brak mocy 3.0.V6
Moderator: Kosiarz
brak mocy 3.0.V6
Witam , mam taki problem:
podczas upalania w terenie misio po pewnym czasie traci moc,silnik pracuje równo ale nie chce wskoczyć na obroty,a nawet jak wskoczy na neutralu to po ruszeniu znowu słabnie.
zastanawiam się czy to problem z układem paliwowym(mierzyliśmy ciśnienie na pompie-daje 2 bary ) czy może coś z elektroniką .
proszę o porady
podczas upalania w terenie misio po pewnym czasie traci moc,silnik pracuje równo ale nie chce wskoczyć na obroty,a nawet jak wskoczy na neutralu to po ruszeniu znowu słabnie.
zastanawiam się czy to problem z układem paliwowym(mierzyliśmy ciśnienie na pompie-daje 2 bary ) czy może coś z elektroniką .
proszę o porady
Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
Re: brak mocy 3.0.V6
sprawdź czy dostaje odpowiednią ilość powietrza 

Podepnę się pod temat.
Jakie ciśnienie powinna dawać pompa paliwa w Pajero 3.0 V6?
Pozdrawiam Jogi4x4
Jakie ciśnienie powinna dawać pompa paliwa w Pajero 3.0 V6?
Pozdrawiam Jogi4x4
Galloper LWB - turysta
Zaprowadziłem misia do gościa od elektroniki , on twierdzi że pompa powinna dawać 3 bary,moja daje 2 ale wg jego opini przy tym ciśnieniu silnik powinien też pracować prawidłowo 

Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
Znajomy ma pompę od Omegi 2.0 i silnik pracuje równo tylko w wyższych partiach obrotów zaczyna się dusić bo nie dostaje odpowiedniej ilości paliwa.
Galloper LWB - turysta
moze katalizator sie rozwalil albo sie zatkal