deska rozdzielcza...od czego ten...?
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
deska rozdzielcza...od czego ten...?
to cos całkiem po lewej .. na desce rozdzielczej - do tego sie cos podlacza ... - jakas nakretka nakrecna na to ... no i obok tej zółtej lampki na tablicy rozdzielczej(blokada) ta czerwona to kontrolka od reduktora - bo nie swieci jak jest wlaczony.
niestety nie mam cyfrówy - byloby latwiej prosic o pomoc.
niestety nie mam cyfrówy - byloby latwiej prosic o pomoc.
- Sniper
- Kontaktowanie:
Jest na odwrót z tymi kolorami kontrolekpirelli pisze: Co do kontrolek to czerwona jest do Płynu hamulcowego a pomarańczowa do blokady międzyosiowej. Do reduktora kontrolki nie ma.

Pomarańczowa jest od płynu hamulcowego, czerwona zaś od blokady.
Ja kiedyś wsadziłem jeszcze zieloną kontrolkę właśnie pod reduktor (takiej samej wielkości) i działa do dziś.
Nota bene - wszystkie kolory z sygnalizacji na krzyżówce są obecne

Ręce precz od GENERAŁA!...

U mnie, podobnie jak u Snipera, czerwona kontrolka załanczala się przy blokadzie centralnego mechanizmu różnicowego, oczywiście dopóki działała. Czyzbym tez mial zmienione kontrolki ?Masz coś zamienione z tymi kontrolkami - czerwona jest od płynu hamulcowego, a pomarańczowa (bursztynowa jak nazywa to instrukcja) od blokady
Blokada międzymostowa
Jesli już mowa o takich szczegółach jak kolory lampki blokady, to prosze aby ktoś wyjaśnił czym w praktyce skutkuje włączenie blokady nazywanej międzymostową. Moja praktyka mówi, że jak jest sądzone się zakopać, to z blokadą czy bez to nastąpi.
Re: Blokada międzymostowa
moja praktyka mowi to samomilo pisze:Jesli już mowa o takich szczegółach jak kolory lampki blokady, to prosze aby ktoś wyjaśnił czym w praktyce skutkuje włączenie blokady nazywanej międzymostową. Moja praktyka mówi, że jak jest sądzone się zakopać, to z blokadą czy bez to nastąpi.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
I ja również tej zimy pyciłem przez zaśnieżoną łąke i nagle nivka na prawo się przechyliła i stanęła w miejscu-blokada nie pomogła,trzeba było łopatką odkopać i jeszcze dwoje ludzi mnie wypychało.Wtedy odechciało mi sie takiej jazdy. Ale podczas wiosennych roztopów kiedy to na mojej budowie wszystko "pięknie pływało" i nie mogłem z błotka wyjechać gdy włączyłem blokade i już sie wydrapałem.Zależy od sytuacji blokada pomoże albo nie.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
No dobrze ale jak to działa za pomoca czego następuje przestawienie - regulacja światełBart03 pisze:Nowe nivy maja regulacje swiatel (to wieksze pokretlo po prawej) ...

No bo przecież nie krasnolutki

Zależy o jakiej blokadzie mowimy, bo miedzyosiowa podczas zblokowania dziala tak jak dolączony przedni naped w klasycznym 4x4Mobutu pisze:I ja również tej zimy pyciłem przez zaśnieżoną łąke i nagle nivka na prawo się przechyliła i stanęła w miejscu-blokada nie pomogła,trzeba było łopatką odkopać i jeszcze dwoje ludzi mnie wypychało.Wtedy odechciało mi sie takiej jazdy. Ale podczas wiosennych roztopów kiedy to na mojej budowie wszystko "pięknie pływało" i nie mogłem z błotka wyjechać gdy włączyłem blokade i już sie wydrapałem.Zależy od sytuacji blokada pomoże albo nie.
Pozdrawiam...
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- Sniper
- Kontaktowanie:
Sniper pisze:No dobrze ale jak to działa za pomoca czego następuje przestawienie - regulacja światełBart03 pisze:Nowe nivy maja regulacje swiatel (to wieksze pokretlo po prawej) ...Co sparwaia ze się przestawiają silniczki elektryczne, ciągadełka , linki
![]()
Heh... więc jednak krasnoludki

Mnie sie nie pytaj bo ja jezdzilem tylko starymi modelamiSniper pisze:Sniper pisze:No dobrze ale jak to działa za pomoca czego następuje przestawienie - regulacja światełBart03 pisze:Nowe nivy maja regulacje swiatel (to wieksze pokretlo po prawej) ...Co sparwaia ze się przestawiają silniczki elektryczne, ciągadełka , linki
![]()
Heh... więc jednak krasnoludki![]()

-
-