznikami tego typu w pajero II ?
Witam wszyskich jestem tu nowy.
Jeśli chodzi o bagażnik to jam model 072 i jestem zadowolony
BYŁA ZMOTA JEST JEEP GRAND CHEROKEE 5.2 V8 LIFT 2 CALE TEL. 512-35-35-02
http://www.dsp-tuning4x4.pl
http://www.dsp-tuning4x4.pl
te nowy , przywitaj się w dziale powitańdspopek pisze:Witam wszyskich jestem tu nowy.

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
To zapodaj jakąś fotkędspopek pisze:Witam wszyskich jestem tu nowy.

Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Myślałem nad takim czymś podobnym:
http://www.autododatki.pl/product-pol-1 ... -Rack.html
(tu go znalazłem najtaniej)
Tylko nie wiem czy te bagażniki raz, że nie są przymałe, a dwa, że skoro taki bagażnik to raczej na wyprawy, a wtedy wydają mi się delikatne. Dlatego jeszcze nie zanabyłem.
Tylko nie wiem czy te bagażniki raz, że nie są przymałe, a dwa, że skoro taki bagażnik to raczej na wyprawy, a wtedy wydają mi się delikatne. Dlatego jeszcze nie zanabyłem.
3,5 V6
Ciężki, paliwożerny, drogi...
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.
Ja zanabyłem i żałuję... delikatne to to. Byle gałąź go wgniata. A poza tym, żeby do garażu wjechać to powietrze z kół muszę spuszczaćDomelski pisze:Myślałem nad takim czymś podobnym:

biały autobus 91 rok 2,5td + autobus 94 rok 2,8td - kolekcja taka....
Czyli albo 4 tysie na porządnego gotowca albo samemu pospawać, a tylko uchwyty kupić.
3,5 V6
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.
problem w krótkim pajero II nie jest w samym koszu to można pospawać wedle gustu , tylko jak to przymocować do dachu tak żeby go nie wiercić i np. móc zdemontować ( to jest też mój problem ) nie ma nieszczęsnych rynieniek, bagażnik w aucie jest bardzo mały ale to wszyscy wiecie hehe . Są takie bagażniki cruz gotowce z mocowaniem ( w polskim necie znalazłem tylko do jakichś nissanów i cos tam jeszcze już nie pamiętam aha i dostawczaki http://www.cruzber.com/guia/codigos/901000.pdf i to nie było drogie , coś koło 1000 nie wiem czy ten bagażnik na allegro ( dość długo wisiał ) to nie było to samo . Opinie o cruz takie sobie a mocowanie własciwie podobne do thule , kurcze wzorem pewnie jest african outback ale drogi i też trzeba wiercić dach , z lektury forum wynika, że do krótkiego pajero i tak nie ma co ładować pancernego bo dach ma ograniczoną nośność a i można się hihi przewrócić szybko jak sie napcha . Osobiście myślę nad uchwytami thule i do tego dospawać resztę , może więcej niż cztery , może sześć , tylko nie wiem jak z krzywizną dachu . Smieszna sprawa z tym mocowaniem .......i czytam to już kilka miesięcy hehe i nie posuwam się do przodu a jest to wątek powracający stale . Pozdro Panie i Panowie.
- PAJERO Driver
Pozwolilem sobie wytrzec kurz z tego tematu
O to moja propozcja moze sie komus przyda...
http://www.allegro.pl/item598170028_nis ... ml#gallery
Pozdrawiam

O to moja propozcja moze sie komus przyda...

