szybkie pytanie-szybka odpowiedz
Moderator: Albert_N
Re: szybkie pytanie-szybka odpowiedz
OSSI wszystko wskazuje,że to wina sprzęgła.Miałem taki przypadek.Jakiej firmy założyłeś kompletne sprzęgło?
Hej. Czy ktoś wie po co to dziura w bloku silnika w 1,6 na gaźniku? 2 zdjęcia: http://imgur.com/a/Jqh0e Chwilowo mam to zaślepione jakimś kołkiem. Dodam też, że bagnet jest z drugiej strony, a gdy wkłada się go w tę dziurę to nie dochodzi on do najgłębszej części miski.
A ja jak zawsze zapytam poza tematem, co to za filtr widoczny na dole zdjęcia?
Ta Nivka to jakiś egzemplarz z US?
Nie widziałem w Europie filtrów marki Napa..
Ta Nivka to jakiś egzemplarz z US?
Nie widziałem w Europie filtrów marki Napa..

Mhm, czyli zatkam czymś w miarę szczelnie, żeby się wody nie nalało i żeby olej nie wyciekał. Dzięki za pomoc! 

- hunter69
- jestem tu nowy...
szukam pompy paliwa z przelewem, ma ktoś? Mam gaźnik do wymiany i ten lepszy nie ma przelewu, więc musze nabyć takową pompę. Chyba, że sie mylę? Pomożecie?
Nivka 1,6`93 zagazowana
Panowie, próbował ktoś wywalenia przedniego stabilizatora?
Człowieki w Jeepach wywalają, podobno zwiększa to zakres pracy przedniej zawiechy...
Człowieki w Jeepach wywalają, podobno zwiększa to zakres pracy przedniej zawiechy...

- Lesnydziad
- jestem tu nowy...
Nie świeci mi lewe pozycyjne z tyłu, żarówka nowa, wszystkie styki w lampie i na wtyczce czyściutkie, gdzie szukać dalej?
Leśnydziad.Kontrolką sprawdż czy prąd dochodzi do kostki.Po ścieżkach w druku tylnej lampy będziesz wiedział który to styk w kostce.Jak prad w kostce jest to pozostaje tylko obwód drukowany tylnej lampy.Ogólnie te "druki" tylnych lamp są denerwujące.Słabo kontaktują,a mocowania żarówek są kruche,że strach je dotykać.
Witam,
Mam problem z kierunkowskazami,
Gdy je włączam to albo świeci się kontrolka nie mrugając kierunkowskazem (tak jak by sie zacieła)
Lub mrugnie 2-3 razy i się zatrzymuje zawsze na zapalonej kontrolce (awaryjne tak samo)
Czy to uszkodzony przerywacz? czy brak masy? która mase sprawdzić?
Pozdrawiam
Mam problem z kierunkowskazami,
Gdy je włączam to albo świeci się kontrolka nie mrugając kierunkowskazem (tak jak by sie zacieła)
Lub mrugnie 2-3 razy i się zatrzymuje zawsze na zapalonej kontrolce (awaryjne tak samo)
Czy to uszkodzony przerywacz? czy brak masy? która mase sprawdzić?
Pozdrawiam
- szataniszcze
koledzy! pomóżta! 
chce kupić kable do świec do mojej 1.7 MPI 2003...
u mnie w aucie jest jakiś kosmos i na długość nie pasują do żadnej specyfikacji NGK...
jakiej długości powinny być? najbardziej mi pasuje jak by były wszystkie 4y o długości jakieś 40-50 cm...
a na stronie NGK albo od 40 do 80, albo 30, 30 , 30 40.....

chce kupić kable do świec do mojej 1.7 MPI 2003...
u mnie w aucie jest jakiś kosmos i na długość nie pasują do żadnej specyfikacji NGK...
jakiej długości powinny być? najbardziej mi pasuje jak by były wszystkie 4y o długości jakieś 40-50 cm...
a na stronie NGK albo od 40 do 80, albo 30, 30 , 30 40.....

sam, sam , sam idziesz! sam, sam!
Szataniszcze w moim
katalogu NGK do 1.7MPi mam tak-50,60,70,80 cm lub 31,31,43,55 cm.

