Gazior69 pisze:Skrzynie biegów chce założyc od Forda Scorpio, powinno pasować.
Układ chłodzenia orginalny od Granady, jak sie uda.
Może macie już jakieś uwagi dotyczące montażu
pozdrawiam,
Wojdył
Wszystkie skrzynie fordowe są w cholerę długie i połączenie z giezowym reduktorem moze być tylko przez przegub elastyczny... co powoduje pojawienie się miliona kłopotów - wyosiować bydlę, coby nie wibrowało, a poza tym silnik wtedy idzie tak do przodu, że pomimo wycięcia miska i tak będzie walić w most. U mnie jest tak: Redukcja na obudowę sprzęgła od uaza, na wał korbowy założona flansza, do której jest przyrajbowane koło zamachowe od uaza - co za tym idzie całe sprzęgło też jest uazowe. Ponieważ z lewej strony, będzie szedł jeden z wydechów, od razu musisz zrezygnować z pedałów w podłodze. Czyli montujemy układ dwuobwodowy... i zaczyna się. Jak hamulce to i sprzęgło też najlepiej jest wysterować hydraulicznie - no problem - siłownik z uaza. Acha, rozrusznik też oczywiście uazowy. No i milion innych przróbek... curwa najważniejsze - na tym całym dzwonie od uaza wisi (u mnie) skrzynia gazikowa, co za tym idzie wałek i reduktor pozostały bez zmian. Reszta przy tym wszystkim to kosmetyka

Z tym ,że w związku z brakiem prądu w mojej jaskini, to jeszcze chwilę wszystko nie pojeździ, bo zostały mi tematy stricto spawalniczo-wiercąco-tnące. A zresztą na Bemowo masz całkiem niedaleko, jak cuś to możemy się umówić i se wszystko zobaczysz w realu - 601344630.