http://www.allegro.pl/item598170028_nis ... ml#gallery
Pozdrawiam

Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455
Ten typ mocowania bagażnik idealnie nadje się na zakupy do Ikea oraz na wycieczkę po europie zachodniej. Na Bałkany bym się już z nim nie wybrał i na żadną inną wyprawę też nie.tomak74 pisze: problem w krótkim pajero II nie jest w samym koszu to można pospawać wedle gustu , tylko jak to przymocować do dachu tak żeby go nie wiercić i np. móc zdemontować ( to jest też mój problem ) nie ma nieszczęsnych rynieniek, bagażnik w aucie jest bardzo mały ale to wszyscy wiecie hehe . Są takie bagażniki cruz gotowce z mocowaniem ( w polskim necie znalazłem tylko do jakichś nissanów i cos tam jeszcze już nie pamiętam aha i dostawczaki http://www.cruzber.com/guia/codigos/901000.pdf i to nie było drogie , coś koło 1000 nie wiem czy ten bagażnik na allegro ( dość długo wisiał ) to nie było to samo .
Bez przesadytomak74 pisze: , kurcze wzorem pewnie jest african outback ale drogi i też trzeba wiercić dach , z lektury forum wynika, że do krótkiego pajero i tak nie ma co ładować pancernego bo dach ma ograniczoną nośność a i można się hihi przewrócić szybko jak sie napcha .

Wszystko zależy do czego chce się bagażnik ma zamiar używać. Mój bagażnik jest przykręcony do dachu w miejsce oryginalnych relingów dachowych. Akashi78 ma identyczny bagażnik dachowy i można na trawersie asekurować się taśmą owiniętą wokół bagażnika. Ponadto mocnym bagażnikiem można się oprzeć o drzewo, co mi się kilka razy udało.tomak74 pisze: . Osobiście myślę nad uchwytami thule i do tego dospawać resztę , może więcej niż cztery , może sześć , tylko nie wiem jak z krzywizną dachu . Smieszna sprawa z tym mocowaniem .......i czytam to już kilka miesięcy hehe i nie posuwam się do przodu a jest to wątek powracający stale . Pozdro Panie i Panowie.
Najpierw odpowiedz sobie na jedno bardzo ważne pytanie - do czego ma służyć ten bagażnik

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
hej, bagażnik ma służyć do zapakowania bagażu hehe i ciężko mi teraz powiedzieć jaki los będzie go czekał , widziałem wasze konstrukcje są okej , widziałem też już sporo innych dużo delikatniejszych a na autach o przeznaczeniu ofrołdowym (.......tak wygladały) . Nie chce mi się wierzyć że są na świecie tylko dwa nieinwazyjne sposoby mocowania bagażnika do dachu krótkiego pajero a wakacje coraz bliżej i ciśnienie się robi .
- PAJERO Driver
Witam
Widze ze Kolege cisnie czas z tym koszem jak trza....
A ten co wrzucilem linka nie zrobi kosza jakiego bys chcial miec
oczywiscie wraz z montazen na relingi lub dziura w dachu na wzocnieniach i zdejmujac podsufitke...
Widze ze Kolege cisnie czas z tym koszem jak trza....

A ten co wrzucilem linka nie zrobi kosza jakiego bys chcial miec

ciśnie ciśnie urlop po 7 lipca a nie chciałbym wiercić dachu w noc przed wyjazdem . Jak nic sensownego nie znajdę ( nie podpowiecie ) to trudno przykręci się , płakać nie będę .
http://www.youtube.com/watch?v=04Tb-Wrn5fI
dla tych co nie znają filmików z camel trophy na pamięć
a chłopcy raczej umieli jeżdzic i górka niewielka . Pozdro i drążmy temat szczególnie Ci co wiedzą a nie dopiero chcą hehe jak ja .
http://www.youtube.com/watch?v=04Tb-Wrn5fI
dla tych co nie znają filmików z camel trophy na pamięć

- PAJERO Driver
Hmmmm ciezko powiedziec gdzie szukac porzadnego kosza bo te tanie to raczej do lansu sie tylko przydadza niz gdzie do eskapady jakiejs....
No albo taniej wyjdzie porzyczenie od kogos znajomego przyczepki

