efekt tatry -vitara
Moderator: Albert_N
efekt tatry -vitara
cześć jestem nowy chciałbym się dowiedzieć jak po podniesieniu vitary
usunąć z przodu efekt tatry ,jakieś propozycje wasze rozwiązania
usunąć z przodu efekt tatry ,jakieś propozycje wasze rozwiązania
Re: efekt tatry -vitara
Musisz uzbroić się w cierpliwość
. Pojeździj trochę, poskacz
. Spręzyny siadą a bynajmniej powinny.
Na czym masz zrobiony zawias, jakie sprężyny, amorki ?
Zajrzyj tu
http://suzuki.a-ng.eu/

Na czym masz zrobiony zawias, jakie sprężyny, amorki ?
Zajrzyj tu
http://suzuki.a-ng.eu/
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
solo czy załadowanej ....
sprężyna powinna "siąść" po jakimś niedługim czasie i wszystko wróci do normy napisz czym tatre zaladowales będzie coś łatwiej podpowiedzieć

sprężyna powinna "siąść" po jakimś niedługim czasie i wszystko wróci do normy napisz czym tatre zaladowales będzie coś łatwiej podpowiedzieć

- anies69
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
dobre rady
stary jedz do kolesi ktorzy siedza w temacie ustawia ci geometrie i zbierznosc ! trzeba rozwiercic otwory mocowan amorow i wszystko bedzie robiolo
mialem ten sam problem pojechalem do kumpli ktorzy robia zawieszenia do sportowych fur , dwie godzinki i miod malina

crazy crew 4x4 team ,vitara93'for fun, p38 v8 96'on tour
sprężyny ironman +2cale
Ogólnie mówiąc to możesz rozwiercić albo górne albo dolne mocowanie amorka, lub zakupić śruby mimośrodowe.
... albo uzbroić się w cierpliwość, sprężyny napewno siądą, a jak teraz rozwiercisz mocowania amorków, to bedziesz miał za jakiś czas efekt odwróconej tatry 

młody jestem to nie wiem - co to jest efekt tatry
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
spójrz na przednią oś:okino pisze:młody jestem to nie wiem - co to jest efekt tatry

Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V
Ja sobie śruby do poprawienia geometrii kupiłem w www.bits4vits.com
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Witam. A tak z ciekawości to w czym Ci to przeszkadza 

Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
Tel w razie czego 501-372-508
Głupio wygląda. 

Warto było?Maq pisze:Ja sobie śruby do poprawienia geometrii kupiłem w http://www.bits4vits.com
Nie mam pojęcia czy można bliżej/taniej takie coś kupić, w każdym razie geometrię ma ustawioną idealnie, auto jeździ prosto i jest przewidywalne.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
auto jeżdzi prosto ale przez kąty opony ścina i jak kolega napisał głupio wygląda
To że głupio wygląda to rzecz gustu
a opon bardzo mało ścina gdyż zbieżność jest ustawiona prawidłowo więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd . Zakłada się że przy takim ułożeniu opon przy 10 tys km zużyje się 1mm bieżnika , to jest bardzo mało.

Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
No ale jednak ścina
Swego czasu ktoś sprzedawał to w Polsce, cena była coś koło 200zł za 2 śruby. Jakby poszukać to pewnie można by znaleźć, ale z drugiej strony 19 funtów plus przesyłka z wysp nie wychodzi koszmarnie drogo.Maq pisze:Nie mam pojęcia czy można bliżej/taniej takie coś kupić, w każdym razie geometrię ma ustawioną idealnie, auto jeździ prosto i jest przewidywalne.

Mozna dac sruby o numer mniejsze (M8 zamias M10) tylko odpowiedniej klasy i skasowac pochylenie na powstalym luzie. Spradzone, od 6 lat to tak u mnie biega.
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T