Rozrząd, kiedy wymiana
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Rozrząd, kiedy wymiana
Witam wszystkich
Szukałem po necie (może nie za bardzo mi to wyszło) i znaleźć nie mogę, po ilu kilometrach należy wymienić rozrząd w pajerku 2,5 TD z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Szukałem po necie (może nie za bardzo mi to wyszło) i znaleźć nie mogę, po ilu kilometrach należy wymienić rozrząd w pajerku 2,5 TD z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Pajero Classic
-
- jestem tu nowy...
Re: Rozrząd, kiedy wymiana
A ike kosztuje wymiana rozrządu ?
Mitsubishi Pajero 2,5 TD Intercooler 
Łada Niva 1,6 do 2009 RIP n

To zależny od roku produkcji ( były dwa rożne paski o różnym wzorze ząbków ) a przede wszystkim od producenta pasków czy rolek. Cena za komplet może oscylować od 200 zł do 500 zł.suinam pisze:A ike kosztuje wymiana rozrządu ?
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
a robocizna to jakies 4-5 stow obecnie w krakowie
Ok
mam Pajero z 95 roku, krótki 2,5 tdi. To ile tam jest ząbków na pasku
mam Pajero z 95 roku, krótki 2,5 tdi. To ile tam jest ząbków na pasku

Mitsubishi Pajero 2,5 TD Intercooler 

nie chodzi o ilosc a o ich ksztalt. ty chyba masz polokragle zabki. w starszych byly kanciaste.
RL_LOL pisze:a robocizna to jakies 4-5 stow obecnie w krakowie
To chyba ktoś się z głupim na głowę zamienił za 2.5 do 3 roboczogodzin

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze:RL_LOL pisze:a robocizna to jakies 4-5 stow obecnie w krakowie
a co powiesz na 250pln za wymiane tylnych sprezyn ? 10 min roboty. tak sie ceni znany serwis krakowski heh... ocipieli
ja rok temu za wymianę rozrządu płynów filtrów paskow klinowych prawie wszystkich żarówek akumulatora i końcówek drążków kierowniczych zapłaciłem na fakturę 250zł netto u dobrego mechanikaRL_LOL pisze:Eskapada pisze:RL_LOL pisze:a robocizna to jakies 4-5 stow obecnie w krakowie
a co powiesz na 250pln za wymiane tylnych sprezyn ? 10 min roboty. tak sie ceni znany serwis krakowski heh... ocipieli
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
bardzo tanio. jakis filantrop normalnie 

normalny człowiek normalna cena - kasa za godzinę a nie wyssana z palca czy czegoś tam...RL_LOL pisze:bardzo tanio. jakis filantrop normalnie

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
no dla mnie ta cena nie jest normalna. jestem z branzy wiec sie oriantuje. no ale sa tez np "lakiernicy" co element robia po 150....
nie kumam co dla Cibie normalne jest - przeglądam Twoje posty i naprawdę nie kumam (pomijam fakt, iz z każdej branży jesteś) nie pomyśl, że chcę Ciebie obrazić lub się czepiam....RL_LOL pisze:no dla mnie ta cena nie jest normalna. jestem z branzy wiec sie oriantuje. no ale sa tez np "lakiernicy" co element robia po 150....
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
2 branze to dla ciebie "kazda branza" ?
po prostu w naszym warsztacie zaplacilbys 3x tyle(no dobra 2x) za podobna robote i jest to cena z tych standardowych. krakow ma takie ceny i juz. 250 zl za tyle grzebania to nie jest normalna cena, to jest cena za robote w stodole po godzinach bez zusu vatu sratu
ale skoro masz tak tanio to tylko pozazdroscic
po prostu w naszym warsztacie zaplacilbys 3x tyle(no dobra 2x) za podobna robote i jest to cena z tych standardowych. krakow ma takie ceny i juz. 250 zl za tyle grzebania to nie jest normalna cena, to jest cena za robote w stodole po godzinach bez zusu vatu sratu

ale skoro masz tak tanio to tylko pozazdroscic

w moim rejonie biora za wymiane rozrządu od 100 do 150zł z myciem silnika,ja z kumplem biore za wymiane 130zł i nikt nie płacze.przecież tam nie ma filozofi z wymiana rozrządu wszystko jest na wieszchu
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
nie zaryzykowalbym wymiany rozrzadu za 130 zl. nie stac mnie na to.
RL_LOL pisze:nie zaryzykowalbym wymiany rozrzadu za 130 zl. nie stac mnie na to.
każdy sie bawi jak lubi...
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
dokładniemarcyb3 pisze:w moim rejonie biora za wymiane rozrządu od 100 do 150zł z myciem silnika,ja z kumplem biore za wymiane 130zł i nikt nie płacze.przecież tam nie ma filozofi z wymiana rozrządu wszystko jest na wieszchu

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
ale jak zawsze są tacy co mają specjalne narzędzia i specjalne problemy...DamnIt! pisze:dokładniemarcyb3 pisze:w moim rejonie biora za wymiane rozrządu od 100 do 150zł z myciem silnika,ja z kumplem biore za wymiane 130zł i nikt nie płacze.przecież tam nie ma filozofi z wymiana rozrządu wszystko jest na wieszchuI mimo że są 2 paski wymiana jest prosta jak ruchanie i nie potrzeba żadnych specjalnych narzędzi.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
a ci goscie co robia po stowce biora odpowiedzialnosc za swoja robote?
Biorą a Ty zmień stawki bo zaraz będziesz branżę zmieniał bo jeleni nie znajdziesz.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
taaa biora buahahah. ciekawe ile musialby zrobic rozrzadow zeby zarobic na wymiane silnika po padnietym pasku 
a ceny mamy srednie rynkowe a i podwyzszyc zamierzam bo roboty jest az za duzo

RL_LOL pisze:taaa biora buahahah. ciekawe ile musialby zrobic rozrzadow zeby zarobic na wymiane silnika po padnietym pasku
Podaj adres skoro tak tanio

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.