Nie polecam ani NGK ani Boschów za ok 100zł, w ciemno mówię że to strasznie gówniane podróby
Za to budżetowe Sentechy są jak dla mnie super optymalnym wyborem.
A co do długości, niektóre sklepy mają sprzedawane na sztuki kable... Stare na wzór i coś dopasowywać? Tolerancja na długość jest dość duża, jak nie bardzo duża.

A co do długości, niektóre sklepy mają sprzedawane na sztuki kable... Stare na wzór i coś dopasowywać? Tolerancja na długość jest dość duża, jak nie bardzo duża.
górni$ pisze:Nie polecam ani NGK ani Boschów za ok 100zł, w ciemno mówię że to strasznie gówniane podróby![]()
Dokładnie, najlepiej sprawdzają się lołbudżetowe sentechy - jeden warunek - wymieniasz często (10 - 15 kkm max.), co i tak finansowo wychodzi in plus.
- szataniszcze
no tak napisałem luźno o tych długościachSzataniszcze w moimkatalogu NGK do 1.7MPi mam tak-50,60,70,80 cm lub 31,31,43,55 cm.

no i które wybrać?
w tych pierwszych ten ostatni to jest gruuuubbbooo za długi .... u mnie aktualnie chyba siedzi tak - 30, 30, 30, 40
ps. kable mam w hurcie więc kosztują mnie 45 zeta

sam, sam , sam idziesz! sam, sam!
Jeśli NGKi w hurcie kosztują Cię 45zł to weź Sentechy które pewnie bedą kosztować ok 25 zł...
Boscha i NGK kable są w porównywalnej cenie. A ASO Bosch nie mają w hurcie takiej ceny jak Ty....
Boscha i NGK kable są w porównywalnej cenie. A ASO Bosch nie mają w hurcie takiej ceny jak Ty....

@górni$
w mojej nie mam stabilizatora z przodu. Mało nią jeżdżę, ale na asfalcie różnicy nie zauważyłem "in minus" (testu łosia nie robiłem), na gruntowych drogach w moim odczuciu lepiej wybiera i można szybciej jeździć.
w mojej nie mam stabilizatora z przodu. Mało nią jeżdżę, ale na asfalcie różnicy nie zauważyłem "in minus" (testu łosia nie robiłem), na gruntowych drogach w moim odczuciu lepiej wybiera i można szybciej jeździć.
W 160 3,3 TD (wyprawowy)
była niwka (i uaz, i aro też )
była niwka (i uaz, i aro też )
Alleluja! Wywalam ino roz! Mam już dosyć wybijania dachu głową na dziurach....jarcion pisze:@górni$
na gruntowych drogach w moim odczuciu lepiej wybiera i można szybciej jeździć.
- Lesnydziad
- jestem tu nowy...
Może ktoś polecić łożyska (przód i tył) jakiejś konkretnej firmy? Czy jest sens zakładać masterszity?
Są zestawy firmy SKF.Bardzo "słone"ale na łożyskach tej firmy nigdy się nie zawiodłem.O prawidłowej regulacji nie będe przynudzał,bo wiesz o co chodzi.
- escorciarz
- Kontaktowanie:
Na przód http://www.offroadstyle.ru/%D0%BA%D1%83 ... 0%B2%D0%B0
Niestety cena trochę zaporowa, chociaż ze względu na niski kurs rubla, teraz jest dobry okres.
Niestety cena trochę zaporowa, chociaż ze względu na niski kurs rubla, teraz jest dobry okres.
- Lesnydziad
- jestem tu nowy...
Jak na półce pod schowkiem wszystko jest mokre od płynu z chłodnicy, to trzeba wymienić nagrzewnicę, czy tylko zawór?
Lesnydziad pisze:Jak na półce pod schowkiem wszystko jest mokre od płynu z chłodnicy, to trzeba wymienić nagrzewnicę, czy tylko zawór?
ze szklanej kuli wrozyc?
jak samemu nie mozesz/nie potrafisz zagladnac,to jedz do warsztatu
- Lesnydziad
- jestem tu nowy...
Dzięki za wiele wnoszącą radę. To może być w miarę częsta awaria w tych autach. Wtedy ktoś, kto już tak miał, napisze czy leje się z nagrzewnicy czy z zaworu.
Przeciek z zaworu lub rurek powinieneś sam zauważyć po rozgrzaniu silnika.