No albo taniej wyjdzie porzyczenie od kogos znajomego przyczepki

- lisisko
-
- Kontaktowanie:
Odgrzewam kotleta.
Przymierzam się do wyprodukowania bagażnika dachowego, będzie w nim siedział hi-lift, zapas, trapy... Ale mam problem jak przedmówca. Jak to zamontować do dachu?
Przymierzam się do wyprodukowania bagażnika dachowego, będzie w nim siedział hi-lift, zapas, trapy... Ale mam problem jak przedmówca. Jak to zamontować do dachu?
Pajero II 2,5 TD '94r
Poszukaj starych zdjęć Pajero Eskapady. Miał b. estetyczny bagażnik, dobrze przymocowany do dachu.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- PAJERO Driver
"lisisko" masz u siebie relingi w pajero..
Pajero krótkie,,??

- lisisko
-
- Kontaktowanie:
Pajero krótkie, relingów brak.PAJERO Driver pisze:"lisisko" masz u siebie relingi w pajero..Pajero krótkie,,??
Pajero II 2,5 TD '94r
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
ja wiem kto ma relingi stalowe na zbyciu 

Czwarte serce 

- lesmen
- jestem tu nowy...
To podziel się tą wiedzą bo ja też byłbym zainteresowany.gebels pisze:ja wiem kto ma relingi stalowe na zbyciu
Mitsubishi Pajero 2,5TD '96 SS LSD, snorkel, BFG KM2
był: Mitsubishi Pajero 2,5TD '88
był: Mitsubishi Pajero 2,5TD '88
- PAJERO Driver
"lisisko"
Poszukaj na otomoto lub allegro Pajero II które ma oryginalne relingi koszt takich oryginałów koło 350/400zł zazwyczaj tną angole na części.. Każde P-II ma pod podsufitką wyprasowane miejsca gdzie można wstawić reling
..Mam całą fotorelacje co i jak zrobić a lepiej wstawić oryginały niż jakieś wynalazki na sztukę.... 
Poszukaj na otomoto lub allegro Pajero II które ma oryginalne relingi koszt takich oryginałów koło 350/400zł zazwyczaj tną angole na części.. Każde P-II ma pod podsufitką wyprasowane miejsca gdzie można wstawić reling

- lisisko
-
- Kontaktowanie:
A to dobra wiadomośćPAJERO Driver pisze:"lisisko"
Poszukaj na otomoto lub allegro Pajero II które ma oryginalne relingi koszt takich oryginałów koło 350/400zł zazwyczaj tną angole na części.. Każde P-II ma pod podsufitką wyprasowane miejsca gdzie można wstawić reling..Mam całą fotorelacje co i jak zrobić a lepiej wstawić oryginały niż jakieś wynalazki na sztukę....

Pajero II 2,5 TD '94r
no nie do końca się zgodze, problem identyczny tyle że w trooperze,PAJERO Driver pisze:lepiej wstawić oryginały niż jakieś wynalazki na sztukę....
koszt zrobienia dobrych stalowych relingów jest podobny do używek z angola, a wytrzymałość nieporównywalna, mam u siebie zrobione stalowe na tym mały bagażniczek i zdarzyło mi się nawet za to asekurować auto na trawersie, za plastikowy w życiu bym tego nie zrobił

poza tym nośność zupełnie inna

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- PAJERO Driver
A którym miejscu są one plastikowe...lbl78 pisze:no nie do końca się zgodze, problem identyczny tyle że w trooperze,PAJERO Driver pisze:lepiej wstawić oryginały niż jakieś wynalazki na sztukę....
koszt zrobienia dobrych stalowych relingów jest podobny do używek z angola, a wytrzymałość nieporównywalna, mam u siebie zrobione stalowe na tym mały bagażniczek i zdarzyło mi się nawet za to asekurować auto na trawersie, za plastikowy w życiu bym tego nie zrobił![]()
poza tym nośność zupełnie inna