kontrolka napędu
Moderator: Kosiarz
kontrolka napędu
Panowie, mam taki problem że w PII SS na 2h mruga mi kontrolka centralnego dyfra. Jak docisnę lewarek ręką to przestaje. Przy zapiętym 4x4 bez blokady dyfra, to wszystko gra i nie świeci. Nigdy tam jeszcze łap nie wkładałem więc nie wiem jak to działa. Czy to może jakiś czujnik jest trefny, czy może cięgło od lewarka za luźne?
Re: kontrolka napędu
Było zylion-srylion razy o tych głupich kontrolkach. Wysil się i poszukaj. Zepsute masz czujniki. Olej temat.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Ale żeby nie było, że w nowym roku nikt nie ma litości, to piszę:
Uszkodzony masz jeden z czujników, dostęp do nich fatalny. Bez wyjmowania skrzyni praktycznie niemożliwy (można walczyć po wyjęciu osłon lewarków). Czujnik to zwykły śrut i sprężynka, dostaje się tam syf, zaciera się to i nie bangla. Rysunek pomocniczy poniżej.

Uszkodzony masz jeden z czujników, dostęp do nich fatalny. Bez wyjmowania skrzyni praktycznie niemożliwy (można walczyć po wyjęciu osłon lewarków). Czujnik to zwykły śrut i sprężynka, dostaje się tam syf, zaciera się to i nie bangla. Rysunek pomocniczy poniżej.

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
O, dzięki bardzo. w takim razie poczekam aż będzie jakaś robota ze skrzynią, dodam tyko że mam automat czy to coś zmienia w kwestii dostępu?
Swoją drogą za te je... czujniki i dostęp do nich ktoś powinien się spotkać z inkwizycją.
3,5 V6
Ciężki, paliwożerny, drogi...
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.
bo to modyfikacja po połozeniu czujników w PI - gdzie były od dołu a idealnym dojsciem ale zat upierniczały sie kabeli przy samej nasadzie 

aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
I upierniczja mi sie nadal. Choc ostatnio jakos dawno tam nie zagladalem a kontrolka swieci... Malo jezdze... 

No to modyfikacja im wyszła nie ma co 

3,5 V6
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.
Lepiej by zabezpieczyli spod auta a nie tam czujniki wywalac w takie miejsce...