Połączenie amperomierza
Moderator: Student
Połączenie amperomierza
No i właśnie jak to wymyślili ruskie to podłączenie amperomierza?
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.
- nie_mientki
Re: Połączenie amperomierza
schemat jest z woltomierzem
Na moj rozum to jest tak-przewód alternator-akumulator. Na nim w szerg amperomierz. Tylko nie kumam po co ruskie dali +i- na na zaciskach amperomierza?
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.
Żeby wartość pokazywał z wartością +luk94 pisze:Tylko nie kumam po co ruskie dali +i- na na zaciskach

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Sprawa jest prosta.Amperomierz pokazuje to czego nie ma w przypadku lampki a mianowicie w którą stronę płynie prąd.A dokładnie czy do akumulatora czy z akumulatora.Lampka pokazuje tylko poprawną wspólpracę alternatora z regulatorem napięcia.
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
Co nie zmienia faktu że woltomierz działa lepiej 

na amperomierzu zawsze jest spadek napięcia , poza tym jak ja mam np altek 90A to ten amperomierz już do niczego się tam nie nadaje
Zrób bocznik.bobbik pisze:ja mam np altek 90A to ten amperomierz już do niczego się tam nie nadaje

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
wymieniłem na woltomierz od białoruśki. a kabel z altka na aku nowy, o większym przekroju.
Pasuje w miejsce amperomierza?bobbik pisze:wymieniłem na woltomierz od białoruśki
Bo np tutaj:
http://www.sklep.mizar.com.pl/woltomier ... -8975.html
piszą o średnicy montażowej "60 mm"

Mi podpasował...