przednia winda
Moderator: Misiek Bielsko
przednia winda
właśnie jedzie do mnie elektryczny ramsey na ślimaku celem założenia na dziobie 300. jako ,że jest to mało popularna wersja 24v pytam się znawców tematu czy zmieniać silnik na 12v , czy zostawić jak jest czy też może przemodelować na mechanika podpinając pod pto ?.
trzyseta jedna , dwa mechaniki
Re: przednia winda
najprostrze rozwiązanie , podobno rzeczy proste są najlepsze w działaniu.
właśnie rozebrałem , wspomnianego ramseya na podzespoły pierwsze i muszę stwierdzić ,że konstrukcja jest prawie tak prosta jak superwincha , ale wykonanie nie jest już tak perfekcyjnie dopracowane jak sw. ciśnienie podniosły mi łby śrub chyba calowe , ni to 10 ni to 11 mm. ale szczytem chamstwa technicznego są pier.imbusy calowe - pierwszy raz mam do czynienia z taką techujniką . jest też duży plus - przy porównywalnym uciągu czyli 3,6 t ramsey prawie nic nie waży , myślę że mniej niż 15 kg.
W starym warnie też mam calowe śruby.ginawa pisze:właśnie rozebrałem , wspomnianego ramseya na podzespoły pierwsze i muszę stwierdzić ,że konstrukcja jest prawie tak prosta jak superwincha , ale wykonanie nie jest już tak perfekcyjnie dopracowane jak sw. ciśnienie podniosły mi łby śrub chyba calowe , ni to 10 ni to 11 mm. ale szczytem chamstwa technicznego są pier.imbusy calowe - pierwszy raz mam do czynienia z taką techujniką . jest też duży plus - przy porównywalnym uciągu czyli 3,6 t ramsey prawie nic nie waży , myślę że mniej niż 15 kg.
Idź do marketu jakiegoś - bez problemu kupisz po taniości calowe nasadki i inne.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.